Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Indicatie acumulator

nuambenzina

Postări Recomandate

Ce acumulator tip este mai recomandat pentru a inmagazina curentul produs in sistemele de energie alternativa? (exemplu: mini panou solar - mini eoliana, consumatori - incarcare telefon mobil, led-uri (3 watt sau de putere mare, eventual laptop)

1) Pe litiu - Cele gen aparat foto - GRIP , telefon mobil, laptop.

2) Nickel–metal hydrid - Cele gen home-use

3) Sealed Lead Acid Battery - sisteme de alarma, lanterne mari, probabil ups-uri

4) Acumulatori de motocicleta - masina - camion

Edit1/Ps.: Am gasit un ni-mh intr-un mini panou solar de gradina, de ce au pus chinezii ni-mh si nu li-io, din cz. ca este mai ieftin sau din cz. ca este mai bun pt. aplicatie din pct. de vedere electronic sau din pct. de vedere ca ar ploua pe el si la litiu s-ar putea sa faca urat in contact cu apa

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ticu

1

• nuambenzina

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Fiecare tip are avantaje si dezavantaje. Oricare tip se poate folosi in principiu, cu conditia sa i se asigure conditii de exploatare corespunzatoare (incarcare, descarcare) prin montajul electronic asociat. Depinde de cerintele proiectului (pret, dimensiuni, greutate, sarcina ce trebuie alimentata).NiMeH cred ca s-a folosit pentru ca este cel mai frecvent si ieftin format R6. In cazurile enumerate: telefonul si laptopul nu ar avea nevoie de acumulator separat, fiindca se pot incarca ziua direct propriile acumulatoare cu litiu. Panoul solar ar trebui sa genereze pentru telefon cam 6V/0,5A iar pentru laptop 18V/3A. Ledul de 3W probabil va fi folosit noaptea si are nevoie de acumulator, de exemplu 6V.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări