Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mini strung achizitie

enjoy

Postări Recomandate

Achizitii noi pentru strungul meu!!

Portcutit cu schimbare rapida tip pana, facut din otel, este o clona dupa Aloris cu 40% mai mic, special adaptat pentru strunguri 7"x10"-7"x16", accepta cutite pana in 12mm, include si un dispozitiv de randalinare, suportul pentru boring bar accepta 2 marimi: 3/8" sau 1/2". Tot setul + 3 suporturi cutite + transport + TVA a costat in jur de 900-950 lei.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Aparat de ascutit burghie Gude GBS 80, functioneaza dupa acelasi principiu ca Drill Doctor, diametru burghie: 3 - 13mm ( inclusiv 3.2, 4.9, 5.7, etc - are prinderea ca o mandrina ). A costat 150 lei.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Intr-adevar este foarte util .

Si eu m-am cam saturat sa bag tole de transformator sub cutite

De unde ai achizitionat sistemul ?Ebay?

Ma batea si pe mine gandul insa ma roade mai mult sa imi iau o freza

http://www.amadeal.co.uk/acatalog/AMA16V.html

Nu vreau sa dezvolt un subiect off topic insa un strung merge mana in mana cu o freza

Uneori poate face mai multe lucruri decat un strung

Link spre comentariu

Multumesc, urmeaza sa-l probez. Revin cu detalii daca o sa am probleme cu el.L-am luat de pe un site din america, de fapt singurul loc de unde se poate cumpara (littlemachineshop.com). Am si eu in plan sa cumpar o freza pe viitor si sa modific strungul asta in CNC, insa mai am multe de invatat.

Link spre comentariu

Precizia dispozitivului( in soi de port-pensa) este precizia pensei, pentru ca port-pensa o reglezi cu joc cat mai mic, sa zicem zero daca te chinui putin. Sau, daca se monteaza fix, pe guler, precizia este suma erorilor combinate port-pensa plus pensa( poti roti pensa ca sa " iei " din bataia port-pensei). Cred.

Link spre comentariu

Vreau sa-mi inlocuiesc strunguletul cu altceva mai mare. Am in vedere 2 modele: Quantum D 210x400 si Quantum D 250x550 - ambele varianta vario.As alege D210x400 pentru ca ocupa ceva mai putin spatiu, insa este la fel de rigid ca D250x550? Daca a pus mana cineva pe ambele il rog sa-mi spuna diferentele!

post-75689-139829690265_thumb.jpg

Link spre comentariu

Pentru 110mm distanta intre varfuri mai mare si 40mm diametru mai mare si pentru un motor mai puternic si ptr. alea 15kg in plus(conteaza foarte mult la rigiditate), as alege fara ezitari Quantumu' de 250!!! Asta doar daca DOAR astea 2 modele ar fi pe piata! Uita-te mai bine. Ai ales odata. N-ai invatat nimic din alegerea anterioara? Am avut 2 strunguri de banc inainte de SN281. Craftsmanul (''Atlas618'') cu tot cu banc avea 90-100kg (500 intre varfuri)! SP80 cu tot cu banc o avut 190-200kg (200 sau 300 intre varfuri)! Cu toate ca ambele strunguri s-au folosit in industrie, SP'ul era mai de cursa lunga. Pe SP am strunjit inox la greu, si de 30, 40 si 50mm diametru fara prea mari dureri de cap, in sensul ca vibratiile erau destul de mici in comparatie cu Craftsmanul care era mai ''gingas''. Fa un efort, uita-te putin la Optimum. Si Quantumul si Optimum sunt facute de aceleasi firme, din China, dar calitatea e diferita! Uita-te putin la caracteristici, uita-te la video'uri pe youtube, etc., si poate te mai lamuresti. Poate gasesti un strung romanesc sau strain la bani mai buni, cu caracteristici mai slabe (vario, etc.) dar care e mai robust, rigid si care iti confera o precizie mai buna in prelucrari. Parerea mea...!

Link spre comentariu

Pentru 110mm distanta intre varfuri mai mare si 40mm diametru mai mare si pentru un motor mai puternic si ptr. alea 15kg in plus(conteaza foarte mult la rigiditate), as alege fara ezitari Quantumu' de 250!!! Asta doar daca DOAR astea 2 modele ar fi pe piata! Uita-te mai bine. Ai ales odata. N-ai invatat nimic din alegerea anterioara? Am avut 2 strunguri de banc inainte de SN281. Craftsmanul (''Atlas618'') cu tot cu banc avea 90-100kg (500 intre varfuri)! SP80 cu tot cu banc o avut 190-200kg (200 sau 300 intre varfuri)! Cu toate ca ambele strunguri s-au folosit in industrie, SP'ul era mai de cursa lunga. Pe SP am strunjit inox la greu, si de 30, 40 si 50mm diametru fara prea mari dureri de cap, in sensul ca vibratiile erau destul de mici in comparatie cu Craftsmanul care era mai ''gingas''. Fa un efort, uita-te putin la Optimum. Si Quantumul si Optimum sunt facute de aceleasi firme, din China, dar calitatea e diferita! Uita-te putin la caracteristici, uita-te la video'uri pe youtube, etc., si poate te mai lamuresti. Poate gasesti un strung romanesc sau strain la bani mai buni, cu caracteristici mai slabe (vario, etc.) dar care e mai robust, rigid si care iti confera o precizie mai buna in prelucrari. Parerea mea...!

Am vorbit cu un reprezentant Rocast si mi-a spus ca nu o sa mai aiba gama Quantum pe stoc, am crezut ca i-au schimbat doar numele. Se gasesc cateva SP80 la vanzare, destul de ieftine. O sa mai largesc aria de cautare. Multumesc!

Si cel pe care il ai acum o sa il pui la vanzare ?

Dupa ce cumpar altul.
Link spre comentariu

Este bunicel, destul de rigid. Dispozitivul de randalinare nu-l recomand, daca mi-ar trebui unul as cumpara ceva asemanator:

Posted Image

In schimb se poate monta un cutit in partea opusa:

Posted Image

Transportul a fost cel de 65.95$, Priority mail international medium flat box. Din California in Bucuresti pachetul a facut 3 zile, din Bucuresti in Iasi o saptamana.

Mai au pe site un set pe care am observat ca-l folosesc mai multi (A2Z), insa ala e facut din aluminiu, pretul e mai mic.

Nu e prima data cand cumpar ceva de la ei si sunt multumit, daca si-ar deschide un magazin in Europa as fi client fidel, altfel le sclipesc ochii astora de la posta cand vad factura.

In afara setului recomand sa mai cumperi cateva suporturi de cutit, cat mai multe, o sa le gasesti rapid intrebuintare.

Posted Image

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări