Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mini strung achizitie

enjoy

Postări Recomandate

...caruciorul se misca invers cand cuplez avansul pentru filete fata de universal...Care sa fie problema?

Cazul 1: Strungul este reglat pentru filet pe stanga. La lira rotilor de schimb, se foloseste un tandem de doua roti, in locul uneia singure cat se foloseste la filetul pe dreapta.Cazul 2: In cazul in care nu este un reglaj pentru lantul de filetare, atunci in mod sigur s-au pus doua roti de schimb in locul uneia singure, la lantul de avans tehnologic al strungului, fie din greseala, fie din nestiinta vre-unui incepator. La lantul tehnologic de avans, sistemul de avans invers se foloseste arareori si numai in productia de serie mare. Deci o alta posibilitate, ar fi ca strungul sa fi apartinut cuiva care a facut cu el productie de serie.
Link spre comentariu

Nu, strungul e nou, rotile le-am montat cum trebuie, dupa manual si instructiunile de pe carcasa. M-am uitat la mai multe filmulete si pare ca acel buton e problema, posibil sa fie firele inversate. L-am desfacut insa sunt prea multe fire ( pentru cunostintele mele ) care sunt legate . Le-am trimis astora de la amadeal un mail, au un inginer cu care am mai vorbit si se pricepe, asta daca o sa-mi raspunda...

Motorul e cu condensator? Ai incercat sa schimbi/muti faza(ma gandesc ca-i motor monofazat)?

Recunosc ca nici aici nu ma pricep, dar o sa ma documentez sa vad daca o fi asta problema.Ps: pe de alta parte as putea face filete fara grija canalului de degajare. :)
Link spre comentariu

Spre rusinea mea, am observat ca este un maner la spatele strungului care are 3 pozitii si regleaza miscarea caruciorului (surubului conductor - "lead screw"): inainte, revers si inca una care decupleaza rotile. Deci am rezolvat! :jytuiyu Nu l-am bagat in seama pentru ca nu scrie nimic in manual...Va multumesc!

Link spre comentariu

Deci este un comutator mecanic, care realizeaza situatiile descrise de mine, plus o pozitie de repaos. Daca motorul ar fi avut sensul schimbat, atunci la un filet normal reglat din rotile de schimb (pe dreapta) surubul fara sfarsit s-ar fi rotit invers si sania s-ar fi indepartat de papusa fixa, iar la un filet pe stanga sensul ar fi fost de apropiere.

Link spre comentariu

... am observat ca este un maner la spatele strungului care are 3 pozitii si regleaza miscarea caruciorului (surubului conductor - "lead screw"): inainte, revers si inca una care decupleaza rotile. ...

Atunci inca o steluta pentru strungul tau.Dotarea asta e chiar misto si de obicei nu se gaseste la strungurile mici de banc.
Link spre comentariu

Atunci inca o steluta pentru strungul tau.Dotarea asta e chiar misto si de obicei nu se gaseste la strungurile mici de banc.

Toate strunguletele chinezesti (indiferent de firma) au acea maneta, probabil sunt facute toate dupa acelasi "calapod" (documentatie tehnica) la care sunt adaugate diverse anexe pentru diferentierea lor. :ciuda:
Link spre comentariu

Si CQ -ul are acest dispozitiv ,chiar vroiam sa - ti spun de maneta dar ai gasit-o inainte, pt ca mecanic strungul tau este foarte asemanator cu al meu. Acum cativa ani majoritatea strunguletelor nu -il aveau .MD65 (si varianta mai noua Proxon) , care este un strung foarte precis si bine facut nu il avea. Am pus pe topicul dela MD niste modele de dispozitive de acest gen ,care se pot adapta cam pe orice strungulet . Poate pui si tu niste date despre al tau. Nu cele care se gasesc pe site. Poate si poze cu partea din spate cu rotile sau cu ce mai crezi ca este de folos. Ar fi interesant sa vezi daca si rotile de avans sunt la fel cu CQ. Am pus date despre ele pe topicul de la CQ prin primele pagini. Ex :nr dinti la roti de avans (scrie pe ele) diametrul gaurii axului, date despre surubul de antrenare al avansului (diametrul ,pasul filetului, tipul pasului etc) dimensiuni/tip, rulmenti si alte date care crezi ca ar fi utile si nu le poti obtine altfel.Info care ar ajuta pe cei ce cauta piese de schimb sau sa adapteze ceva si care nu se gasesc in info care sunt pe site -ul strungului. Poti afla astfel daca poti sa inlocuiesti de exemplu, rulmentii cu bile cu cei cu role conice cum am facut eu pt a mari precizia si rezistenta axulul principal la al tau, daca este facut ca CQ -ul. Vezi inclusiv ce dimensiuni de rulment trebuie sa folosesti, sa nu stai cu strungul desfacut pina gasesti sau vine comanda de rulment si sunt gata distantioarele noi de la strungar. Ai desfacut , ai scos , ai montat rulmentul , distantorii noi eventual si un semering si intr-o ora totul e OK. Pt. ca ai stiut dinainte de ce ai nevoie si ai pregatit : piese si S.D.V. -uri.Pt. ca cineva a oferit aceste info.Am facut aceasta propunere si celor cu Einhell dar inca nici o miscare in acest sens.

Link spre comentariu

Multumesc pentru amabilitate si timpul tau. E chiar interesant de vazut asemanarile sau diferentele dintre modelele care circula acum pe piata.Ideal ar fi sa deschizi un topic cu numele strungului tau ca sa fie ordine in informatii.

Link spre comentariu

Toate strunguletele chinezesti (indiferent de firma) au acea maneta, probabil sunt facute toate dupa acelasi "calapod" (documentatie tehnica) la care sunt adaugate diverse anexe pentru diferentierea lor. :ciuda:

Al meu nu are, desi e mai mare si are eticheta cica nemteasca pe el.In rest, totul e chinezesc, cu exceptia etichetei....
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări