Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incep un nou proiect Eolian/ Solar

Florin31

Postări Recomandate

Salut Acum ceva timp am primit de pe ebay Produsele comandate de mine, Celule fotovoltaice si un Motor DC de putere. ( Amtek DC 90V 15A 900Rpm )

Vreau sa incep intai cu motorul ( acesta la turatii relativ mici invartit cu mana da cam 15-16 V 5 A )

Daca il invart cu o bormasina la 100-130 RPM imi sare de 30V . Am inceput intai cu palele care din pacate am optat sa le fac din Teava PVC ( lungime 80cm fiecare ) Le-am facut astazi. Vreau sa fac aceasta mica eoliana ca un surplus ca atunci dupa ce voi construii panourile in cazul in care este nor sau Iarna ca este randamentul mai scazut acest motor sa fie un mic surplus sa nu mi se descarce bateriile cat de cat.

Pun cateva poze mai jos cu realizarea palelor care le-am facut azi ( stiu ca din lemn de tei is cele mai bune dar din lipsa de scule si material nu le-am facut )

http://oi50.tinypic.com/20iypag.jpg

http://www.imagehosting.ro/images/512IMG_0685.jpg

http://www.imagehosting.ro/images/456IMG_0691.jpg

Ce parere aveti de primele mele pale realizare ? Am incercat cat de cat sa respect unghiurile din capul palei sa fac in asa fel incat sa taie aerul.

Ramane sa fac stalpul de sustinere cam de 8M si sa Montez motorul pe suportul pe care il voi face. O sa mai revin cu poze pe parcurs.

Astept Pareri.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Florin31

2

• 7apte

1

• tranzistoras

1

• ignaemil

1

Top autori în acest subiect

Eu sunt convins ca palele nu sunt bune. In primul rand forma, nu va aduce prea multa eficienta, pvc-ul va deveni casant iarna, iar in timp sub actiunea razelor de soare se degradeaza. Daca sunteti amabil as dori si eu cateva date suplimentare a motorului (dimensiune, greutate etc), eventual poze.

Link spre comentariu

Nu te chinui degeaba cu palele alea, vei pierde timp si munca sa le inlocuiesti ,si alte riscuri.Le poti pastra pentru teste . Cele mai sigure, eficiente,durabile eoliene sunt cele cu ax vertical.

Link spre comentariu

Palele unei elice eficiente trebuie sa aiba profilul si unghiul variabile in lungul palei, altfel unele portiuni ale palei lucreaza ca frana. Se pot face din lemn dupa sabloane, dar e munca grea. Motorul pare cu magneti permanenti. Ca generator merge prost pentru ca nu i se poate regla tensiunea generata la diferite turatii.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări