enjoy Postat Iunie 7, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2013 Am primit suportul si lamele HSS M2 pentru debitat dar nu-mi plac cum functioneaza. Pe aluminiu, fier merg foarte bine, in inox nu fac decat sa-l zgarie si sa roada in piesa. Vreau sa mai cumpar un suport cu insertii, ce firma folositi? Glanze de la uni-max e rezistent? Link spre comentariu
DanuAL Postat Iunie 7, 2013 Partajează Postat Iunie 7, 2013 Ceva nu faci bine! Ori ai incercat cu turatie prea mare sa debitezi inoxul... ?! Trebuie sa mearga! Nu exista NU merge! Trebuie sa gasesti viteza optima pentru fiecare material in parte... nu te lua dupa tabele. Ti-ai facut instalatie de racire? Eu am un suport de lamela pentru pastile de la Coromant si am folosit vre-o 6-7 pastile Sandvik, atatea am avut. Dupa ce s-or stricat, intr-un timp relativ scurt, n-am mai cumparat de nici un fel. HSS'ul e ''mama lor'', a cutitelor de debitat! Link spre comentariu
enjoy Postat Iunie 7, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2013 O sa incerc sa fac un filmulet. Dupa cum am spus am folosit pana acum aluminiu, fier, plastic ppr si inca vreo 2 metale necunoscute mie, HSS se comporta foarte bine, debitarea se face rapid si fara zgomote. Doar inoxul imi face probleme, si am incercat 303, 304, 316; nu am nici un joc pe strung, debitarea (incerc sa) o fac aproape de universal, mi-am facut o instalatie de racire, diferite viteze, dar nu merge, scoate zgomote, rezulta un span format din multe bucati ( ca niste ace ). Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 8, 2013 Partajează Postat Iunie 8, 2013 Iei de baza acea turatie si avansul pentru care rezulta ace-span si te duci cu valorile mai in jos, pana gasesti tandemul optim turatie-avans. Unghiul de degajare la cutit trebuie sa fie mai mic decat la cutitele de debitat otel. Un holker corect facut, duce la formarea unor aschii de tip "solz de peste", mai scurte sau mai lungi in functie de tipul inoxului. La inoxurile foarte dure, se pot face cutite cu unghiuri de atac diferite de 90 ° - de regula 45 °. Link spre comentariu
enjoy Postat Iunie 8, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2013 Am facut niste teste si cred ca merge. Foloseam o viteza prea mare si avans mic, cutitul se rodea de piesa si probabil intarea suprafata. Imi era frica sa nu se infinga cutitul in piesa si sa se rupa. Mult lichid de racire, viteza mica, cutitul nu trebuie lasat sa se roada, piesa cat mai aproape de universal, nu trebuie sa joace nimic la strung, varful cat se poate de aprope de centru, ceva tupeu si se poate debita si inox pe un strung mic. Link spre comentariu
DanuAL Postat Iunie 8, 2013 Partajează Postat Iunie 8, 2013 N-o zis nimeni ca nu se poate debita CEVA anume pe un strung mic! Totul tine de vointa si dorinta... etc. - capabilitatile utilizatorului Felicitari! Practica e raspunsul la problemele prelucrarilor ce vor urma!Ia aminte la ce ti-a spus colegul @ola_nicolas - cel putin cand vine vorba de inox, varful sa aiba frontalul tesit Link spre comentariu
enjoy Postat Iunie 8, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2013 Am luat 2 tipuri de lame, ambele sunt m2, una dintre ele are forma de piramida intoarsa insa este cam groasa 2,38mm, fata de cea din poza 1,5mm. O sa mai incerc si alte unghiuri, forme, dar deocamdata imi convine cum merge.Multumesc elforum! Link spre comentariu
alin 105 Postat Iunie 8, 2013 Partajează Postat Iunie 8, 2013 Spanul din poze arata exact cum trebuie sa arate.Spor! Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 8, 2013 Partajează Postat Iunie 8, 2013 Nu confunda forta cu care actionezi cutitul, cu avansul transversal. Forta intr-adevar trebuie sa fie mai mare ca la otelurile obisnuite, insa avansurile sunt mai mici. Altminteri, intr-adevar ai probleme cu "infigerea cutitului", care la inox se termina invariabil cu stirbirea muchiei. Pentru a micsora forta de aschiere necesara, actioneaza asupra geometriei cutitului - unghiurile de degajare si de atac in mod special. Link spre comentariu
enjoy Postat Iunie 8, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2013 Pentru a micsora forta de aschiere necesara, actioneaza asupra geometriei cutitului - unghiurile de degajare si de atac in mod special.Chiar am observat diferente mari. Varful lamei din poza de mai sus ar trebui sa aiba un unghi mai mare, cred ca este prea ascutit si trage prea mult material. Vreau sa cumpar o clona Aloris, nu gasesc pe nici un site din Europa. Daca stie cineva de unde o pot lua v-as multumi foarte mult!!! Link spre comentariu
DanuAL Postat Iunie 9, 2013 Partajează Postat Iunie 9, 2013 Unii le lauda - precizii, usor de folosit, rapiditate in schimbarea cutitelor, etc. Altii incearca sa gasesca solutii pentru a gasi acea precizie si de putea schimba/repune acelasi cutit la aceleasi dimensiuni/distante... Aici se dezbate una dintre probleme - http://groups.yahoo.com/group/9x20Lathe/message/70931 Parca si tu ai achizitionat un port cutit cu schimbare rapida - despre ce model e vorba? De ce nu-ti place? Aici e una dintre firmele unde gasesti port cutite, in UE - Anglia - http://www.xxl-sale.co.uk/search/?q=quick%20change%20tool%20post&campid=5337248811&gclid=CJjZ0_zR1rcCFU2R3godDRYAvg Poti incerca si la Rocast si la alte firme de ''prestigiu'' din Romania - preturile fac diferenta - calitatea e aceasi! Cele cu piston, sunt considerate clasa mai slaba, iar cele cu coada de randunica, exact ca'n poza postata de tine, se zice ca-s mai bune... Link spre comentariu
enjoy Postat Iunie 9, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2013 Eu am unul cum e in poza, cumparat o data cu strungul. Nu imi face probleme, insa este cam limitat doar la cutite patrate, plus ca nu e chiar asa "quick change tool post". Am cautat pe mai toate site-urile din uk, germania si n-am gasit decat aloris original, care costa mult mai mult decat strungul meu si phase2, foarte scump si asta. Cred ca o sa cumpar unul din America, cu toate ca transportul e scump si ma mai jumulesc si astia la vama de 24%. ( poate reusesc sa-i conving sa-mi treaca o valoare mai mica pe colet) Link spre comentariu
DanuAL Postat Iunie 9, 2013 Partajează Postat Iunie 9, 2013 Pai decat sa cumperi alt sistem d-asta, mai bine cauti doar porturi pentru burghie si ce-ti mai trebuie! Se gasesc separat. N-are rost sa cumperi un alt port cutit doar pentru asta.Plus de asta, se gasesc prisme plate care se folosesc la cutitele rotunde, burghie etc. Link spre comentariu
enjoy Postat Iunie 9, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2013 Momentan o sa-l folosesc pe asta care il am, clona aloris ma va costa cred ca 6-7 milioane, cu tot cu transport si tva. Link spre comentariu
mkreszan Postat Iunie 9, 2013 Partajează Postat Iunie 9, 2013 Vreau sa cumpar o clona Aloris, nu gasesc pe nici un site din Europa. Daca stie cineva de unde o pot lua v-as multumi foarte mult!!! China, cum scrie si pe cele din imagine Link spre comentariu
Postări Recomandate