Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tranzistori contrafacuti

Postări Recomandate

salut. am nevoie de un pic de ajutor : am reparat un amplificator care avea un canal ars , am fost nevoie de inlocuire tranzistorilor finali 2x2sc500 si 2x2sa1943 au costat 9 ron bucata de la un magazin de pe str. Maica Domnului. am reglat curentul de mers in gol. pe canalul reparat la volum maxim se aude balbait ca si cum nu ar avea curent suficient am incercat si cu sarcina de 4,8,16 ohm la fel aceiasi problema, pana pe la 75% din volum se aude bine. pe canalul celalalt care are tranzistorii originalii nu se manifesta problema. eu suspectez ca ar fi tranzistorii contrafacuti, este posibil sa faca asa din cauza lor?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Tot ce gasesti 2SA si 2SC la "magazinele" de pe Maica Domnului, sint FACATURI!

In mare parte, cam tot ce sint semiconductoare de productie "Japoneza", in acea zona, sint FACATURI!

Mai ales la acel magazin unde urci pe niste scaricele inguste,nu-i dau numele...

De cite ori sa va tot spun acest lucru, pina cind va veti invata minte?

Va BINE-meritati soarta si esecurile! :ras:

Link spre comentariu

Acel tranzistor este o replica, se pare mai bunicica.

Unul dintre cfele 2 din pozele mele, este un TOSHIBA original 100%, a fost un PNP, in carcasa verde, din un amplificator de firma, care s-a reparat.

Observati atenti diferentele.

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Acel tranzistor este o replica, se pare mai bunicica.

Unul dintre cele 2 din pozele mele, este un TOSHIBA original 100%, a fost un PNP, in carcasa verde, din un amplificator de firma, care s-a reparat.

Observati atenti diferentele.

Posted Image

Posted Image

Sus clona, jos original.

Link spre comentariu

Sfatul meu este , ca atunci cind cumparati tranzistori finali de putere, fiind ieftini, logic ca nu au cum sa fie originali.Cumparati cite unul din fiecare, si ii ciocaniti.Ori, cumparati de la firme gen Farnell,Mouser,Digikey, doar ca acolo sint sensibil mai scumpe, iar pretul lor de pe site NU include TVA si TRANSPORT.Sau, va uitati prin anunturile de pe forum, la sectiunea vinzari, poate si prin al meu... :nebun:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări