Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mini strung achizitie

enjoy

Postări Recomandate

Mi-au ajuns discurile diamantate, am ascutit 2 cutite si s-a stricat dremelul. Nu-i asta problema, are garantie, insa aceste discuri se invart aiurea, parca nu-s drepte si musca din placuta.Cat de mult zgomot face polizorul Einhell BT-BG 150 fata de un dremel ?

Link spre comentariu

Nu ma mai complic cu discurile diamantate pentru freza de mana. O sa cumpar un polizor Stern BG150SF - 150W. Inca mai caut piatra pentru vidia, nu prea se gasesc pentru dimensiunea lui ( 150 x 16x12,7mm ).

post-75689-139829622125_thumb.jpg

post-75689-139829622132_thumb.jpg

Link spre comentariu

Nu pot pune piatra de 200 intr-un polizor de 150mm ?

Poti strunji din piatra pana incape. Iti trebuie o turatie mica 8...16 rpm si un cutit HSS. Daca ai un diamant incastrat se poate strunji si la o turatie ridicata. Totusi, cu pietre de diametru mic nu cred ca vei reusi sa polizezi carburi metalice, care cer viteze periferice ridicate.
Link spre comentariu

Eu folosesc cu succes acele discuri diamantate la multe operatiuni, inclusiv la cele de ascutire a cutitelor cu pastila widia.... Gasesti piatra pt widia la Carbochim -lucreaza prin distribuitori sau prin magazinul de desfacere.Eu de la ei am cumparat , la diametrul de 150 mm.

Link spre comentariu

Eu folosesc cu succes acele discuri diamantate la multe operatiuni, inclusiv la cele de ascutire a cutitelor cu pastila widia.... Gasesti piatra pt widia la Carbochim -lucreaza prin distribuitori sau prin magazinul de desfacere.Eu de la ei am cumparat , la diametrul de 150 mm.

La ce pret este o astfel de piatra?
Link spre comentariu

Folosesti discurile cu tijele cu care au venit? Ai pus vreo piulita sau le-ai modificat in vreun fel?

Euam pus o tija din setul dremel si tot stramb se invart...

Nu pot pune piatra de 200 intr-un polizor de 150mm ?
Poti strunji din piatra pana incape. Iti trebuie o turatie mica 8...16 rpm si un cutit HSS. Daca ai un diamant incastrat se poate strunji si la o turatie ridicata. Totusi, cu pietre de diametru mic nu cred ca vei reusi sa polizezi carburi metalice, care cer viteze periferice ridicate.

Multumesc! Daca nu gasesc piatra de 150 o sa cumpar un polizor de 200, la asta gasesc si alba pentru HSS.

Link spre comentariu

nu, cu tija lor, desi cu cea de la Proxxon mergeau mai frumos...Atentie la garnitura discului, ea se pune pe partea de surub, panza intrand in contact direct cu axul....Nu mai stiu ce pret a fost, pentru ca asta a fost de vreo 2 ani...nu cred sa fi fost cu mult peste o piatra obisnuita.

Link spre comentariu

Folosesti discurile cu tijele cu care au venit? Ai pus vreo piulita sau le-ai modificat in vreun fel? Eu am pus o tija din setul dremel si tot stramb se invart....

Pentru "mandrina" (asa se numeste acea tija cu surub) poti cauta la orice magazin de tehnica medicala si ceri simplu..mandrina. Nu costa prea mult si este de foarte buna calitate. Este mai ieftina ca la Proxxon.Pentru piatra de polizor, eu am pus o piatra de 200 la un polizor de 150 si merge perfect, mi-a fost mai greu cu centrarea dar pana la urma am reusit. Piatra are 40mm latime iar acum vreau sa pun in partea opusa una normala, dar tot de 200. P.S. Am renuntat la aparatori. :speriat :nebunrau:
Link spre comentariu

...Am renuntat la aparatori. :speriat :nebunrau:

Nu este bine Dane! Pot fi modificate, sau facute altele, insa aparatorile sunt necesare. Eu cunosc cazuri accidentale de spargerea pietrei in timpul lucrului. Chiar si atunci cand exista aparatoare si tot tragem cel putin o sperietura. Uneori sunt posibile si raniri usoare. Atunci cand nu exista aparatori, aschiile pietrei vor fi ptoiectile incontrolabile.
Link spre comentariu

La ce pret este o astfel de piatra?
O piatra de 200x20 ajunge cam 30 lei ( din ce am gasit eu ). Una alba pentru HSS ( nu stiu daca merge si cea pentru vidia la HSS ) ajunge cam 20 lei la 200x20. Ar trebui acordata o atentie mare atunci cand le schimbam, in timpul transportului se pot fisura.
Link spre comentariu

Nu este bine Dane!

Ai dreptate, am renuntat la aparatoare doar la piatra de 200 care este foarte lata si mai greu de spart, are si granulatie mica (este roz). La cealalta nu am renuntat, dar ai dreptate, recunosc. Totusi folosesc polizorul foarte rar, dar nu-s cuminte, asa este. Ce-i pot face? :cry:
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări