Adrian Luben Postat Iunie 18, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 18, 2008 nu trebuia jos, dar masoara cand suna buzzerul ce tensiune ai dupa diode Link spre comentariu
Cobra Postat Iunie 18, 2008 Partajează Postat Iunie 18, 2008 variaza intre 1,6 si 2V[attachment=0]post-9-1213811911_thumb.jpg[/attachment]si daca puteti si dumneavoastra sa masurati tensiunile unde am notat pe schema Link spre comentariu
Adrian Luben Postat Iunie 18, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 18, 2008 cred ca o sa-mi fac timp maine sa masor ca acum chiar nu am, intre timp sa pui te rog o poza mai mare ca ai pus 120/86 rezolutie :yawinkle: Link spre comentariu
Cobra Postat Iunie 18, 2008 Partajează Postat Iunie 18, 2008 [attachment=0]Releu_expunere_01.JPG11.JPG[/attachment] numi dau seama de ce nu merge :smt021 Link spre comentariu
Cobra Postat Iunie 21, 2008 Partajează Postat Iunie 21, 2008 ati masurat tensiunile? sau ati putea banui ce poate sa aiba de nu merge? Link spre comentariu
Adrian Luben Postat Iunie 22, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 22, 2008 scuza-ma sunt plecat de acasa acum, cand ajung o sa masor tensiunile Link spre comentariu
Cobra Postat Iunie 22, 2008 Partajează Postat Iunie 22, 2008 ok nici o problema; si sa masurati va rog daca aveti cc pe buzzer fara semnal Link spre comentariu
Cobra Postat Iunie 23, 2008 Partajează Postat Iunie 23, 2008 am rezolvat problema :smt006 Link spre comentariu
Adrian Luben Postat Iunie 23, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 23, 2008 unde era problema? :smt001 Link spre comentariu
Cobra Postat Iunie 23, 2008 Partajează Postat Iunie 23, 2008 de la ceas ii problema, dar am pus un condensator de 100uF intre un fir de la buzzer si D1-D3, iar celalalt fir de la buzzer lam legat la masa. si functioneaza :smt006 :smt004Daca am numa 4 neoane de 8W de la vito cat timp ar trebui sa las placa la expunere? si la ce distanta sa pun neoanele fata de sticla de la scaner? Link spre comentariu
Vizitator scanx Postat Iulie 3, 2008 Partajează Postat Iulie 3, 2008 Foarte util postul tau.o intrebare: cum leg tuburile in serie, si daca pot pune doar un singur balast de la un bec de 30W(sau mai mare), asta in cazul in care eu am 4 tuburi BLB 8W?Astept noi realizari de la tine: cablaje dublu_placate, timpi de expunere, developare, etc... :weedman: Link spre comentariu
Adrian Luben Postat Iulie 3, 2008 Autor Partajează Postat Iulie 3, 2008 daca folosesti balast de 8-10W pui un singur tub, daca vrei sa pui in serie, poti pune maxim 2 tuburi in serie pe un balast de 18Wtimpul de expunere este cam 10 minutedeveloparea se poate face cu o lingurita de soda caustica, dar e cam imprevizibila, poti folosi cu succes f. bun developant de la metrafo(da-le mail ca nu il au afisat dar comercializeaza) in apa calda (~40-50 grade)calbajele dublu placate deasemenea sunt simplu de facut, se expune cate o fata succesiv, avand grija sa o acoperi pe cea expusa deja sa nu se reflecte razele UV si sa cada pe ea sa o "stearga", desenele in pozitiv le aliniezi dupa o margine, cu atentie si vei ti se vor alinia gaurile perfect.Sunt multe documentatii pe internet, dar se pare ca va trebui sa fac una mai simpla si buna sa poate fi citita si inteleasa repede :yawinkle: Link spre comentariu
Vizitator scanx Postat Iulie 4, 2008 Partajează Postat Iulie 4, 2008 daa...am inteles eu, dar eu ziceam ca as vrea sa folosesc doar un singur balast electronic (sa zicem 30-40W), in loc sa folosesc 2 pt. cele 4 tuburi ale melepb. e daca droselul va rezista la cele 4 tuburi,si nu vor fi pb. in cazul in care tuburile nu se vor aprinde toate odata :smt017 Link spre comentariu
Adrian Luben Postat Iulie 4, 2008 Autor Partajează Postat Iulie 4, 2008 balastul va rezista insa nu vor rezista tuburile de la extremitati, se vor arde filamentele respective (daca nu imediat, li se va scurta durata de viata radical), cel mai recomandat este sa foloseti "neonul si balastul", mai merge si un balast la 2 neoane(le scurteaza viata dar nu prea mult) Link spre comentariu
Vizitator scanx Postat Iulie 4, 2008 Partajează Postat Iulie 4, 2008 ms. fain...raman pe varianta, balastul si neonul(1+1)...la cablajele dublu placate cum faci?...le expui pe ambele parti, dupa care cum procedezi la developare si la corodare?...developezi sau corodezi ambele fete odata sau mai intai o fata si dupa aia cealalta?...sper ca nu m-am abatut de la subiect :smt016 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum