Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mini strung achizitie

enjoy

Postări Recomandate

Multumesc, am trimis cateva mesaje unor firme care comercializeaza bare de textolit, sper sa nu fiu nevoit sa cumpar cativa metri...

Link spre comentariu

Aparatorile alea-s puse degeaba acolo.Am o cunostinta (corect e aveam ,fiei tarana usoara!) care ascutea pe repede inainte securea pana s-a spart piatra .Da' a trait si dupa cativa ani ,e drept ca avea gura stramba si placuta in cap .

Securea sau alte chestii masive eu prefer sa le ascut la flex cu disc gros (de debavurat) si nu pe polizor. Oricum puterea unui polizor mare e in general mai mica chiar decat a unui flex mic.
Link spre comentariu
Vizitator tyc

Securea sau alte chestii masive eu prefer sa le ascut la flex cu disc gros (de debavurat) si nu pe polizor. Oricum puterea unui polizor mare e in general mai mica chiar decat a unui flex mic.

S-a intamplat pe vremea cand nu existau flexuri (in '85) .Am cumparat decat 10cm de poliamida (bara) ,probabil ca firma respectiva vinde si textolit bucatele .
Link spre comentariu

Cam la ce pret/kg se vand aceste materiale?

Cel mai ieftin am gasit pe okazii bara textolit 1m 20mm in jur de 20lei si pe un alt site bara poliamida 20mm 30lei per kg.
Link spre comentariu

Daca modific o teava de pexal o fi buna? Are diametru de 20, iar interiorul o sa-l aduc de la 14 la 16. Practic ar trebui sa nu conteze asa mult, sunt 2 discuri de metal care strang si invart piatra.

post-75689-139829625507_thumb.jpg

Link spre comentariu

Daca modific o teava de pexal o fi buna? Are diametru de 20, iar interiorul o sa-l aduc de la 14 la 16.

De asta te-am intrebat ce grosime are axul,la mine are 12,7 mm si mai pun un adaus de banda de hartie adeziva de aia de se foloseste la zugravit pana la diametrul interior al tevi.La tine strunjesti la 16 si gata,spor la treaba.PS.Nu uita de inelele de carton-obligatoriu. Teava de aia de ppr care se lipeste la cald nu pexal ca ala are insertie de al si este greu de adus la cote prin strunjire.
Link spre comentariu

Ieri am cumparat si eu un polizor ca si cel prezentat, un STERN de 370W(al doilea, mai am unul), si va trebui si la acest polizor sa-i rectific plan saibele portpiatra pentru a reduce bataia laterala a pietrei la minim.

Link spre comentariu

si va trebui si la acest polizor sa-i rectific plan saibele portpiatra pentru a reduce bataia laterala a pietrei la minim.

Mai sigur faci unele noi ca astea originale sant prea subtiri si cand strangi se deformeaza,la mine erau din tabla ambutisata de 2mm si sand strangeam un pic aparea bataia laterala,am confertionat altele cara au si bucsa de adaptoare dintr-o bucata si a disparut jocul si bataia.
Link spre comentariu

Prefer sa le rectific si sa le strang cu simt chiar daca sunt putin elastice cu atat mai bine.Am facut insa o bucsa intermediara ca saiba sa nu se opreasca in umarul existent care este o porcarie de vreo 0.4mm pe raza, ci saiba se va sprijini prin intermediul unei bucse pe inelul interior al rulmentului.

Link spre comentariu

Am facut insa o bucsa intermediara ca saiba sa nu se opreasca in umarul existent care este o porcarie de vreo 0.4mm pe raza, ci saiba se va sprijini prin intermediul unei bucse pe inelul interior al rulmentului.

Asa da acum sigur nu vei avea bataie ,pe mine nu m-a dus capul la asta cand am facut flansa si cu bucsa de centrare dintr-o bucata.
Link spre comentariu

Am facut 2 bucse din ppr insa piatra are un joc, nu sta centrata, pentru ca nu mi-au iesit cum trebuie. M-am chinui sa le fac cu o bara de otel rapid (asa cum vin ele), n-am nici un cutit ascutit.

Ideea cu banda de hartie n-ar fi buna pe moment? Dimensiunile la o bucsa ar fi: diametru exterior 20mm, diametru interior 16mm, lungime 20mm. Deci 4mm de banda de hartie reprezinta vreun risc?

Link spre comentariu

O precizare....orice piatra dupa montarea in polizor, se rectifica, niciuna nu va fi perfect centrata de la inceput.Rectificarea se face cu piatra de rectificat sau cu diamant de rectificat.

Link spre comentariu

Ideea cu banda de hartie n-ar fi buna pe moment? Dimensiunile la o bucsa ar fi: diametru exterior 20mm, diametru interior 16mm, lungime 20mm. Deci 4mm de banda de hartie reprezinta vreun risc?

Nu e nici o problema, dar sa nu te culci pe-o ureche cu improvizatia asta pe termen lung. Pana una alta poti sa pui scoci de hartie, ascuti 2-3 cutite si fa bucsile cum trebuie!
Link spre comentariu

Am facut 2 bucse din ppr insa piatra are un joc, nu sta centrata, pentru ca nu mi-au iesit cum trebuie. M-am chinui sa le fac cu o bara de otel rapid (asa cum vin ele), n-am nici un cutit ascutit.

Revin, cea mai buna metoda este cea cu plumb, ti-am spus ca e greu cu bucsa. :nebun:
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări