Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Express pcb

LostCell

Postări Recomandate

Salut..am facut un cablaj cu express pcb..si nu prea stiu ce am de facut mai departe..am pus toate componentele..si nu stiu acu tre sa printez sau cum?de unde stiu ce dimensiuni imi iese?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• alex mm

4

• vicelord

3

• BRANCA

2

• Kaze

2

Top autori în acest subiect

Nu stiu daca vei reusi sa obtii ceva corect!Tin minte ca am incercat si eu si parca aparea rasterul pe fond.Progul e facut ca sa comanzi placi la ei! Treci mai bine pe Diptrace.

Link spre comentariu

dupa ce ai facut cablajul poti sa printezi....daca faci cum trebuie cablajul acolo o sa iti iasa la marimea 1 : 1 , o sa iti pun o poza ca ex sa vezi si tu....cand da drumu la program, suprafata in care faci cblajul e plina de puncte albe, distantza dintrun punct alb si urmatorul este de 0.25 cm, in poza care tio pun eu sunt 2 puncte puse cu un punct alb intre ele.....distanta aia e de 0.5 cm.....baftaDaca poate sa ma ajute si pe mine cineva cu o chestie....cum fac sa imi traga la imprimanta intrun anumit loc al pagini....ca nu am gasit setari nimik...si daca il las asa imi trage in centrul pagini.

Link spre comentariu

io am reusit sa printez scheme cu programul asta...am facut in felul urmator iam dat print: "top copper layer" drept imprimnta am folosit o imprimanta virtuala care la mine sa instalat o data cu ofice:"MICROSOFT OFICE DOCUMENT IMAGE WRITER" dupa care am deschis documentul si iam dat print mirrorednu are nimic in plus in afara de trase....problema mea e alta....fac scheme in expres schematic si cand le dau chek imi zice ca nus bune....cum procedez??? dupa ce fac schema cum fac cablajulexista alt program in care daca fac schema si apas pe butonul magic imi da cablajul???

Link spre comentariu

@vicelord explica si mie mai in amanunt cum e cu imprimanta aia virtuala , eu n-am acasa imprimanta si la cat as folosi-o nu prea am chef sa dau 2 mil pe una nou, mai bine ma duc la altu si imi fac "treaba" :tonqe:, faza asta merge si cu eagle??

Link spre comentariu

man sincer nu stiu care e faza cu iprimanta asta virtuala....La mine sa instalat o data cu microsoft ofice2003....Se foloseste exact ca o imprimanta normala doar ca in loc de foaie iti scoate un fisier...nu sunt de acord cu tine la faza cu imprimanta...eu miam luat una de la sh... are si tus pt cateva sute de pagini este laser... este de firma(HP) iar pretu a fost 150leiNu stiu ce sa iti spun daca imi dai un cablaj facut in eagle pot incerca...

Link spre comentariu

Ma mira ca reusesti sa printezi ok!Eu cind printam aparea si rasterul cu puncte! Cu imprimantele virtuale chestia sta cam asa-daca nu printezi pe printerul instalat poti opta pentru o "printare" intr-un printer virtual,asa cum a facut amicul,in Office de ex.Merge si in Adobe Acrobat [full].Practic iti baga continutul in alt format,realizind o conversie[doc,pdf etc]. Printarea virtuala nu se substituie celei reale!

Link spre comentariu

am reusit pana la urma sa instalez office,acum am alta problema, cand dau print imi raman si piesele, imi puteti zice cum sa le scot? eu folosesc eagleedit: mi-am bagat nasu pe la layer si am debifat undele chestii, e bine asa?

Link spre comentariu

Faceti upgrade cu ultima versiune 5.6.0 si la printare nu mai apare rastul.Programul asta e atat de simplu incat merge de unul singur, daca ai idee despre cum arata un tranzistor il poti desena pe Bugs Bunny de zici ca-i viu... :weedman:

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

... Sal, am facut un cablaj cu express pcb , il printez cu o imprimanta laser, dar iese top layer :smt005 ce sa fac pt. mirrored , stie careva pls :prayer: ? Am scanat apoi cablajul , deja editat pe hartie , am reusit sa-l fac mirrored , dar nu a mai iesit la scara :smt017 Nu se poate in exprees pcb de printat direct ?

Link spre comentariu

Din pacate ExpressPCB nu stie sa faca miror la PCB.Instatlezi o imprimanta virtuala (gen fineprint PDF Factory) si tiparasti cu ea .Obtii astfel un fisier PDF perfect scalat (la scara corecta) .Deschizi apoi fisierul pdf astfel obtinut cu Adobe Photoshop si selectezi numai cablajul .Dai copy-paste intr-un fisier nou iar apoi mai trebuie sa faci mirror astfel :

din meniul Image->Rotate canvas->Flip canvas horizontal.Toata operatiunea asta nu modifica dimensiunile cablajului , el ramanand perfect scalat .

Posted Image

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Salutare :smt006 , am rezolvat si altfel , print pe foaie de revista , transfer termic cu fierul de calcat ,direct pe cupru ,dupa care corodare cu clorura ferica .....restul se stie :supz: :smt006 :smt006

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

...Hai, ca am trecut la metoda foto , print pe folie transparenta , pe care o intorc pe cablaj . :tonqe: expunere UV , developare sol.soda caustica , corodare clorura ferica :rolleyes: si o poza

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări