Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cuptor microunde LG are dioda periodic

ATITIENE CONSTANTIN

Postări Recomandate

Va salut, am acest cuptor, din pacate al meu, care la cca 7 zile imi arde dioda ,respectiv siguranta, dioda este de tipul CL01-12 RG012 si siguranta de 700 mA/5kv,poate fi defect condensatorul sau magnetronul?Va multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ATITIENE CONSTANTIN

4

• galacticul

3

• surubarila

2

• YO8CDQ

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Condensatorul se poate verifica cu un Megohmmetru de 1000V dar cred ca aveti descarcari in magnetron mai degraba. Se intampla frecvent atunci cand fereastra de mica de la iesirea din ghidul de unda se deterioreaza si intra aburi in zona lampii.Multi nu dau importanta acelei ferestre de mica si utilizeaza cuptorul cu ea deteriorata prin stropirea cu grasimi.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Va salut, s-a ars din nou dioda,ciudat este ca siguranta de 700mA nu s-a ars, am desfacut magnetronul ,e ca nou, am desfacut condensatorul de 1mF/2100VAC si era curs, am pus de 0,95mF/2100VAC si merge perfect,ventilatorul se aude normal,inainte ziceai ca isi ia zborul de pe masa.Intrebarea este are ceva daca am pus condensator de 0,95mF in loc de 1 mF? Va multumesc.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Nu mai deschid alt topic.Am si eu un cuptor care nu mai incalzeste.Am gasit siguranta de 5kv,0,65A intrerupta.Am pus ohmetrul pe bornele magnetronului si e zero.Nu stiu cum functioneaza magnetronul si daca e bine sau e in scurt acesta.Nu am inlocuit sig.inca pt ca nu sunt sigur daca magnetronul e in regula sau nu.Rog,un raspuns.Multumesc!

Link spre comentariu

Nu mai deschid alt topic.Am si eu un cuptor care nu mai incalzeste.Am gasit siguranta de 5kv,0,65A intrerupta.Am pus ohmetrul pe bornele magnetronului si e zero.Nu stiu cum functioneaza magnetronul si daca e bine sau e in scurt acesta.Nu am inlocuit sig.inca pt ca nu sunt sigur daca magnetronul e in regula sau nu.Rog,un raspuns.Multumesc!

Revin,am gasit o schema si cred ca am pus ohmetrul pe bornele filamentului K,oare e bine daca e zero?

post-11208-139829620386_thumb.jpeg

Link spre comentariu

Rezistenta filamentului la tubul magnetronului e foarte mica-fractiuni de Ohm-cu un multimetru digital cu bornele de masura in scurt citeste valoarea afisata apoi masoara rez. filamentului.Daca indicatia e mai mare cu cateva zecimi de Ohm e OK.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Va salut,Tot in ideea de a nu mai deschide alt subiect, am zis sa postez aici. O problema asemanatoare cu cele de mai sus am si eu. Cuptorul nu mai incalzeste. Am masurat dioda, ambele sigurante, releele si apoi am pus ohmmetrul pe magnetron si desi am auzit ca rezistenta trebuie sa fie mai mica de 1 ohm mie imi afiseaza 0.0ohmi, nici macar 0.1 sau mai mult. E posibil sa fie strapuns sa sa fie vreun scurt prin el? Fata de carcasa am rezistenta infinit, deci nu da la masa.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Sanatate permanenta!Ce n-am precizat in primul raspuns a fost ca multimetrul trebuie sa fie pe scala cea mai mica pt.masurarea rezistentelor,de obicei 200 Ohmi.Intai masoara o rez. bobinata din alea ceramice de 0,33 sau 0,47 Ohmi sa te convingi ca aparatul indica bine apoi masoara filamentul.Bafta!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări