Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema power supply

Vizitator Septi0

Postări Recomandate

Vizitator Septi0

Vreau sa imi fac si eu un power supply pentru vreo 6 pedale pentru chitara electrica.M-am uitat pe net si am gasit un proiect interesant.Posted Image

Pentru acesta este nevoie(din cate vad) de un transformator 220v-12v AC.Eu vreau sa ii fac o cutie cat de mica, din acest motiv ma gandeam sa folosesc un transformator de acest tip http://silstar.ro/glo12v500-alimentator ... -9506.html si sa il conectez la circuit.Problema este ca acel transformator are deja transformati acei 12v in curent continuu si in schema mea intra 12v curent alternativ apoi e transformat in 9v DC.Daca bag curent continuu 12v presupun ca nu e de bine.De aceea cum se poate modifica schema sa intre in schema curent continuu 12v si apoi sa fie transformat in 9v DC?

Posted Image

Sunt cam incepator in ale electronicii , insa acum invat deci nu aruncati cu rosii in mine.

Sau eventual daca se gasesc transformatoare de acel gen din 220v in 12v AC as fi interesat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ratza

6

• Marian

1

• almarghi

1

• validae

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

in schema mea intra 12v curent alternativ apoi e transformat in 9v DC.Daca bag curent continuu 12v presupun ca nu e de bine.

1. poti sa bagi linistit si curent continuu, schema nu pateste nimic2. asa cum ai gasit alimentyatorul de 12V, de ce nu iei de 9?
Link spre comentariu

Foloseste doar partea de regulator din schema originala. Introduci cei 12V la bornele din stanga, respectand polaritatea, si la iesirea din dreapta, ai 9V stabilizat.Ideal ar fi ca sursa primara sa scoata mai mult de 12V fiindca regulatorul cu LM7809 necesita un minim de 3V diferenta intre intrare si iesire.Dar daca pedalele nu consuma prea mult, va merge si asa. Cu alte cuvinte, nu mai e nevoie de cele patru diode redresoare din schema. Te conectezi cu plusul si cu minusul alimentatorului la bornele condensatorului de 2200uF/25V respectand polaritatea.

post-21106-139829609048_thumb.jpg

Link spre comentariu

Există şi alimentatoare de genul ăla, dar cu tensiune variabilă. Cred că le găseşti în multe locuri, dar vor fi cam zgomotoase pentru pedale. Trînteşte-le totuşi etajul ăla de stabilizare şi filtrare.

Link spre comentariu
Vizitator Septi0

Multumesc.Mai ramane doar o chestie..acel rezistor pentru led de cati ohmi trebuie sa fie pana la urma?Daca as pune un led verde.(Din cate stiu eu culorile au voltaje si amperaje diferite).

Link spre comentariu

Depinde de led. Fiecare dă lumină mai multă sau mai puţină la aceeaşi intensitate a curentului prin el. Ca să calculezi rezistenţa, pur şi simplu alegi un curent şi calculezi ce iese. Eu le aleg empriric, pînă cînd îmi place lumina rezultată. Dacă e prea chior cu 3k3, pune de 1k.

Link spre comentariu
Vizitator Septi0

Am mai observat ca pe schema e o dioda de protectie , insa nu este nici o informatie despre ea.Ce tip de dioda trebuie pusa acolo?Am facut si cum ar trebui sa iasa in mare circuitul.Sunt ok piesele asezate cu polaritate cu tot?post-45211-139829609447_thumb.jpg

Link spre comentariu

Dioda aia e (probabil) 1N4007 şi e complet inutilă. Dacă era pusă pe intrare, mai ziceam. Poţi să-i dai eject fără griji. Legăturile sînt bune, pune mîna pe letcon şi dă-i în goarnă :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări