Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mini strung achizitie

enjoy

Postări Recomandate

Este bunicel, destul de rigid. Dispozitivul de randalinare nu-l recomand, daca mi-ar trebui unul as cumpara ceva asemanator:

Posted Image

In schimb se poate monta un cutit in partea opusa:

Posted Image

Transportul a fost cel de 65.95$, Priority mail international medium flat box. Din California in Bucuresti pachetul a facut 3 zile, din Bucuresti in Iasi o saptamana.

Mai au pe site un set pe care am observat ca-l folosesc mai multi (A2Z), insa ala e facut din aluminiu, pretul e mai mic.

Nu e prima data cand cumpar ceva de la ei si sunt multumit, daca si-ar deschide un magazin in Europa as fi client fidel, altfel le sclipesc ochii astora de la posta cand vad factura.

In afara setului recomand sa mai cumperi cateva suporturi de cutit, cat mai multe, o sa le gasesti rapid intrebuintare.

Posted Image

Bun ,deci merge cu varinta "flat box".

Doar 3 zile a facut de la ei pana in Bucuresti ?

Acolo spuneau ceva de 2 saptamani in cel mai fericit caz dar poate sa dureze si o luna ,dar in sfarsit e bine

Am vazut si eu setul din aluminiu dar parca nu m-as indrepta spre el.

Am sa cumpar setul de baza complet si am sa incerc sa multiplic cu ajutorul frezei mai multe suporturi de cutit

Link spre comentariu

De obicei pachetele ajung in 2 saptamani - o luna, cred ca am nimerit un avion care sa aiba plecare spre Europa. Ma gandeam sa mai cumpar vreo 3 suporturi 250-001. Sa pui niste poze cu cele facute de tine!Astept in continuare pareri legate de Quantum versus Optimum (Opti Turn).

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Ce parere aveti de Warco WM-250V-F / WM-250V ?

Distanța între centre 610 mm

Universal 125 mm

Putere motor 750 W ( nehotarati, scrie si 750 si 900W)

Tensiune alimentare 240 V

Turatie Vario: 50-100 100-2000

Greutate 120 kg

Înălțime centru 125 mm

Diametrul de strunjire deasupra ghidajului Ø 250 mm

Diametrul găurii axului de strunjire 26mm

Con morse păpușă fixă MK4

Con morse păpușă mobilă MT2

Cursă sanie superioară 70 mm

Cursă sanie transversală 115 mm

Cursă pinolă păpușă mobilă 70 mm

Filet metric 0,4 - 3,5 mm/rot

Dimensiuni 1194 x 585 x 450 mm

Accesorii:

- universal cu 3 bacuri Ø 125 mm

- universal cu 4 bacuri Ø 125 mm

- 2 vârfuri centrare

- protecție universal strung

- tava pentru așchii

- portcuțit cvadruplu

- apărătoare contra stropirii / deflector

- indicator de filet

- lineta mobila + fixa

Pret Warco WM-250V-F: 1350£ ( cu power cross feed )

Pret Warco WM-250V: 1195£

Din cate am inteles sunt facute de aceeasi chinezi (Weiss Machinery) care fabrica si Optimum/Quantum.

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Cu asta parca mai vi de acasa :) ! Un fel de Bernardo, Optimum, DM - Italia.. toate's facute in China.La bani, cred ca e apropiat Quantumului care-i chel. Are MT4 la universal, deci e mai mare/tare.Eu votez PENTRU :)!

Link spre comentariu

De obicei pachetele ajung in 2 saptamani - o luna, cred ca am nimerit un avion care sa aiba plecare spre Europa. Ma gandeam sa mai cumpar vreo 3 suporturi 250-001. Sa pui niste poze cu cele facute de tine!Astept in continuare pareri legate de Quantum versus Optimum (Opti Turn).

Am lansat comanda pentru setul de portcutite cu schimbare rapidaAcum ca am si freza astept sa vina sa "clonez "cateva portcutiteDaca mai aveam rabdare poate cumparam de la tine setul ,vad ca esti hotarat sa schimbi strungul cu unul mai mare care banuiesc ca este si greu ,banuiesc ca nu stai la bloc ,altfel e complicat cu fiare mari
Link spre comentariu

Oky, multumesc pentru pareri, astept sa-mi spuna si pretul pentu transport si o sa cumpar unul. O sa ma lamuresc daca am sau nu nevoie de modelul cu avans automat. Din cate vad avansul se face cu ajutorul surubului conductor, fata de WM-280V-F care are surub separat:

Posted Image

Quantum vario sare de 2500€.

Am lansat comanda pentru setul de portcutite cu schimbare rapida

Acum ca am si freza astept sa vina sa "clonez "cateva portcutite

Daca mai aveam rabdare poate cumparam de la tine setul ,vad ca esti hotarat sa schimbi strungul cu unul mai mare care banuiesc ca este si greu ,banuiesc ca nu stai la bloc ,altfel e complicat cu fiare mari

Ai luat de la littlemachineshop? Am observat ca mai este o firma care vinde pe ebay, nu stiu cat de seriosi sunt, insa pentru strungurile mai mari au niste preturi bune la portcutite.
Link spre comentariu

Oky, multumesc pentru pareri, astept sa-mi spuna si pretul pentu transport si o sa cumpar unul. O sa ma lamuresc daca am sau nu nevoie de modelul cu avans automat. Din cate vad avansul se face cu ajutorul surubului conductor, fata de WM-280V-F care are surub separat:

Posted Image

Quantum vario sare de 2500€.

Am lansat comanda pentru setul de portcutite cu schimbare rapida

Acum ca am si freza astept sa vina sa "clonez "cateva portcutite

Daca mai aveam rabdare poate cumparam de la tine setul ,vad ca esti hotarat sa schimbi strungul cu unul mai mare care banuiesc ca este si greu ,banuiesc ca nu stai la bloc ,altfel e complicat cu fiare mari

Ai luat de la littlemachineshop? Am observat ca mai este o firma care vinde pe ebay, nu stiu cat de seriosi sunt, insa pentru strungurile mai mari au niste preturi bune la portcutite.
Da de la little machine ,acum am luat ,poate pe ebay era mai ieftin ,poti sa-mi trimiti adresa ?

Multumesc

Am vazut la ei si un sistem dro cu encodere dar piperat la pret sistemul

Link spre comentariu

...nehotarati, scrie si 750 si 900W)...Turatie Vario: 50-100 100-2000 ...

Nu este nimeni nehotarat. Ai doua domenii de turatie la vario. Pentru primul domeniu, puterea motorului este de 750 VA. Pentru al doilea domeniu de turatii, puterea este de 900 VA. Scaderea turatiei in trepte se face intotdeauna cu micsorarea puterii la arbore. Motoarele bobinate pentru doua turatii, au de asemenea puteri mai mari la treapta de turatie mai mare.
Link spre comentariu

e foarte bun. are un amic de-al meu, dar mie mi se pare ca are distanta prea mica intre rulmentii axului papusii fixe. poate ar trebui cautat unul fara variator electronic. alea au distanta mult mai mare si par mai solide. eu l-am luat pe asta http://www.paulimot.de/epages/paulimot. ... s/12700400 (cu motor la 240v) acum 2 ani si sunt foarte multumit de el.

Amicul asta al dumneaoastra tot de la warco.co.uk l-a cumparat? Problema este ca nu prea raspund la mesaje, am mai cumparat ceva de la ei insa prin intermediul unui prieten din Anglia. Nu prea vor sa trimita in alte tari, cu toate ca pe site-ul lor scrie ca livreaza pe orice continent, trebuie doar contactati.

Am mai gasit o oferta la http://www.chestermachinetools.com/db10 ... 3971-p.asp , aceleasi specificatii ca un Quantum D250x550 Vario + aceleasi accesorii care le ofera si warco - pret redus de la 1510£ la 1075£ + transport 180£. Exceptia este motorul de 1200W.

Posted Image

Link spre comentariu

Unul asemanator am si eu, doar ca distanta intre varfuri e de 750mm (CQ6125). Partea mecanica mi se pare ok. Mi-ar fi placut si avansul transversal + sistemul de contorizare pt filetare, dar nu le are.In schimb ce m-a dezamagit rau a fost partea electrica/eletronica. Motorul de cc se incingea de incepea sa scoata fum dupa aprox 1 ora de span continuu, iar dupa cateva ore de functionare a incetat sa mai functioneze din cauza regulatorului de turatie. Cred ca s-au ars finalii (avea 5). Am incercat sa-i inlocuiesc, dar din pacate chinezii ii pilisera la exterior sa nu se vada ce finali sunt. Atunci am renuntat la motor si l-am inlocuit cu un motor asincron cu regulator de frecventa. De atunci nu am mai avut probleme cu el.Vis a vis de pret nu prea ma pot pronunta, caci eu l-am luat cu 750€, dar am vazut ca intre timp preturile au crescut considerabil.Opinia mea este ca acest strung est un strung excelent pt domeniul hobby si materiale mai moi sau dimensiuni mai reduse pt otel. Daca in schimb vrei sa faci productie, sau prelucrari in otel la diametre mai mari de 30mm, iti recomand sa cauti ceva mai puternic. La otel, folosind span mic, trebuie sa faci multe treceri si in consecinta pierzi atat de mult timp incat nu esti eficient. Spre exemplu eu am vrut sa fac pe el un ax cu filet M24 lung de 20cm, dar din pacate nu am reusit sa-l finalizez pt ca nu avea putere, chiar daca mergeam cu span f mic si multe treceri. Pana la urma l-am finalizat cu filiera.In concluzie trebuie sa ti cont de ceea ce vrei sa lucrezi pe el si sa alegi strungul in functie de nevoile si resursele tale.Succes!

Link spre comentariu

Am gasit cel putin 10 firme care vand sub nume, culori si preturi diferite acest model, eram mai mult curios daca vanzatorul influenteaza calitatea productiei. Cei de la Optimum se lauda ca ar supraveghea productia la chinezi in fabrica - probabil e o minciuna de marketing.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări