Vizitator Marku Postat Martie 25, 2013 Partajează Postat Martie 25, 2013 Va salut!De ceva timp visez sa construiesc 2 monitoare de studio care vor fi folosite la calculator. Amplificarea va fi activa (inca nu m-am hotarat ce amplificator voi folosi) iar partea de cross-over si de procesare de semnal va fi indeplinita de o placa minidsp 2x4 pe care o am deja. De asemenea am si interfata digitala pentru aceasta, astfel incat este conectata pe usb si poarta rol de placa de sunet.Eu m-am gandit la midbass de 8" si tweeter de 1" la care mi-as dori sa ii pun waveguide. Ca si drivere m-am gandit asa:- midbass Dayton RS225-8 sau Seas L22RNX/P- tweeter Dayton RS28F-4 - din pacate acesta are diametru de 1-1/8" iar waveguide-ul pe care l-am gasit la Visaton (WG 220x150) este conceput pentru tweeter de 1". Initial am dorit sa folosesc Visaton KE25SC ca si tweeter, dar am zis ca totusi este putin cam scump pentru inceput.Posed si un microfon de masura tot de la minidsp asa ca voi putea efectua si masuratori ulterior.Sunt curios de parerea voastra si daca imi recomandati altceva.Multumesc! Link spre comentariu
Vizitator Marku Postat Martie 29, 2013 Partajează Postat Martie 29, 2013 Nu imi vine sa cred cat interes a trezit proiectul meu....Am comandat RS225 si RS28F. Tweeterele le primesc in 2-3 zile impreuna cu waveguide-urile de la visaton. Nu se portivesc dar poate reusesc sa le modific. Midbasii vin in 15 zile.Numai bine! Link spre comentariu
CBI Postat Martie 30, 2013 Partajează Postat Martie 30, 2013 fiind o combinatie cam fortata,de aceea probabil nu a starnit interesplus ca aici e Ro,multi nu le cunosc decat din poze si e mai corect sa se abtina decat sa scrie aiurelidn seria rs eu am ascultat doar rs170 si nu pot zice ca m-a atras ceva anume,in ciuda laudelor de pe netpoate ca masoara bine etc,dar acustic,au un timbru diferit.sunt f bune pe bas ,ca mai tot ce fac ei,dar si aici e chestie de gusturi,eu prefer un bas scurt si definit decat unul gras dar fara precizie/microdetalii care o mai da si in bubuiala din cand in cand, pana la urma s-ar putea zice ca este un brand care nu e pe lista preferintelor mele,deci nu pot face recomandari.Asta nu inseamna ca sunt naspa.Seas L22RNX nu se poate modela pe 2 cai pasiv dar cred ca nici activ ,dar exista unul din seria Excel tot cu con metalic,folosit si de Linkwitz in Orion parca,tot activ .Nu cunosc,doar aduc aminteDe la Seas CA22RNY pare f ok ,o sa iau o pereche pt mine in viitor sa fac ceva pe 2 cai Link spre comentariu
Vizitator Marku Postat Martie 30, 2013 Partajează Postat Martie 30, 2013 Referitor la partea de bass, eu vreau sa fac o incinta nu foarte mare, care in detrimentul unui f3 foarte jos sa aiba un group delay cat mai bun si astfel sper sa castig o precizie si un raspuns mai rapid la frecvente mai joase. Oare pana la cate ms se poate considera ok group-delay-ul? Din punctul meu de vedere, daca reusesc sa cobor in jur de 40Hz e mai mult decat suficient. Am urmarit mai multe modele de astfel de monitoare si nici unul nu are incinte prea mari si nici f3 prea scazut.O intrebare as avea legata de parametru Vas al difuzoarelor. Avand in vedere ca RS225 au Vas=61,8, in ce mod imi dicteaza acest lucru volumul incintei? Daca fac ceva in jur de 30l sau poate chiar mai jos este ok?Cand o sa vina difuzoarele o sa incerc sa masor cat mai multi parametrii ca sa fiu sigur cu ce lucrez.Multumesc pentru sfaturi!O zi buna! Link spre comentariu
Vizitator Marku Postat Aprilie 26, 2013 Partajează Postat Aprilie 26, 2013 Salutare!Am fost foarte ocupat in ultima vreme si nu am mai avut timp sa ma ocup de acest proiect, dar nu l-am uitat.Intre timp am primit tweeterele Dayton RS28F. Din pacate Dayton RS225 se lasa foarte mult asteptat si sunt pus in situatia sa aleg altceva. Mi se recomanda de la magazinul respectif Visaton GF200, dar sunt sigur ca sunt variante mai bune. Astfel, apelez la experienta voastra sa imi recomandati un midbass de 8" care sa se potriveasca cu proiectul meu.Va multumesc! Numai bine! Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 27, 2013 Partajează Postat Aprilie 27, 2013 Recomandarile sunt subiective. S-ar putea ca tie sa nu iti placa.In resti, ce sa zic, comanda si tu de pe net altadata, ca pana la urma tot de acolo comanda si alte magazine. Link spre comentariu
cristi289 Postat Aprilie 27, 2013 Partajează Postat Aprilie 27, 2013 Poti sa incerci cu fratele mai mic: http://www.europe-audio.com/Product.asp?Product_ID=7093 Chiar sunt 2 buc. pe stoc, in cateva zile ti-au venit ... Sau mai poti merge pe: http://www.europe-audio.com/Product.asp?Product_ID=5617 Stima! Link spre comentariu
Shambala Postat Aprilie 27, 2013 Partajează Postat Aprilie 27, 2013 GF200 este din alta clasa fata de Dayton sau Seas prestige, de aceea si este sensibil mai scump. Se preteaza f bine la sunetul pe care ai descris ca il doresti. Daca vrei asa ceva, vezi la Publicitate, vindea Acrobatul 2 bc. noi-noute, nefolosite. Link spre comentariu
Vizitator Marku Postat Aprilie 28, 2013 Partajează Postat Aprilie 28, 2013 Bun!Ajutati-ma acum, va rog, sa aleg intre GF200 si CA22RNY.Vad o diferenta majora intre cele doua la parametrul Qms (1,69 pentru seas fata de 4,12 pentru visaton). Din ce am citit inteleg ca acest parametru caracterizeaza pierderile mecanice ale difuzorului, astfel ca o valoare mai mare este mai buna, iar in cazul Qes o valoare mai mica este mai buna. Am inteles bine pana aici?Ce alti parametrii vi se pare ca diferentiaza aceste doua difuzoare si in favoarea caruia?@shambala: Am cautat la vanzari si nu am reusit sa gasesc acele GF200 de care ziceai.Multumesc! Link spre comentariu
cristi289 Postat Aprilie 28, 2013 Partajează Postat Aprilie 28, 2013 Din cate stiu eu, acele GF200 de la userul puiu_acrobat nu mai sunt valabile, au fost retrase de la vanzare de ceva timp si intre timp si-au gasit si folosinta ...Succes! Link spre comentariu
CBI Postat Aprilie 29, 2013 Partajează Postat Aprilie 29, 2013 toate difurile seas au qms mai mic,inclusiv excelsi difurile Dayton, Usher au qms mic si toate au bas calumeanu te uita doar la un singur parametru fara sa faci legatura cu restuldar vezi ca unele sunt mai scumpe la EA,arunca un ochi si pe intertechnik sau alte site-uri,in fc de ce te decizi Link spre comentariu
cristi289 Postat Aprilie 29, 2013 Partajează Postat Aprilie 29, 2013 Intradevar, sunt unele difuri mai ieftine la intertehnik: https://www.intertechnik.de/Shop/Lautsp ... 1=&extra2= Succes! Link spre comentariu
ahegyes Postat Aprilie 29, 2013 Partajează Postat Aprilie 29, 2013 DA - dar dincolo au cam de toate pe stoc tot timpul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum