ndc74 Postat Mai 7, 2013 Partajează Postat Mai 7, 2013 Si eu am o problema asemanatoare.Am luat din targ un polizoras de pe "vremea de trista amintire", doar ca nu are aparatori. As vrea sa-i pun pietre de 125-150mm dar ma tot gandesc din ce sa-i improvizez aparatori. As avea niste bucati de aluminiu de fi 150 si as putea sa strunjesc niste aparatori solide din ele, dar pe de o parte asta ar insemna ca nu voi putea folosi piatra de 150 si pe de alta parte ma gandesc ca cele 2 fiuri m-au costat mai mult decat polizorul in sine. Aveti vreo alta idee mai simpla/ieftina? Solutia cu aparatori din tabla aplicata la polizoarele ieftine de azi, nu ma atrage caci nu am bucati rotunde de tabla si nici nu prea le pot strunji respectiv indoi la margine asa usor. Din cauza acestei probleme nici nu l-am folosit inca sa vad macar cat de voinic este. Link spre comentariu
mihaighe Postat Mai 7, 2013 Partajează Postat Mai 7, 2013 Si eu am o problema asemanatoare.Din cauza acestei probleme nici nu l-am folosit inca sa vad macar cat de voinic este.Stiu ca voi fi criticat aspru dar nici eu nu am aparatori la polizoare,insa sant foarte atent la montare si centrarea pietrelor si lucrez numai eu si cu atentie.Cand schimb o piatra o rectific la fiecare demontare si remontare,ciocanesc piatra si o ascult sa nu fie crapata si nu folosesc decat pietre atent inspectare si neciobite,nu recomand dar asa fac eu.Daca ascut burghie si apare canal in piatra imediat ascut un cutit de otel rapid si astfel indrept piatra. Link spre comentariu
lorik199 Postat Mai 7, 2013 Partajează Postat Mai 7, 2013 Pai e foarte simplu de realizat 2 astfel de aparatori: -se traseaza 2 discuri cu un compas pe o coala de tabla si se decupeaza la o ghilotina-se decupeaza sectorul de cerc ce o sa reprezinte portiunea activa pietrei-se realizeaza gaurile pt ax respectiv cele de prindere-pe exteriorul discurilor de tabla se sudeaza o banda de tabla preferabil pe interior pt aspectDaca o astfel de aparatoare se realizeaza din tabla de 2mm,banda de tabla sudata cordon si prinderea aparatorii e solida garantez ca se poate lucra para griji cu o astfel de masina Link spre comentariu
enjoy Postat Mai 8, 2013 Autor Partajează Postat Mai 8, 2013 Am primit de la un prieten vreo 10 burghie de metal de 14, mandrina pe care o am eu la strung prinde maxim 13. Am gasit pe un site din Romania Mandrina cu cheie 3-16 mm pentru con B18 si Mandrina cu cheie 5-20 mm pentru con B22. Nu merg pe MT2/MK2 ? Link spre comentariu
mihaighe Postat Mai 8, 2013 Partajează Postat Mai 8, 2013 Sant conuri cu B intr-o parte si MK in cealalta ,eventual cu un adaptor MK1/MK2.Daca ai acces la o masina de rectificat se poate face pe strung si apoi rectificat.La dimensiunea de 14 mm se gasesc usor burghie pe con si astea sant usor de folosit pentru ca nu te arunca asa in fata cum o face o mandrina cu un burghiu prins in ea. Link spre comentariu
enjoy Postat Mai 8, 2013 Autor Partajează Postat Mai 8, 2013 Tocmai mi-au ajuns pietrele si polizorul, insa orificiul de prindere este de 16 la polizor si 20 la cele comandate separat. Sunt incluse 2 adaptoare in cutie, insa au 32 mm. N-am mai fost atent si la asta...Daca stiti vreun site de unde se poate comanda adaptoare de 16 interior, 20 exterior si 20 lungime va rog sa-mi spuneti! Link spre comentariu
alin 105 Postat Mai 8, 2013 Partajează Postat Mai 8, 2013 Prietene, ce site cauti?Ai strung, da-i bataie.E o lucrare numai buna sa te familiarizezi cu noua jucarie. Link spre comentariu
enjoy Postat Mai 8, 2013 Autor Partajează Postat Mai 8, 2013 N-am cutite ascutite, altfel nici nu mai intrebam. In fine, am gasit niste teava ppr la dimensiunile care imi trebuiesc. Link spre comentariu
mihaighe Postat Mai 8, 2013 Partajează Postat Mai 8, 2013 Ce grosime are axul la STERN ? la mine la ale mele are 12,7 mm asa ca am facut din pvc bucse,poti incerca cu tevi de ppr sa pvc de la instalatii. Link spre comentariu
Dan57 Postat Mai 8, 2013 Partajează Postat Mai 8, 2013 Tocmai mi-au ajuns pietrele si polizorul, insa orificiul de prindere este de 16 la polizor si 20 la cele comandate separat. Sunt incluse 2 adaptoare in cutie, insa au 32 mm. N-am mai fost atent si la asta...Daca stiti vreun site de unde se poate comanda adaptoare de 16 interior, 20 exterior si 20 lungime va rog sa-mi spuneti!Piatra aia alba e de baza. Pentru "adaptare" nu cred ca o bucsa este buna ci metoda cu plumb.Eu am facut ceva bucse dar ori nu intra in gaura fara sa ciobesti piatra, fie e mai mica cu 1mm si bate de te apuca "vibratile".Ideal este metoda "babeasca" cu plumb. Se "asigura" una din fetele pietrei cu un lemn (scandura), se toarna plumb topit pana la acoperirea gaurii, se lasa la racit, se traseaza centrul (daca ai un "echer de centrare" este cel mai bine), se gaureste la o masina verticala cu spiralul dorit rezultand o ansamblare perfecta pe axul polizorului. Succes. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Mai 8, 2013 Partajează Postat Mai 8, 2013 Si mai ai un avantaj mare la metoda asta, daca gresesti, mai torni o data! Grig Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Mai 8, 2013 Partajează Postat Mai 8, 2013 Aparatorile alea-s puse degeaba acolo.Am o cunostinta (corect e aveam ,fiei tarana usoara!) care ascutea pe repede inainte securea pana s-a spart piatra .Da' a trait si dupa cativa ani ,e drept ca avea gura stramba si placuta in cap . Link spre comentariu
enjoy Postat Mai 8, 2013 Autor Partajează Postat Mai 8, 2013 Ce grosime are axul la STERN ? la mine la ale mele are 12,7 mm asa ca am facut din pvc bucse,poti incerca cu tevi de ppr sa pvc de la instalatii. 16mm, n-am mai luat modelul de 150W pentru ca nu prea se gasesc pietre. Adaptoarele de 32 care mi le-au trimis sunt tot din plastic, o sa incerc cu ppr sa vad cum se comporta. Tocmai mi-au ajuns pietrele si polizorul, insa orificiul de prindere este de 16 la polizor si 20 la cele comandate separat. Sunt incluse 2 adaptoare in cutie, insa au 32 mm. N-am mai fost atent si la asta...Daca stiti vreun site de unde se poate comanda adaptoare de 16 interior, 20 exterior si 20 lungime va rog sa-mi spuneti! Piatra aia alba e de baza. Pentru "adaptare" nu cred ca o bucsa este buna ci metoda cu plumb. Eu am facut ceva bucse dar ori nu intra in gaura fara sa ciobesti piatra, fie e mai mica cu 1mm si bate de te apuca "vibratile". Ideal este metoda "babeasca" cu plumb. Se "asigura" una din fetele pietrei cu un lemn (scandura), se toarna plumb topit pana la acoperirea gaurii, se lasa la racit, se traseaza centrul (daca ai un "echer de centrare" este cel mai bine), se gaureste la o masina verticala cu spiralul dorit rezultand o ansamblare perfecta pe axul polizorului. Succes. Vreau doar sa ascut cateva cutite din cand in cand, nu vreau sa ma tina o viata. Mai am multe de invatat, iar meseria mea de zi cu zi nu ma ajuta. Pare complicat, o sa ma mai documentez. Aparatorile alea-s puse degeaba acolo.Am o cunostinta (corect e aveam ,fiei tarana usoara!) care ascutea pe repede inainte securea pana s-a spart piatra .Da' a trait si dupa cativa ani ,e drept ca avea gura stramba si placuta in cap . Stiu, la o simpla cautare pe google te ingrozesti cate cazuri grave gasesti. In prima poza erau scoase aparatorile laterale. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Mai 8, 2013 Partajează Postat Mai 8, 2013 Eu l-am stiut pe om.De ascutit burghie nu stiu, cutitele si lantul de drujba nu e o problema . Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 8, 2013 Partajează Postat Mai 8, 2013 ... Pentru "adaptare" nu cred ca o bucsa este buna ci metoda cu plumb.Eu am facut ceva bucse dar ori nu intra in gaura fara sa ciobesti piatra, fie e mai mica cu 1mm si bate de te apuca "vibratile"...Bucsa de centrare se poate face din textolit, material plastic, sau lemn de esenta tare. In acest mod nu exista nici-o problema de ajustare. Dupa montare se corecteaza piatra la exterior cu un diamant sau cu o bagheta de carborund. Link spre comentariu
Postări Recomandate