Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Comportament ciudat Altec Lansing VS4121

Vizitator Austin

Postări Recomandate

Vizitator Austin

Salutare baieti, am o problema cu care nu m-am mai intalnit pana acum. Ideea e asa: mi-am insusit de la cineva sistemul din titlu, era defect, pt a-l repara si folosi in bucatarie la cafea sau cand am treaba pe acolo, ca sa nu bubuie toata casa si implicit la vecini sistemul din dormitor. L-am demontat, si am vazut ca placa a mai suferit o incercare de reparare de catre un "electronist". Cred ca umblase cu un pistol de lipit prost, pt ca stricase o gramada de linii de cablaj pe placa, si a facut niste punti "dupa ureche". Am gasit o poza pe net cu placa, am facut corect toate puntile, am schimbat sursa stabilizata pt circuitul de pre-amp si comanda, iar acum functioneaza, DAR: cand dau mai tare, de la o anumita putere (valoare fixa, oricum as regla din egalizator, figurile le face din acelasi punct), basul intra intr-o trepidatie constanta, o baraiala, cu frecventa constanta. care dispare daca dau la minim sau il opresc de tot, desi satelitii functioneaza fara probleme in continuare. Finalul e un TDA7377 cu 4 iesiri: 2 pt sateliti, 2 in punte pt bas. Pe egalizare am un LM1036N, care, iar era ciudat: Iesea doar un canal din el, si cand am incercat cu o casca sa vad care e cu buba, cand a pus firul pe condensatorul canalului cu problema, s-a deblocat si de atunci merge bine; am considerat ca era condensatorul blocat... (cred). Un alt comportament, care banuiesc eu ca nu ar trebui sa existe, este ca se aude un fasait de fond constant cand rotesc volumul/reglajele, iar reglajul de bas daca e la minim sau maxim, scoate zgomot de fond in bas. Unde ar putea fi problema ca eu am clacat :nas:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări