Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pasta siliconica

Postări Recomandate

Am cumparat o cutie cu pasta siliconica ,am folosit mereu dar cu trecerea timpului s-a cam intarit . Cu ce dizolvant o mai pot ameliora ca viscozitate?Va multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Nostalgic

4

• nationalistu

2

Am cumparat o cutie cu pasta siliconica ,am folosit mereu dar cu trecerea timpului s-a cam intarit . Cu ce dizolvant o mai pot ameliora ca viscozitate?Va multumesc!

Eu am folosit ulei de transformator.
Link spre comentariu

Am folosit ulei de transformator cum mi-ai recomandat "nationalistu"-le si este bun pentru inmuierea pastei silconice intarite.Iti multumesc !Deci recomand si celor ce au nevoie de asa ceva.

Link spre comentariu

Am folosit ulei de transformator cum mi-ai recomandat "nationalistu"-le si este bun pentru inmuierea pastei silconice intarite.Iti multumesc !Deci recomand si celor ce au nevoie de asa ceva.

La aplicatii nepretentioase am folosit in loc de pasta siliconica (a fost o perioada,ani in urma cand nu se gasea in comert) ulei de transformator pe,post de agent de transfer.Efectiv scufundam foita de mica in ulei si o foloseam cu rezultate exceptionale.
Link spre comentariu

Am folosit si eu ulei de tansformator, am folosit si lac de bakelita ,din acela de care era folosit la impregnarea bobinajului motoarelor electrice,dupa ce se usca facea un transfer acceptabil de caldura componenta -radiator.Niciodata nu am montat un tranzistor fara sa-i pun si un agent pentru transfer termic cit mai optim spre radiator.Multumesc din nou pentru idee.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări