Vizitator jeidy Postat Martie 23, 2013 Partajează Postat Martie 23, 2013 vreau sa improvizez un senzor de miscare pentru padure,merg cu cortul sa stiu daca vine ursu si mai mult vreau sa incerc de curiozitate,as vrea sa fac un perimetru in jurul cortului,ideal ar fi sa fi sa acopere o zona cat mai mare,poate ar merge cu ceva laseream inteles ca ar merge cu fotodioda,dar nu gasesc nimic concretam facut profesionala electronica si automatizari,dar am ramas cu prea putin din profesionala,totusi mai ma apuca curiozitatea cateodata,am doar un multimetru si pistol de lipit Link spre comentariu
validae Postat Martie 23, 2013 Partajează Postat Martie 23, 2013 Nu te mai complica cu lasere, tu te duci la padure sa te relaxezi sau sa aliniezi lasere ?Fa-ti un generator de inalta tensiune 5kV in impulsuri pe baterie, faci cativa stalpisori de 50cm din material izolant si imprejmuiesti zona de camping cu firul de jur imprejur. Se poate completa sistemul cu un circuit care sa sesizeze punerea la masa a inaltei tensiuni si gata. Tensiunea fiind in impulsuri, nu e mortala nici pentru om, ci doar pune pe fuga ursul. Link spre comentariu
Electronicserver Postat Martie 23, 2013 Partajează Postat Martie 23, 2013 viewtopic.php?f=14&t=126712 Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Martie 23, 2013 Partajează Postat Martie 23, 2013 Sau varianta "mecanica" cu un fir trecut printr-o gaura din acel stalpisor de 50 cm si care este cuplat la un contact. Cand acel fir este agatat de un animal atunci face contact si suna o sirena/alarma (se poate folosi o sonerie muzicala pe baterii ca exemplu). Singura problema este cand incepe sa bata vantul s firul este trecut printre pomi. Contactul il poti face (asa cum se recomanda pe vremuri in Tehnium) dintr-un cleste de rufe la care se adauga doua lamele metalice pe fiecare "cioc" si care se leaga la alarma. Intre cele doua se monteaza un nasture de care se leaga firul (mesina de pescuit). Firul este fixat in celalt capat asa ca atunci cand firul este agatat acesta trage nasturele si astfel suna alama. Numarul de stalpisori este pe masura perimetrului sau numarul de ocolisuri necesare si gaura trebuie sa asigure alunecarea usoara a firului. Simplu.Nu recomand variantele cu bobine de inductie pentru ca daca la alcineva din grup ii vine chef de pis*** la 3 dimineata si se pis* pe fir atunci il "trozneste" si daca are tic-tac-ul slab e nasol cu "subsemnatul".PS: trebuie sa mai ai o sfoara ca sa poti sa suspenzi mancarea din rucsac sus in copac dar acest lucru probabil il stii deja. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Martie 23, 2013 Partajează Postat Martie 23, 2013 Subscriu variantei lui @The Stressmaker.O namilă de urs de câteva sute de kilograme trececa un buldozer peste gardul electrificat, nici nu aretimp să mai realizeze scuturăturile. Blana şi pielea sagroasă sunt o pavăză eficace contra "electrocutării".Nu-l comparaţi cu oile sau vitele cărora le este destinatacel ţarc electric !Nici măcar acumulatorul necesar nu este din acelea caresă incapă într-un buzunar.Un foc bun aprins toată noaptea lângă cort şi respectarearegulilor specifice unei campări într-o pădure sunt cele maibune apărări.Aş fi dorit să ataşez şi două scheme foarte simple, însă îmiapare repetat mesajul scris cu roşu"Ne pare rău, cota fişierelor ataşate a fost atinsă"Fişierul în cauză are numai 26 Kb. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Martie 23, 2013 Partajează Postat Martie 23, 2013 Plus ca pe urs il intereseaza mancarea nu un turist care doarme. Aici avea locul remarca cu rucsacul in copac la care as aduga o distanta mai mare intre cort si rucsacul acela si mancarea sa nu ramana in cort, nici macar biscuiti. Ursul are simtul olfactiv de 8 ori mai bun decat al cainelui si poate face o vizita in cort doar pentru ca s-a mancat acolo in seara precedenta, chiar daca "nu mai este nimic pe masa". Aici isi are rolul acest sistem de avertizare, cand ursul schimba directia de la rucsac la cort pentru a avea timp sa se ia spray-ul anti-urs.@ cristian_draghiescu: daca sunt necesare cred ca cea mai buna metoda in situatia aceasta este un site extern si aici postati doar link-ul. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Martie 23, 2013 Partajează Postat Martie 23, 2013 Principiul de funcţionare este deosebit de simplu. Firul care înconjoară perimetrul ce trebuie supravegheatmenţine la masă baza unui tranzistor, care în acest modeste blocat. La agăţarea (ruperea) lui, tranzistorul intră înconducţie şi poate acţiona o sirenă de tip piezo, un astabilcu LED-uri, etc. Montajul se poate realiza deosebit de compact,fiind practic o mică cutie prevăzută cu două borne exterioare lacare să se poată conecta comod un fir emailat de 0,15-0,25 mm.Lungimea acestuia poate fi destul de considerabilă, chiar şi de150-200 m. Consumul în repaus este complet neglijabil.Dacă @jeidy manifestă interes pentru acest tip de soluţie, am săuploadez schema pe un link extern. Link spre comentariu
Vizitator jeidy Postat Martie 23, 2013 Partajează Postat Martie 23, 2013 am vazut deja cu un senzor de vibratie provenit de la o alarma cred dar era legat cu nailon de pesuit,consumul in repaos ma gandesc ca era foarte mic,totusi nu vreau sa deranjez lumea..asa ma gandeam si eu ca as putea sa improvizez cu o sarma un sistem simplu non-electric,ceva clopotei poate mai trec alte persoane prin zona fara nici o intentie nu as vrea sa vina la mine sa ma injure ca s-au impiedicat de sarmele mele,sarma o data rupta trebuie sa ma pun sa caut unde este rupta si sa leg din nou,posibil sa o vada copii si sa o rupa,sau posibil sa o rupa cineva pentru ca are nevoie,de asta ma gandeam la ceva sistem pe senzori Link spre comentariu
costinium6 Postat Martie 23, 2013 Partajează Postat Martie 23, 2013 senzori pirometrici de la alarme, pui 3 bucati pe o prajina, se alimenteaza cu 12v, consuma cat un led, au releu care ramane 8 sec aclansat dupa detectie, se gasesc peste tot, mai ales cand se muta un magazin, cei de la paza ii schimba pe toti, pe cei vechi ii arunca, chiar daca sunt buni. Link spre comentariu
molioa Postat Martie 23, 2013 Partajează Postat Martie 23, 2013 Dormi linistit, ca ursul nu se apropie de cort cand simte miros de om. Doar sa nu lasati afara vesela sau resturi de mancare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum