Vizitator bgdan Postat Martie 24, 2013 Partajează Postat Martie 24, 2013 Salut, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: - am un ventilator in garsoniera in care m-am mutat de curand care nu functioneaza atunci cand actionez intrerupatorul. Mi-am bagat nasul si am observat ca daca apropii o surubelnita de acel corp verde ( vezi poza), ventilatorul incepe sa functioneze. Nu stiu ce este acea piesa si ce rol are. http://s1303.photobucket.com/user/bgdan ... 2.jpg.html Link spre comentariu
Georgefreerunner Postat Martie 24, 2013 Partajează Postat Martie 24, 2013 Este o rezistenta sau un bec.Inlocuieste-o sau puneel pe direct(pentru a il pune pe direct legi un fir de la un capat al piesei la celalalt). Link spre comentariu
costinium6 Postat Martie 24, 2013 Partajează Postat Martie 24, 2013 este un releu reed care se aclansaza cand se apropie de el un corp magnetic sau magnetizat, probabil suportul acela alb este o bobina care nu mai functioneaza. lipeste un mic magnet pe el. Link spre comentariu
Relav Postat Martie 24, 2013 Partajează Postat Martie 24, 2013 Este un contact Reed. Se inchide circuitul si functioneaza ventilatorul daca apropii un magnet de el. Poate ca, capacul ce acopera acea zona are un mic magnet in dreptul acelui contacr reed. Cred ca este pus pentru protectie la electrocutare. Link spre comentariu
Vizitator bgdan Postat Martie 24, 2013 Partajează Postat Martie 24, 2013 Va multumesc! Am rezolvat problema prin lipirea unui magnet aproape de acel corp. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum