Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Splitter CATV de calitate

Postări Recomandate

Va salut,Am avut un splitter CATV Flomatik cu 2 iesiri care s-a defectat. A fost inlocuit cu un alt splitter de catre firma de cablu.Dupa ce a plecat omul de la cablu, am taiat capacul splitterului si in interior este un cablaj cu niste componente SMD si cu un tor de ferita. Am desfacut anterior si altele, dar aveau doar torul de ferita pe care erau 2-3 spire ce legau firele calde.Ce marci de splittere de calitate cunoasteti si, eventual, de unde se pot cumpara din Romania?Ma intereseaza un splitter de calitate pentru interior, cu 5-6 iesiri.Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• norad

5

• pinky

4

• valangjed

2

• BUGHIU

1

Top autori în acest subiect

Splitterul a fost inlocuit de catre tehnicianul de la cablu.Am sesizat la UPC ca nu am acces la internet.Tehnicianul a venit, a masurat semnalul inainte de modem si m-a intrebat pe unde intra semnalul in casa.A masurat semnalul inainte de splitter si a tras concluzia ca splitterul e cu probleme. Prin urmare, l-a inlocuit, iar splitterul defect mi l-a inmanat si m-a sfatuit sa-l asez la gunoi.Nu l-am aruncat, ci l-am desfacut.Am intrebat in acest topic de un splitter cu mai multe iesiri, pentru ca am mai multe televizoare in casa. In prezent, am splitterul cu 2 iesiri montat de firma de cablu. Una duce la modem, cealalta iesire intra intr-un alt splitter cumaparat de mine (marca Konig) cu 6 iesiri.La TV-urile care sunt pe analog, se vad destul de slab unele canale.

Link spre comentariu

Ca un fost tehnician UPC ce am fost, iti recomand la modul cel mai serios sa-i chemi tot pe cei de la UPC sa iti faca extindere de cablu. Chiar daca nimeresti de cumparat un spliter bun, cu siguranta nu vei vedea nicio imbunatatire in semnal deoarece in afara de spliter mai intervin si mufele F si cablul. In caz ca nu ai observat ce a mesterit omul de la UPC acolo, iti spun eu: mufe F compresie sau sertizate + cablu triplu ecranat ca aici:

Cablul triplu ecranat are o atenuare de aprox 20-25dB / 100m. Spliterele Flomatik au atenuare 3,5dB pe ramura la cele duble, 7,5dB pe ramura la cele cu 4 iesiri, mai pierzi 1 dB la fiecare mufa. Astfel, daca iti intra in casa 15dB si ai un spliter cu 4 iesiri, la fiecare receptor iti mai ajung aprox 0-1 dB, ceea ce este aproape de limita inferioara de semnal. Daca vrei 7 TV + 1 modem de net, mai scazi vreo 5dB si iti ajung la receptoare -5dB ceea ce este cam grav deoarece la semnalul acela modemul incepe sa se balbaie iar la TV incep sa se vada pureci. Si toate astea cu materiale de calitate. Daca iei cablu, mufe si spliter de la piata ( sau supermarket e tot aia ) o sa-ti ajunga la TV -20dB -> -30dB ceea ce inseamna pureci gramada. Chiar daca iti cumperi cablu, mufe si spliter de la o firma de receptoare de satelit tot nu va fi bine deoarece nu ai acel cleste de mufat. Mufele prin infiletare sunt niste porcarii. Pe ele se pierd aprox 3-4 dB. In afara de faptul ca iesi mai scump decat daca chemi tehnicienii de la UPC.

Asa, daca-i chemi pe ei, macar nu dai banul daca nu merge. Daca iti cumperi tu materialele, nu le mai poti da inapoi daca nu esti multumit de rezultat.

Compara avantaje si dezavantaje.

Link spre comentariu

Completand-ul pe colegul pinky , tot ca fost tehnician UPC , chiar daca faceti rost de mufe si cleste de compresie e posibil sa nu le montati cum trebuie , trebuie un minim de experienta , si atunci e posibil sa pierdeti mai mult de 1dB pe mufa sau sa fiti afectat de zgomote (la modem conteaza foarte mult si raportul semnal/zgomot SNR) , asa ca este indicat sa chemati baietii de la UPC.Nu stiu cum era in alte filiale dar , la Buzau , daca faceai treaba de mantuiala iti umpleau colegii frigiderul de carne ca sa nu mai vorbesc daca aflau sefii, asa ca , zic eu , apelati cu incredere la tehnicieni.

Link spre comentariu

Din cate imi aduc aminte exista splitere cu 5 iesiri ,4 atenuate de 10.5 dB si o iesire "directa" si splitere cu 3 iesiri cu atenuare de 6dB.Ar merge acestea doua montate in cascada dar trebuiesc montate functie de semnalul din cutia generala din bloc sau distribuitorul de pe stalp (daca locuiti la casa) deci tot tehnicienii de la UPC trebuie sa stie mai bine.

Link spre comentariu

Spliterele se pot pune in cascada. Dintr-unul cu 4 iesiri mai scoti unul cu 4 iesiri cu semnal mult mai slab.Baietii de la UPC au cu 2, 3 sau 4 iesiri. Nu cred ca au mai mari.Daca nu te-ai inteles cu ei, inseamna ca nu te-ai comportat foarte civilizat cu ei si atunci ei procedeaza conform contractului. Contractul spune ca ai voie maxim 2 TV + 1 modem. Restul se face la bunavointa omului de service. Sau chiar nu poate sa-ti puna prea multe splitere deoarece distanta intre amplificator si spliterul tau este chiar prea mare. In acest ultim caz, tot la amplificator de semnal ajungi.De ce mai intrebi de unde sa iei materiale? Nu ti-am sugerat sa iei de la firme care comercializeaza echipamente de receptie prin satelit ? Ei ar trebui sa aiba produse de calitate: cablu, splitere, mufe.

Link spre comentariu

Nu m-am prins de sugestie. Dar, pentru a nu cumpara o trompeta, puteti indica o marca ?Stau la casa, iar cablul a fost tras pe la mijlocul anilor '90.O singura data a fost schimbat cablul care vine de la stalp pana in casa. E un cablu negru care are si un fir de otel pentru a-l sustine. Cred ca stiti despre ce e vorba. De la primul splitter montat de UPC, pana la modem, am acelasi tip de cablu.Televizoarele le-am achizitionat treptat, astfel incat, relativ recent am cumparat splitterul cu 6 cai. Inainte foloseam splittere in cascada.Multumesc pentru raspunsuri.

Link spre comentariu

Nu mai lucrez in domeniul CATV de cativa ani, asa ca nu pot sa-ti recomand o marca anume. Ai fost la magazin de aparatura receptie satelit ?Daca stai la casa atunci e cam problema cu semnalul deoarece sunt tronsoane de cablu foarte lungi si pierderile sunt mari. Probabil de aceea nu ti-au montat mai multe iesiri TV.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări