Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Generator wurzburg 380v->scoate 300v -> 230 scoate doar 170v

Vizitator itgenmar

Postări Recomandate

Vizitator itgenmar

Salut am primit de la un prieten un generator wulzburg rm3000k - sau zh2500.

Problema este ca nu mai scoate 380v si nici 230,din 380 scoate 300 si pe 230 doar 170v.

Atasez niste poze cu el.

Am masurat rezistenta:

R1-R2 si am ceva cu 4

L1-L2 si imi da ceva cu 10

L1 - R2 si am 8

R1 -L2 si am 6

Mentionez ca priza de 230v este legata de R2 si L1.

Nu ma intrebati pe cati ohmi era aparatul ca niciodata nu am inteles ce este cu rezistenta.

Nu stiu ce sunt cele 2 fire maro care nu erau legate nicaieri. aveam o tensiune pe cc de 8v probabil era alternativa dar am ramas fara benzina si nu am avut cum sa mai probez. Eu cred ca acolo era o punte de cc a pentru o iesire de 12v, cu toate ca pe aparat nu are aceasta conexiune.

Am pus si tensiune direct pe rotor 12v cc si imi scoate undeva la 20v pe volmetrul sau.

Inca nu stiu daca sa cumpar avr sau nu cam asa arata avr din el. (http://www.piese-drujba.ro/Avr_Regulator_Tensiune_Generator_Chinezesc_Honda_GX_120_140_160_CP_KW) .

Sper ca ma puteti ajuta.

Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

2

• costinium6

2

• Dr.L

1

Top autori în acest subiect

aparatul tau are posibilitatea de a masura Hz? daca da pune-l in priza pe Hz si umbla pe la un surub de langa carburator, tre sa fie un surubel pe deasupra carburatorului. il duci din turatie la 50Hz si pe urma masori iar tensiunea. atentie socul sa fie deschis, pune cateva poze sa vedem despre ce e vorba. daca ai 50Hz inseamna ca e in turatie normala, pe avr este un semireglabil poti sa umbli si pe acolo dar numai in cazul in care ai 50-53Hz pe aparat.

Link spre comentariu

Vezi ca s-ar putea ca la bornele acelea sa fi fost un condensator. Nu am reusit sa dau de schema generatorului, dar am mai reparat generatoare pe benzina/motorina si toate aveau condensatori legati pe o infasurare a statorului.

Link spre comentariu
Vizitator itgenmar

Nu aveti idee ce tip de condesator? Daca are AVR mai este necesar alt condesator?Aveti ceva scheme pentru generatoare pe care le puteti atasa ? Eu nu am gasit nici una pentru trifazic.Va multumesc.

Link spre comentariu

Din pacate nu am gasit asemenea scheme, sincer, nici nu m-am dat peste cap sa caut.De obicei cand caut scheme de aparatura industriala/casnica mai greu de gasit, mai dau un ochi pe forumurile rusesti, ma avantajeaza rusa invatata din scoala generala.Macar sa citesc in ruseste si tot e ceva :rade:Poate aveti noroc sa aiba vre-un coleg un generator ca al dvs. si va lamureste ce venea acolo.Personal cred totusi ca era un condensator cum am mai vazut si la altele, dar poate gresesc, trifazate inca n-am reparat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări