Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Matrix Led Display

Vizitator andreiflorin09

Postări Recomandate

Vizitator andreiflorin09

Buna ziua.Am de realizat schema electrica la o placa care sa contina: - 2 matrici monocolore 8x8 - microcontroler PIC16F887 -ICSP -Oscilator - interfata seriala RS232Daca ma poate ajuta cineva, asi vrea sa stiu daca schema de mai jos este corecta si functionala.P: Nu vreau sa cumpar piese pana nu stiu daca schema este corecta.Multumesc anticipat ...

post-75698-139829608291_thumb.gif

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• alex_hobeanu

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Sa o luam cu inceputul:gif-ul atasat nu este cea mai fericita alegere pentru postarea schemei deoarece nu se intelege mare lucru din ea. Din ce am reusit sa inteleg din ea este alcatuita dintr-un microcontroler PIC de 28 de pini, care ar putea sa fie un 16F886 (16F887 pe care l-ai idicat tu are 40 de pini), are un rtc (DS1320) ceea ce ma face sa cred ca este vorba despre un ceas si doua matrici 8x8 din care una este folosita doar pe jumatate. Ai prin urmare 12x8 leduri pe care poti afisa 2 caractere in format 5x7. IC1 pare sa fie un driver pentru leduri dar nu am idee ce tip, IC2 este pic-ul despre care am vorbit mai sus, IC3 este 74HCT164 adica un registru de deplasare serial/paralel si IC4 rtc-ul. Mai exista un LM35 care este senzor de temperatura cu iesire analogica. Exceptand modul bizar de conectare al tranzistoarelor BC337 care par a fi driverele pentru coloanele primei matrici de leduri si IC1 care este necunoscut, schema are sanse sa afiseze ceva pe 2 digiti daca bineinteles incarci si un soft corespunzator in microcontroler.

Link spre comentariu
Vizitator LeoGal

Salut,Poate ca schema este functionala, dar este oare ceea ce doresti tu? Ai acolo un termometru si un ceas (cu transmitere seriala). Nu se vede interfata seriala RS232. Modul de alimentare a led-urilor prin plasarea lor in emitorul tranzistoarelor NPN este defectuos. Ar trebui PNP-uri, cu emitorul la +5V si comanda din baza activa in 0 (va trebui modificat programul). Asta daca matricile sunt cu anod comun. Daca nu ai programul pentru microcontroler si o descriere functionala a acestuia atunci schema nu te ajuta cu nimic. Mai bine o iei de la zero stiind bine ce vrei sa obtii. Succes.posting.php?mode=reply&f=11&t=143559&sid=c7d0bdcafab6a5bc2fcad25666798448#

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări