Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mini strung achizitie

enjoy

Postări Recomandate

Vreau un sfat de la cei mai experimentati pentru a cumpara un strung mini. Pana acum am gasit:

- Sieg C3 mini - 380£ + 25£ transport

http://www.arceurotrade.co.uk/Catalogue ... Mini-Lathe

- CQ9318 Mini - 2600lei + 150 lei transport ( am observat ca acest model este prezentat de un user de pe acest forum si pare multumit )

http://www.uni-max.ro/strung-pentru-met ... 18-mini/d/

- CJ18 - 100mm/3jaw - Metric - 420£ + 80£ transport

http://www.amadeal.co.uk/acatalog/Mini-Lathe.html

- COMPACT 300 - 529 euro ( sau Einhell MTB 3000 )

http://www.devo-baumarkt.de/drehmaschin ... ray/a-568/

http://www.devo-baumarkt.de/werkstatt/d ... 046/a-499/

Link spre comentariu

salut,CJ18 ar fi cea mai buna alegere ( universal 100mm fara adaptor, distanta intre varfuri 350mm, motor 550w)Sieg C3 are acelasi batiu cu CJ18 dar mai slab echipat - universal 80mm, motor 350wCQ9318 este si el o alegere buna, dar e un pic cam scump acum - eu l-am cumparat in ianuarie cand era 2200 ronCompact 300 este identic cu CQ9318 Einhell- stiu ca foloseau roti dintate din plastic la avans automat si filete - dar poate acum sunt cu roti metalice universal de 100mm poti pune si la celelate folosind un adaptor- dar se micsoreaza distanta intre varfuri si ca orice adaptor,poate introduce erori/batai

Link spre comentariu

Ca sa nu mai deschid alt topic o sa intreb aici, unde pot gasi un tabel cu marimile burghiilor necesare tarozilor, mai exact cum estimez ce fel de burghiu imi trebuie pentru un tarod?Ledro, multumesc pentru raspuns si va rog sa-mi lasati in continuare parerile voastre!

Link spre comentariu

Saut, eu am un Einhell MTB 3000 pe care am dat cca 2400lei. Toate sunt asemanatoare, poate cel cu universal de 100 dar daca te uiti bine toate sunt "made in china". Un singur lucru, cele din Marea Britanie au pretul declarat pentru Europa de vest (pana in Austria), pentru Europa de est trebuie sa te interesezi bine deoarece si eu am vrut sa cumpar ceva din Anglia si mi-au cerut de 4 (patru) ori pretul declarat. Valabil pentru Ungaria, Romania, Bulgaria, Sarbia si restul estului. :speriat

Link spre comentariu
Saut, eu am un Einhell MTB 3000 pe care am dat cca 2400lei. Toate sunt asemanatoare, poate cel cu universal de 100 dar daca te uiti bine toate sunt "made in china". Un singur lucru, cele din Marea Britanie au pretul declarat pentru Europa de vest (pana in Austria), pentru Europa de est trebuie sa te interesezi bine deoarece si eu am vrut sa cumpar ceva din Anglia si mi-au cerut de 4 (patru) ori pretul declarat. Valabil pentru Ungaria, Romania, Bulgaria, Sarbia si restul estului. :speriat

Atunci CQ9318 suna din ce in ce mai bine...

...unde pot gasi un tabel cu marimile burghiilor necesare tarozilor...
Exista un topic dedicat. Foloseste functia si motorul de cautare de pe aceasta sectiune.

L-am gasit, l-am citit si n-am inteles nimic! :jytuiyu Am cautat acelasi lucru pe youtube, acolo toata lumea vorbeste de un tabel, asta il vreau si eu, sa inteleaga tot nepriceputu'! (daca vorbim de acelasi topic viewtopic.php?f=198&t=76345&hilit=marimi+tarozi )

Link spre comentariu

Incepe atunci de la cap nu de la coada . Incepe prin a studia si intelege ce este un filet , inaltimea filetului si ai sa pricepi mai usor de ce e nevoie de un anumit burghiu pentru a realiza o anumita gaura pentru un anumit tarod. Oricum este in afara subiectului .

Link spre comentariu

sa inteleaga tot nepriceputu'!

pana la M10mm, poti linistiti sa inmultesti diamentrul filetului cu 0.8 si afli cu ce burghiu tre' sa dai gaura. de ex pt M6: 6x0.8=4.8 ; deci pentru filet M6 trebuie gaura de 4.8mm
Link spre comentariu

sa inteleaga tot nepriceputu'!

pana la M10mm, poti linistiti sa inmultesti diamentrul filetului cu 0.8 si afli cu ce burghiu tre' sa dai gaura. de ex pt M6: 6x0.8=4.8 ; deci pentru filet M6 trebuie gaura de 4.8mm
Pentru m2 spre exemplu ar trebui 1,6? Atat imi trebuia, multumesc si scuzele mele pentru offtopic!
Link spre comentariu

Negasind un burghiu de 4,8 mm o sa fie tentat sa il foloseasca pe cel de 4,5 mm ca doar e cu 3 zecimi mai mic numai si usor de gasit in comert. Rezultatul = o sa rupa tarodul sau nu o sa poata incepe macar filetul. Morala e ca mai bine dai o gaura un pic mai mare decat una un pic mai mica !!!

Link spre comentariu

eu cumpar in mod frecvent de pe www.amadeal.co.uk (site specializat in comercializarea de piese si accesorii pentru strung si freza), la pretul afisat pe site.Nici mai mult,nici mai putin.Cu tot cu transport CJ18 ajunge 2600 ron - e un pret foarte bun pentru dotarile pe care le are
Link spre comentariu

Am uitat sa spun, la unimax, in pretul lui CQ9318 intra si o filetanta tip jucarie :d

Observ in acest filmulet o punga de roti dintate si ma intreb cat de mult plastic are CJ18 in interior spre deosebire de CQ9318?!
Link spre comentariu

eu cumpar in mod frecvent de pe http://www.amadeal.co.uk (site specializat in comercializarea de piese si accesorii pentru strung si freza), la pretul afisat pe site.Nici mai mult,nici mai putin.Cu tot cu transport CJ18 ajunge 2600 ron - e un pret foarte bun pentru dotarile pe care le are

Daca este asa cum spui inseamna ca si-au schimbat "politica", probabil din cauza recesiunii. Voi incerca sa cumpar ceva de la ei (cand voi avea "disponibilitati"). :nas:
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări