Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Surse de semnal?

romicap

Postări Recomandate

Cu ingaduinta Dvs. as vrea sa intreb ce sursa de semnal (muzica...etc. )folositi(in afara de generatorul de frecvente) atunci cand faceti probe la amplificatoarele de audiofrecventa!?La HI-FI ,eu folosesc de regula aplicatia ITunes,posturile de radio.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• romicap

3

• Untold

2

• 300B SE

1

• allexx1968

1

Top autori în acest subiect

Cu ingaduinta Dvs. as vrea sa intreb ce sursa de semnal (muzica...etc. )folositi(in afara de generatorul de frecvente) atunci cand faceti probe la amplificatoarele de audiofrecventa!?La HI-FI ,eu folosesc de regula aplicatia ITunes,posturile de radio.

Pentru probe, eu folosesc mp3-uri de pe un stick citit de usb-ul unui dvd player Eboda.Pentru auditii, am un radio cd Philips la care am tras 2 sarme de pe pinii OUT ai DAC-ului (multumesc Dl. Florin Baciu pentru sprijinul acordat in acest sens) si, prin 2 cond. de 3,3uF nepolarizati MKT Siemens (am semnal f mare, cca 3,3V la iesirea DAC-ului), semnalul audio intra in ampliful cu tuburi si ascult cd-uri audio atatea cate am, ca n-am prea multe, ramane sa-mi mai fac niste cd-uri cu selectii.Cand misun prin casa, fac curat sau alte activitati casnice, ascult radio-online pe RadioSure, am acolo toate genurile de muzica, de la jazz, clasica, rock si pana la kiss fm.Ca generator de semnal, am tras pe un cd un wav de 16 min cu 1000Hz sinusoidal generat din softul Audacity fara sa treaca prin placa de sunet a pc-ului.Din acelasi Audacity, intentionez sa-mi trag si-un semnal dreptunghiular.In august e ziua mea, nu puneti mana de la mana, ca osciloscop n-am? :rade:
Link spre comentariu

Salutare tuturor.O alta sursa de semnal ar fi discul de test postat de moderatorul "misa"(caruia ii multumesc inca odata pentru el).Discul este bun,problema este acum PC-ul si in ce masura scoate placa de sunet semnalul asa cum ar trebui sa fie.Placile de sunet onboard sunt de cele mai multe ori de cea mai proasta calitate,asa ca ar fi nevoie de o placa superioara(din pacate si pretul va fi pe masura).Oricum semnalul nu se va ridica la calitatea unui generator dedicat.SporAlex

Link spre comentariu

"Domne" sursa mea de semnal o constituie gramofonul(Berliner) ,aa şi să nu uit captez sunetul prin intermediul microfonului cu cărbune(Edison)... ,aşa..., ceva mai puţin echivalent i-tune sau mp3...,generatorul de frecvenţe pardon funcţii nu-l ating("că mi-a fi rău de urât...,să nu-l vatăm cumva"),ascult cu urechea...,auzul meu "spune-tot"(astfel pot să şi număr μ-detaliile dacă am timp...).

Link spre comentariu

La reglarea unui amplificator sursa este numai generatorul de frecventa.Daca ceea ce vad pe o-scop imi place schimb sursa de semnal la CD player.Nu am folosit niciodata ca sursa mp3,telefon mobil si alte tunuri- tablete ,,vrajelnice".Mai bine detectorul cu galena.Interesant ar fi de discutat si de ultima piesa din lantul audio -incinta acustica. Ptr. ca degeaba ne straduim la distorsiuni de sub 1% si forme de sinus perfect la 20Hz daca incinta distorsioneaza.Acesta este parerea mea.

Link spre comentariu

"Domne" sursa mea de semnal o constituie gramofonul(Berliner) ,aa şi să nu uit captez sunetul prin intermediul microfonului cu cărbune(Edison)... ,aşa..., ceva mai puţin echivalent i-tune sau mp3...,generatorul de frecvenţe pardon funcţii nu-l ating("că mi-a fi rău de urât...,să nu-l vatăm cumva"),ascult cu urechea...,auzul meu "spune-tot"(astfel pot să şi număr μ-detaliile dacă am timp...).

Am vazut in topicurile Dvs. comentarii mult mai interesante decat acestea!
Link spre comentariu
Vizitator prutus

sa nu spui ca analogu' :cry:

in fond omenirea a ajuns pe Luna cu niste memorii de citiva kB iar ultima data cind am verificat cel mai avansat procesor aprobat pentru spatiul cosmic era un ...486
asta pentru ca nu se mai folosesc procesoare in spatiul cosmic ci fpga-uri Xilinx specializate pt lucrul in mediu cu radiatii.Mult mai rapide si sigure decat orice procesor.Acum cativa ani mi-a fost dat sa vad windows-ul implementat hardware pe fpga-uri.Apasai on si windows era instalat.Apasai off si windows se stingea instantaneu cu toate datele salvate in ultima secunda.
Link spre comentariu

asta pentru ca nu se mai folosesc procesoare in spatiul cosmic ci fpga-uri Xilinx specializate pt lucrul in mediu cu radiatii.Mult mai rapide si sigure decat orice procesor.Acum cativa ani mi-a fost dat sa vad windows-ul implementat hardware pe fpga-uri.Apasai on si windows era instalat.Apasai off si windows se stingea instantaneu cu toate datele salvate in ultima secunda.

Si-ntr-un efpeghea dintr-asta poti sa bagi un generator de semnal si sa-l folosesti ca sursa de semnal in reglarea amplifurilor? :nas: Ar fi util la casa de vacanta de pe Marte...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări