Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mini strung achizitie

enjoy

Postări Recomandate

eu am un fel de ministrung mai marisor (250x700) cu motor de 750 w. am facut si eu odata socoteala si am constatat ca becul de la lampa consuma mai mult ca motorul. nu-mi vine sa-l sting mereu, si pana mai masori, pana te mai "invarti" pe langa el, ala arde, dar motorul mai mult sta...consumul strungului e neglijabil

Link spre comentariu

In comert, exista niste prelungitoare cu contor electronic pana la 3 kWh, care costa in jurul a 45 lei. Poti cumpara unul pentru strung si vei avea in permanenta posibilitatea de a controla consumul.

Link spre comentariu

http://www.germanelectronics.ro/conrad.php?name=Products&pid=125330&utm_source=German+Electronics&utm_campaign=dcfde52105-Newsletter_13_06_2013&utm_medium=email&utm_term=0_b163c58cb9-dcfde52105-49662545

Asta e ok in comparatie cu alte produse! Dar dai 100ron pe un contor si tu consumi curent cu strunguletu de 100ron in ~4-5 luni.

Eu am legat un convertizor de 2.2kw la motor de 1.5/2kw - l-am legat la viteza mica a motorului - 1500rot(motorul e cu 2 viteze) si am un consum pe luna de 180-220 ron cu tot cu pompa de racire, neoanele si becurile si flexu si masina de gaurit si etc.

Sunt zile cand motorul merge fara oprire si 6-7 ore!

Consumul creste daca bagi span - ''fortezi'' motorul.

Link spre comentariu

Cauta dintr-alea romanesti, caci sunt la jumatate de pret. Contorul ala, nu are altceva in el decat o rezistenta de cateva zecimi de ohm, pe care se determina curentul si tensiunea cu un microcontroler. Am vazut intr-un magazin in Slatina, asemenea prelungitoare (cu priza multipla) produse la AEM Timisoara, la pretul de 45...46 lei.

Link spre comentariu

Care tip de teava din inox se prelucreaza mai usor pe strung: cu sau fara sudura?

Stiu ca tevile fara sudura se realizeaza prin laminare la cald, asta nu inseamna si tratament termic, adica mai greu de prelucrat?

(Daca este nevoie sa deschid alt topic sa ma atentioneze adminul!)

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Daca este cineva care are o freza si e dornic sa ajute, contra cost, cu un "carriage stop" ( nu stiu cum ii spune in romana, atasez poze) il rog sa-mi lase un mesaj! Multumesc!

post-75689-139829648023_thumb.jpg

post-75689-139829648025_thumb.jpg

post-75689-139829648027_thumb.jpg

post-75689-139829648033_thumb.jpg

post-75689-139829648038_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Vreau sa cumpar o pompa submersibila de 210 GPH, chinezul spune ca poate ridica apa la 1,6m si e capabila de 800L pe ora ( imi e greu sa cred ). http://www.ebay.com/itm/80-160-180-210- ... 5af16268f7

Mai vreau sa cumpar o baza magnetica cu furtun flexibil: http://amadeal.co.uk/acatalog/Cooling.html

Furtunul are robinet, deci pot controla cantitatea de emulsie, insa cu pompa nu se intampla nimic daca impinge mai mult lichid?

Momentan folosesc 2 butoaie de 10L, unul deasupra strungului si celalalt dedesubt, dar e stresant sa mut emulsia.

Link spre comentariu

Vreau sa cumpar o pompa submersibila de 210 GPH, chinezul spune ca poate ridica apa la 1,6m si e capabila de 800L , insa cu pompa nu se intampla nimic daca impinge mai mult lichid?

Acest gen de pompe au rotorul de magmet asa ca trebuie atentie ca daca ajunge span sa pilitura de fier se blocheaza,cat deapre debit nu se intampla nimic cu pompa daca micsorezi debitul la iesire.
Link spre comentariu

Pompitele astea au ele un filtru din burete sau o sita de plastic. Buretele ala se imbacseste rapid si tot rapid se poate arde pompita aia daca se incarca prea tare filtru! Dai bani pe pompita, atentie - de acvariu, dai bani pe transport = bani aruncati pe geam. Cat dai pe transport si cat dai pe pompita, mai pui niste bani si iti cumperi o pompa mai de calitate. O alternativa mai buna sunt pompele alea pentru arteziene 80-100ron. Macar nu-ti faci griji in timpul lucrului ca se infunda sau se arde ceva.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări