Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Se poate rezolva problema cu TB6560

Vizitator seahawwk1

Postări Recomandate

Vizitator seahawwk1

Sunt varza cu electronica ...dar incerc... Am primit 3 drivere in stare de functionare ptr.cnc de la un domn ( cumparate de domnu de la hi-end ,drv330 ,are un integrat pe care scrie Toshiba TB6560AHQ)

Am facut o greseala !Din elan de incepator tampit nu am respectat ce zicea domnu sa fiu atent cu firele

Un driver am pus + de la alimentare (sursa 24v) pe - de la alimentarea driverului .A iesit fum a sfarait frumos .Ma uitam ca broasca la inundatie la el si nu intelegeam.A cazut fisa greu in prima faza ,bine ca nu am avut un calorifer la indemana sa trec sa imi dau suturi in f..d.

Ce sanse sunt sa il repar ?am gasit pe net integratul ....dar ce oare mai e stricat pe placa?

P.S.Multumesc anticipat

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Badman

8

• sz3bbylA

7

• pirvuti

1

Sunt varza cu electronica ...dar incerc... Am primit 3 drivere in stare de functionare ptr.cnc de la un domn ( cumparate de domnu de la hi-end ,drv330 ,are un integrat pe care scrie Toshiba TB6560AHQ)

Am facut o greseala !Din elan de incepator tampit nu am respectat ce zicea domnu sa fiu atent cu firele

Un driver am pus + de la alimentare (sursa 24v) pe - de la alimentarea driverului .A iesit fum a sfarait frumos .Ma uitam ca broasca la inundatie la el si nu intelegeam.A cazut fisa greu in prima faza ,bine ca nu am avut un calorifer la indemana sa trec sa imi dau suturi in f..d.

Ce sanse sunt sa il repar ?am gasit pe net integratul ....dar ce oare mai e stricat pe placa?

P.S.Multumesc anticipat

schimba circuitele si ar trebui sa mearga
Link spre comentariu
  • Administratori

trebuie schimbat si regulatorul de 5v ca si ala sa dus cu siguranta daca ai inversat polaritatea la alimentare. vezi ca e un circuit integrat smd 7805 micut cu 8 picioare. E posibil sa se fi dus si optocuploarele

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

o intrebare ... rezistentele nfa, nfb trebuie sa fie din acelea cu disipare termica sau nu-i musai ?pe reprap am vazut ca foloseste 6x1 ohm pt 3 amp, se poate face asa ceva ?, eu nu sunt asa mare electronist dar incerc sa ma descurc si eu cumva

Link spre comentariu

m-am uitat pe siteuri si majoritatea sunt facute cu tehnologie de asta cu bobinare, chiar si aia cu ceramica alba, ... cei care nu sunt asa sunt costisitor de scumpi, daca mai ai rabdare ma intereseaza sa stiu daca varianta cu 6x 1 ohm ar fi o solutie ca eu vreau sa construiesc driverul si pt mai putintei amperi decat 3 si sa pun un switch pe rezistente sa pot regla amperajul, adica valoarea reala aproximativa a rezistentei de 1 ohm, aaa si inca ceva , condensator electrolitic la alimentarea 24v ?

Link spre comentariu
  • Administratori

asta e... vrei sa mearga bine folosesti ce trebuiesi se mira multi dece driverele mele sunt asa de scumpe... :rade:

Link spre comentariu

multumesc de sfaturi , acum am o idee clara cam ce tre sa fac, poate ma mai ajuti cu un sfat daca sa pun ceva condensator electrolitic puternic la 24 v ?!? peste 2000 uf ?, are vre-o importanta

Link spre comentariu
  • Administratori

nu te ajuta cu nimicdaca sursa de tensiune este in regula orice capacitate in plus pe driver este frectie la piciorul de lemn

Link spre comentariu

ok, team intrebat pt ca am construit un driver cu l6219, max 1 a si am un traf 24v 3amotoare de 0,5a, asta e o joaca deocamdata, dar ca idee cind am pus in functiune cele 3 motoare deoadata au murit, deabea trageau, si am rezolvat problema cu un condensator, de 6400 ufca idee am mai citit da sincer nu imi mai aduc aminte calculul dar ce am inteles ca alimentarea tre sa aiba amperaj 1 + 1/3 din amperajul destinat, adica la 3 amperi pui o sursa de 5 amperi, si dupa parerea mea as fi de acord cu asta, nu sunt sigur pe ce spun dar asa cred momentan

Link spre comentariu
  • Administratori

despre ce condensator vorbesti ? cel de pe alimentare ? daca vb desprea ala e ce am zis mai sus. Nu te ajuta cu nimic valoare lui daca sursa de alimentare este in regula

Link spre comentariu
  • Administratori

de la magazinele de componente, la orice magazin care se respecta cat de cat vei gasi rezistente de 2-3W la pret decent

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări