Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PCB

Jacobs

Postări Recomandate

Salut! Vreau sa realizez cateva scheme in PCB. Nu am mai facut niciodata un PCB . Sunt cam nedumerit, nu stiu cum sa incep si ce metoda sa folosesc. Am cateva materiale : cablaj , putin acid azotic...orcum sunt dispus sa mai cumpar materiale.Nu stiu cum sa fac traseele, ma gandeam sa incep cu o metoda mai simpla sa folosesc oja sau smoala diluata.Aici am o intrebare smoala diluata si oja rezista la acid azotic?si in legatura cu smoala: Cum fac sa o diluez smoala in benzina? pur si simplu iau o bucata de smoala oarecare o bag in benzina si ce fac o las sa se dizolve?? Si cu ce sa trasez traseele cablajului , sa folosesc o injectie sau....? dar daca folosesc oja?Ma poate ajuta cineva va rog?.....Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mitokadona

1

• glass

1

• xragon

1

• Jacobs

1

Top autori în acest subiect

Pai una din metode ar fi metoda Press&Peel cu fierul de calcat si nu mai necesita trasarea manuala a circuitelor si are o acuratete mai mare , cealalta metoda ar fi cea manuala :eu fac traseele cu marker permanent si merge dar iti recomand prima metoda dar iti trebuie un program si o imprimanta laser,care daca cred eu ca gasesti si pe la bubico . :da

Link spre comentariu
viewtopic.php?f=14&t=97 ai aici tot ce trebuie sa stii.
uita te si aici si mergi din link in link pe youtube si iti arata mai multe metode.faza cu smoala in benzina am facut o si eu vara trecuta dar iese o treaba ,,grosolana'', nu tocmai ok(ma refer la estetica),dar pentru proiecte de incepatori asa cum suntem noi merge foarte bine.Pur si simplu iei bucata de smoala si o bagi in benzina si astepti sa se dilueze.Nu stiu daca rezista smoala la acid azotic,eu am folosit HCl in combinatie cu peroxid de hidrogen adica apa oxigenata de la farmacie si, binenteles, iar e o metoda cu care te chinui caci e mai usor cu clorura ferica(FeCl3) ce se gaseste si pe internet si pe la magazine la un pret decent.Daca folosesti smoala in benzina poti face traseele cu o pensula subtire,eu asa am facut.Dar cea mai ieftina metoda si cea mai buna e cea din link ul de pe youtube pe care ti l am dat mai sus.Iti pui schema care vrei sa o faci pe un stick,te duci cu ea la un centru de printare si ii spui sa ti o scoata la un xerox cu laser.Apoi urmezi pasii din link ul de pe youtube.Haide!Curaj si sa ai spor!
Link spre comentariu

smoala diluata in benzina cat si oja rezista la corodarea cu acid azotic, trebuie sa ai grija sa nu tii prea mult cablajul in solutie.eu folosesc si smoala si oja si vopsea la executarea cablajelor si le corodez in clorura rerica sau acid azotic.oja, smoala si vopseaua le aplic cu o scobitoare.spor la treaba!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări