florianmro Postat Octombrie 28, 2014 Partajează Postat Octombrie 28, 2014 Adica daca adaug un potentiometru cu 3 pini (4.7k) si un intrerupator la care leg cele 2 fire ramase o sa functioneze? Nu exista nici un risc sa ard vreo ceva? As vrea sa folosesc aceasta metoda pana ajung cele cumparate din china (cu 5pini). Inginerul de la amadeal imi recomanda sa nu fac asta si bineinteles sa cumpar piesa de la ei.Am desfacut potentiometrul stricat, are o bucata de plastic rupta in interior, nu se poate repara. Poti pune o poza cu ce s-a stricat inauntru ? Cu alte cuvinte cu el desfacut ? Link spre comentariu
suspectu Postat Octombrie 28, 2014 Partajează Postat Octombrie 28, 2014 (editat) Am oferit cazare strunguletului pe timp de iarna in apartament si l-am bagat in revizie generala (iar). Am profitat de asta sa ii fac si cateva poze. In prima poza e sistemul cum am adaptat rulment la fedscrew, si cum este reglat fedscrew-ul cu tablite de aluminiu ca sa calce usor piulita dubla pt avans automat In a doua e un distantier la tija cu dinti, ajuta foarte mult la suprafata pe care calca melcul saniei. In a treia e un ghid din alama Si in a 4-a e roata manivela a saniei, am facut-o din textolit pt ca asta am avut la indemana. Preferam aluminiu dar nu am avut material si textolitul ala e destul de placut la atingere. Fiind roata mai mare pot sa misc sania mai fin. In ultima poza, in spate, se vede si adaptarea cu rulment si cursa marita pt cutit. Editat Octombrie 28, 2014 de suspectu Link spre comentariu
florianmro Postat Octombrie 29, 2014 Partajează Postat Octombrie 29, 2014 Am oferit cazare strunguletului pe timp de iarna in apartament si l-am bagat in revizie generala (iar). Am profitat de asta sa ii fac si cateva poze. In prima poza e sistemul cum am adaptat rulment la fedscrew, si cum este reglat fedscrew-ul cu tablite de aluminiu ca sa calce usor piulita dubla pt avans automat In a doua e un distantier la tija cu dinti, ajuta foarte mult la suprafata pe care calca melcul saniei. In a treia e un ghid din alama Si in a 4-a e roata manivela a saniei, am facut-o din textolit pt ca asta am avut la indemana. Preferam aluminiu dar nu am avut material si textolitul ala e destul de placut la atingere. Fiind roata mai mare pot sa misc sania mai fin. In ultima poza, in spate, se vede si adaptarea cu rulment si cursa marita pt cutit. O protectie la pinionul de la roata pe care ai inlocuit-o nu ii faci ? Mie mi-a intrat span de mai multe ori si a blocat carul .De cand am facut protectie din plexiglass nici o problema Altfel e f.b. ce ai facut Link spre comentariu
suspectu Postat Octombrie 29, 2014 Partajează Postat Octombrie 29, 2014 Am incercat sa ii fac protectie dar mi-a crapat plexiglass-ul Am gasit alta bucatica dar a venit frigul si imi ingheata degetele pe flex la garaj. Maine ii vine o surioara, o freza de-aia mititica care o sa fie numai buna sa decupeze plexiglasul, si il si gravez special pt el Link spre comentariu
area51 Postat Noiembrie 5, 2014 Partajează Postat Noiembrie 5, 2014 Am incercat sa ii fac protectie dar mi-a crapat plexiglass-ul Am gasit alta bucatica dar a venit frigul si imi ingheata degetele pe flex la garaj. Maine ii vine o surioara, o freza de-aia mititica care o sa fie numai buna sa decupeze plexiglasul, si il si gravez special pt el 1. As fi tentat sa fac acea protectie dintr-o doza de bere. Cred ca as scapa cu o manopera mai "usoara". 2. Foarte desteapta revolvarea cu acel distantier. La strungul meu (CQ9318), am observat ca acea cremaliera este atacata doar cu terminatia pinionului si nu in plin. Am retinut ideea si la momentul potrivit o voi pune-n aplicare. 3. Astept cu interes sa ne spui si noua: ce freza ai avut in vedere, cat a costat, de la ce comerciant ai cumparat-o si ce accesorii ai mai comandat. Multumesc. Link spre comentariu
suspectu Postat Noiembrie 6, 2014 Partajează Postat Noiembrie 6, 2014 (editat) Sa vad cum ma descurc cu freza dar eu as fi tentat sa fac protectia aia dintr-o tabla mai groasa de aluminiu ca sa o pot scobi putin in dreptul pinioanelor sa nu existe riscul sa frece in ele, si totodata sa pot sa incarc cu vaselina fara sa imi fie frica ca ataca plexiglass-ul Freza este una mititca, mf70. Cu o mandrina si cateva freze / periute / chestiute a ajuns aproape 1500ron. Chiar acum imi prind urechile in kit-ul cnc pt ea. Nu vrea driver-ul sa mearga pe 64biti si nici pe un calculator virtual pe 32biti Dupa ce m-am jucat cu freza cateva zile sunt profund dezamagit de strung. Freza asta mititica e super precisa out-of-box si foarte robusta. Nu am ce sa ii reprosez, am taiat si canal de 3mm latime cu 4mm adancime in alama dintr-o singura fara sa se supere deloc, si fara nici un fel de reglaje / fix-uri cum tot trebuie sa fac la strung. Trebuia sa aleg un strung proxxon mai mic, si asa eu fac piese mici, decat cj18 mare cu care numai probleme am. Legat de cj18: Nu se vede in poze dar strungul a primit picioare mult mai inalte, ca sa nu ma mai chinuiesc sa trag span-ul cu sarme, e la inaltime si totodata motorul sta si el la distanta de span. Span-ul de jos il iau direct cu mana, e loc destul. Am observat ca sania are tentinta sa se roteasca putin la schimbarea sensului de miscare asa ca ii refac ghidurile duble ca lungime si cu 2 laturi, sa calce si pe partea laterala (in spate pe batiu si in fata pe cremaliera), nu numai sus. As fi curios cum sta pozitionat ghidul de la compound slide (ala micul de sus) la tine. La mine si cel original si cel refacut au tendinta sa se roteasca intr-o pozitie ciudata, acum lucrez si la asta, sa fac niste gaurele mai jos ca sa il impinga de jos in pozitia corecta. La partea de sanie eu am renuntat de mult timp la sistemul lor cu suruburi si am trecut pe lere de aluminiu ca sa obtin un joc minim, si intre timp am mai polishat toate zonele unde se atinge ca sa am cursa usoara, fara blocaje, dintr-o parte in alta, si dupa ce termin poate primeste si el niste motorase ca sa pot sa fac filete fara sa ma mai complic cu rotitele de avans Editat Noiembrie 6, 2014 de suspectu Link spre comentariu
florianmro Postat Noiembrie 7, 2014 Partajează Postat Noiembrie 7, 2014 Sa vad cum ma descurc cu freza dar eu as fi tentat sa fac protectia aia dintr-o tabla mai groasa de aluminiu ca sa o pot scobi putin in dreptul pinioanelor sa nu existe riscul sa frece in ele, si totodata sa pot sa incarc cu vaselina fara sa imi fie frica ca ataca plexiglass-ul Freza este una mititca, mf70. Cu o mandrina si cateva freze / periute / chestiute a ajuns aproape 1500ron. Chiar acum imi prind urechile in kit-ul cnc pt ea. Nu vrea driver-ul sa mearga pe 64biti si nici pe un calculator virtual pe 32biti Dupa ce m-am jucat cu freza cateva zile sunt profund dezamagit de strung. Freza asta mititica e super precisa out-of-box si foarte robusta. Nu am ce sa ii reprosez, am taiat si canal de 3mm latime cu 4mm adancime in alama dintr-o singura fara sa se supere deloc, si fara nici un fel de reglaje / fix-uri cum tot trebuie sa fac la strung. Trebuia sa aleg un strung proxxon mai mic, si asa eu fac piese mici, decat cj18 mare cu care numai probleme am. Legat de cj18: Nu se vede in poze dar strungul a primit picioare mult mai inalte, ca sa nu ma mai chinuiesc sa trag span-ul cu sarme, e la inaltime si totodata motorul sta si el la distanta de span. Span-ul de jos il iau direct cu mana, e loc destul. Am observat ca sania are tentinta sa se roteasca putin la schimbarea sensului de miscare asa ca ii refac ghidurile duble ca lungime si cu 2 laturi, sa calce si pe partea laterala (in spate pe batiu si in fata pe cremaliera), nu numai sus. As fi curios cum sta pozitionat ghidul de la compound slide (ala micul de sus) la tine. La mine si cel original si cel refacut au tendinta sa se roteasca intr-o pozitie ciudata, acum lucrez si la asta, sa fac niste gaurele mai jos ca sa il impinga de jos in pozitia corecta. La partea de sanie eu am renuntat de mult timp la sistemul lor cu suruburi si am trecut pe lere de aluminiu ca sa obtin un joc minim, si intre timp am mai polishat toate zonele unde se atinge ca sa am cursa usoara, fara blocaje, dintr-o parte in alta, si dupa ce termin poate primeste si el niste motorase ca sa po Sa vad cum ma descurc cu freza dar eu as fi tentat sa fac protectia aia dintr-o tabla mai groasa de aluminiu ca sa o pot scobi putin in dreptul pinioanelor sa nu existe riscul sa frece in ele, si totodata sa pot sa incarc cu vaselina fara sa imi fie frica ca ataca plexiglass-ul Freza este una mititca, mf70. Cu o mandrina si cateva freze / periute / chestiute a ajuns aproape 1500ron. Chiar acum imi prind urechile in kit-ul cnc pt ea. Nu vrea driver-ul sa mearga pe 64biti si nici pe un calculator virtual pe 32biti Dupa ce m-am jucat cu freza cateva zile sunt profund dezamagit de strung. Freza asta mititica e super precisa out-of-box si foarte robusta. Nu am ce sa ii reprosez, am taiat si canal de 3mm latime cu 4mm adancime in alama dintr-o singura fara sa se supere deloc, si fara nici un fel de reglaje / fix-uri cum tot trebuie sa fac la strung. Trebuia sa aleg un strung proxxon mai mic, si asa eu fac piese mici, decat cj18 mare cu care numai probleme am. Legat de cj18: Nu se vede in poze dar strungul a primit picioare mult mai inalte, ca sa nu ma mai chinuiesc sa trag span-ul cu sarme, e la inaltime si totodata motorul sta si el la distanta de span. Span-ul de jos il iau direct cu mana, e loc destul. Am observat ca sania are tentinta sa se roteasca putin la schimbarea sensului de miscare asa ca ii refac ghidurile duble ca lungime si cu 2 laturi, sa calce si pe partea laterala (in spate pe batiu si in fata pe cremaliera), nu numai sus. As fi curios cum sta pozitionat ghidul de la compound slide (ala micul de sus) la tine. La mine si cel original si cel refacut au tendinta sa se roteasca intr-o pozitie ciudata, acum lucrez si la asta, sa fac niste gaurele mai jos ca sa il impinga de jos in pozitia corecta. La partea de sanie eu am renuntat de mult timp la sistemul lor cu suruburi si am trecut pe lere de aluminiu ca sa obtin un joc minim, si intre timp am mai polishat toate zonele unde se atinge ca sa am cursa usoara, fara blocaje, dintr-o parte in alta, si dupa ce termin poate primeste si el niste motorase ca sa pot sa fac filete fara sa ma mai complic cu rotitele de avans La CJ 18 al meu am facut protectia din plexiglass si am scobit putin cu agutorul unei freze ca sa nu frece pinioanele. La inainte de montare am pus vaselina din abundenta care nu a avut nici un efect asupra protectiei ,asa ca o poti face din plexiglass. Proxxon e intr-adevar marca de referinta in domeniu atat in Europa cat si pe cotinentul american insa sulele dor nu sunt tocmai ieftine ,poate tocmai de aceea. Link spre comentariu
enjoy Postat Noiembrie 21, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2014 (editat) Am primit potentiometrele. Pe spate scrie 470k in loc de 4.7k. E acelasi lucru?Pe parti e stantat A4K7, se observa mai greu.Deci daca is de 470 exista vreun risc pentru circuite? Editat Noiembrie 21, 2014 de enjoy Link spre comentariu
en Postat Noiembrie 21, 2014 Partajează Postat Noiembrie 21, 2014 (editat) Potentiometrele de 470k,sunt de o suta de ori mai mari decat cele de 4,7K. Trebuie respectate valorile din schema. 470Kohmi=4,7x100 Editat Noiembrie 21, 2014 de en Link spre comentariu
enjoy Postat Noiembrie 21, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2014 Nu se pot masura cu un multimetru? Link spre comentariu
en Postat Noiembrie 21, 2014 Partajează Postat Noiembrie 21, 2014 Se pot masura cu multimetru,dar asta nu te ajuta cu nimic daca valoarea inscriptionata este de 470k.Incearca sa vezi despre ce este vorba. Link spre comentariu
enjoy Postat Noiembrie 21, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2014 (editat) Eu zic ca e de 4.7. Astept mesaj de la chinez. Editat Noiembrie 21, 2014 de enjoy Link spre comentariu
suspectu Postat Noiembrie 22, 2014 Partajează Postat Noiembrie 22, 2014 masoara-l si pe ala vechi la fel si daca ai aceleasi valori - e acelasi Link spre comentariu
enjoy Postat Noiembrie 22, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2014 O sa-l masor, desi nu cred ca o sa arate vreo valoare, e stricat. Daca ar fi avut vreo valoare rezistenta potentiometrului s-ar fi invartit si universalul.Chinezul mi-a raspuns si vrea poze. Parca is idioti, nu isi cunosc marfa. Link spre comentariu
suspectu Postat Noiembrie 23, 2014 Partajează Postat Noiembrie 23, 2014 Eu ma gandeam ca e bun potentiometrul la tine si doar contactul on/off e pocnit. O sa fac si eu modificare la al meu dar cu contact separat si potentiometru de calitate. Link spre comentariu
Postări Recomandate