sarbu Postat Martie 25, 2013 Partajează Postat Martie 25, 2013 Am o punte de IGBT de 75A/1200V de la un variator turatie si as vrea sa o folosesc la un invertor de sudura defect awelco care are trafo si diodele din secundar bune.Va rog frumos daca poate cineva sa-mi dea un raspuns. Va multumesc anticipat. Link spre comentariu
gauss Postat Martie 25, 2013 Partajează Postat Martie 25, 2013 Care este intrebarea ? Link spre comentariu
sarbu Postat Martie 27, 2013 Autor Partajează Postat Martie 27, 2013 Intrebarea este daca sunt necesare modificari la trafo de iesire care este realizat pentru topologie Forward nu full-bridge. Link spre comentariu
sarbu Postat Martie 27, 2013 Autor Partajează Postat Martie 27, 2013 Intrebarea este daca sunt necesare modificari la trafo care este pentru Forward nu pentru full-bridge. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Martie 27, 2013 Partajează Postat Martie 27, 2013 Teoretic se poate transforma un forward in full bridge,fara modificarea trafului.In ambele situatii,primarul e dimensionat pentru 300V;difera insa redresarea pe secundar,tipica fiecarei configuratii..Modificarea e extrem de dificila,cere experienta,inca doua diode de putere pe redresare,nu cred ca se merita.In plus,posibil ca modulul IGBT,sa nu faca fata la frecventa invertorului...Ce scrie pe modul,eventual o poza... Link spre comentariu
gauss Postat Martie 27, 2013 Partajează Postat Martie 27, 2013 Schema a fost optimizata in varianta executata de constructor . Eu as incerca repararea in configuratiaexistenta , nu stiu daca se poate substitui zona IGBT-urilor originale cu un modul cu alta configuratie . Ar trebui discutat pe schema invertorului si configuratia modulului pe care-l detineti . Poate fi dificila si adaptarea mecanica si a conexiunilor la noua configuratie , presupunind ca e fezabila . Link spre comentariu
omidebulas Postat Martie 28, 2013 Partajează Postat Martie 28, 2013 Schema a fost optimizata in varianta executata de constructor . Eu as incerca repararea in configuratiaexistenta , nu stiu daca se poate substitui zona IGBT-urilor originale cu un modul cu alta configuratie . Ar trebui discutat pe schema invertorului si configuratia modulului pe care-l detineti . Poate fi dificila si adaptarea mecanica si a conexiunilor la noua configuratie , presupunind ca e fezabila . Cu siguranta ai capsule igbt care lucreaza la frecventa mai mica , in primul rand trebuie sa aplici frecventa de lucru pentru igbt care le deti si asta implica in a modifica frecventa de comanda si bobinajul transformatorului plus grupul de diode dimenionat pentru puterea existenta. Link spre comentariu
sarbu Postat Martie 31, 2013 Autor Partajează Postat Martie 31, 2013 Va multumesc pentru sfaturi ,eu am mai multe module IGBT in care sunt cate 3perechi de cate 2 tranzistori inseriati folositi la variatoare de turatie pentru motoare trifazate.Frecventa de comanda a tranzistoarelor este cel putin 4,5Khz.Eu lucrez intr-o fabrica unde sunt multe VLT-uri si ma ocup cu intretinerea si repararea lor si de cele mai multe ori se arde puntea de IGBT si puntea redresoare si la puntile de IGBT se arde doar o pereche de tranz. restul raman intregi si se pot folosi in scheme in punte.Eu le-am folosit pentru comanda motoarelor de C.C. si pentru convertoare cc/ca,iar cu o punte IGBT trifazata se poate realiza un variator de turatie pentru motoare trifazate alimentate de la retea monofazata.Revenind la ceea ce ma-ti sfatuit o sa incerc sa repar aparatul fara modificari. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum