Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Adaptor clamp-metru ?

messu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

6

• messu

5

• validae

5

• Mircea

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator pisica matache

Sa nu fiu inteles gresit,am 42 de ani,si am crescut cu multimetru analogic.Primul l-am cumparat in liceu,din fosta Cehoslovacie,unde aveam rude,un Unimer 33,mai mic si mai performant ca MAVO35,cu care lucram la ateliere si in practica,in liceu.A costat o mica avere la vremea respectiva...Recent am cumparat un model similar,foarte bine intretinut,de pe forum,la un pret modic.Deh,nostalgia...Recunosc ca-l folosesc rar,am vreo trei digitale,incomparabile ca precizie...Scuze de off topic...Si sunt de acord ca sunt momente in care un analogic bate un digital;la motocicleta mea de ex,nu pot masura incarcarea,decat cu analogic;cu digitale nu reusesc,probabil ceva varfuri de tensiune ce le dau peste cap.Or mai fi si alte exemple,asta mi-a venit acum in minte...

Link spre comentariu

ok,desi nu vad rostul discutiei in context.Sugerasem doar in cazul de fata incercarea unui analogic pe acel cleste...nu stiam ca trebuie sa-mi incordez muschii doar pt atata lucru.

Link spre comentariu

Am rezolvat. De vina era multimetrul, de calitate....mai....in sfarsit....Am incercat cu unul analogic, cu care a functionat, dupa care a functionat si cu cel digital, dupa ce l-am desfacut si am curatat contactele selectorului... Acum merge, dar nu stiu pentru cat timp, ca, acum ca l-am desfacut, am vazut mai bine cam care e "calitatea" multimetrului meu. In sfarsit...Oricum, asa cum s-a mai spus m-am gandit si eu ca precizia, mai ales la curenti mici, nu e prea mare, insa se pare ca masoara destul de corect. Acum nu stiu ce precizie are multimetrul (probabil nu prea mare) insa curentul masurat cu clestele si comparat cu cel masurat in circuit a aparut aproape identic. E drept ca n-am facut decat o singura masurare in intervalul 4-9 A, ceea ce e nu e chiar un curent mic, dar valorile obtinute au fost total comparabile. Deci e "de bine" :). Va multumesc tuturor pentru indrumarea oferita !

Link spre comentariu

De asta spuneam ca e bine de incercat cu un analogic...nu pt ca ar fi mai precise decat digitalele,dar sunt mai simple,si din 2 necunoscute,ai eliminat din start una,stii ca clestele e bun,si pe urma vezi ce poti face si cu digitalul.Marele avantaj la acest tip de masurare e ca nu trebuie intrerupt circuitul de masura.Cat de precisa e masurarea,aproape nu conteaza,daca valorile masurate sunt mari,nu conteaza ca o sa-ti indice 25A si real o sa ai 24A...important e sa poti sa-ti faci o idee asupra valorii din acel circuit,si daca o sa vrei si precizie,poti folosi cu succes un sunt,acolo nu prea e loc de intors,dar e putin mai greoaie metoda.Oricum,e un handicap din start ca nu merge decat in c.a.dar stii cum se spune,calul de dar... :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări