Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentare amplificatoare

Vizitator netra

Postări Recomandate

Vizitator netra

Am o mare nelamurire!

Pot folosi schema de mai jos pentru a alimenta doua amplificatoare din acelasi transformator ?

Un amplificator necesita 2X45 Vcc si celalalt 2X55 Vcc si amandoua folosesc acelasi preamplificator.

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

banuiesc ca ar merge, dar as zica ca infasurarile comune de 30v sa fie cu sarma mai groasa sa suporte curentul ambelor amplificatoare. parerea mea ar fi sa bobinezi cate o infasurare simetrica pertu ambele amplificatoare sau poti folosi chiar si cate un traf individual pentru fiecare daca ai posibilitatea si spatiul permite. ca o remarca personala, in loc de 30 v, ca sa obtii 45Vcc ar trebui sa ai cam 33 vca, si diferenta de 7Vcc in partea cealalta.

Link spre comentariu
Vizitator netra

Problema e ca deja transformatorul exista (amplificator cumparat) este un toroid de 380W si are iesirea de 2x33 Vca cu sarma de 1,8mm, loc pentru al doilea nu am (al doilea trebuind sa fie si el mare), asa ca m-am gandit sa bobinez peste infasurarea de 2x33V diferenta de spire necesara pentru al doilea amplificator.

Dar tu banuiesti ca ar merge, deci nu esti sigur.

Ca si completare, vreau sa pun un amplif de subwoofer, adica sa fac statie 2+1 si amplificatorul de subwoofer se alimenteaza simetric la 2x55 Vcc.

Va rog sa ma ajutati.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări