Vizitator Postat Iulie 23, 2006 Partajează Postat Iulie 23, 2006 sal. vreau un ceas home made pt bucatarie, deci nu trebuie sa aiba alarma radio etc.... . as dori ceva facut de manuta mea sau mai simplu ma duc si iau un ceas din piata il demontez si ii iau montaju.a dori o schema cu afisor din acela in forma de 8...alimentare la 9V. Link spre comentariu
niq_ro Postat Iulie 23, 2006 Partajează Postat Iulie 23, 2006 http://www.niqro.lx.ro/MMC351.htm Link spre comentariu
Depanatoru Postat Iulie 23, 2006 Partajează Postat Iulie 23, 2006 Dar se mai gaseste de cumparat MMC351 , si daca da , de unde ? Link spre comentariu
niq_ro Postat Iulie 24, 2006 Partajează Postat Iulie 24, 2006 ar mai fi varianta cu LM8560 sau echivalentul TSM3450 (care se gasesc sigur) fiind cele folosite la ceasurile din comert, vezi http://www.ferromel.de/tronic_305.htm http://www.capodimonte.ro/produse.html? ... 60&where=0 LM8560 Circuit integrat alarm digital clock MDIP28 Pret: 3.15 Link spre comentariu
Zerro Postat Iulie 25, 2006 Partajează Postat Iulie 25, 2006 Nu e mai comod cu un PIC si un controler de clock ??? ... DS1307 ... comunicatie i2c ... il pui sa-ti afiseze ce vrea sufletelul tau ... pe deasupra mai are si facilitatea de a functiona (cu o baterie de 3V doar clock-ul fara afisare) atunci cand iti pica curentul .. la revenire nemaifiind nevoie de setarea ceasului ... si multe alte facilitati ... Incet, incet eu zic ca trebuie sa "avansam" ... nu spun ca acele circuite enumerate mai sus nu sunt bune sau ca nu isi fac treaba ... insa avasarea tehnicii ne obliga un pic sa tinem pasul ....Daca vrei o asemenea schema da-mi de stire ... o am in format electronic insa are o greseala pe care mi-a fost lene s-o mai corectez dar pot sa fac si lucrul asta ca nu e greu ... iti dau si hex-ul ce trebuie scris in pic ... foloseste un pic16F877 (pentru ca aveam nevoie de mai multa memorie sa faca ce doream eu ....) ... foloseste multiplexarea ... afiseaza si secundele ... mai multe ... poate o sa postez o poza insa pentru asta trebuie sa ajung si eu acasa ....Toate cele bune! :smt001 Link spre comentariu
andiy Postat Iulie 25, 2006 Partajează Postat Iulie 25, 2006 Daca te hotarasti asupra schemei postate de niq_ro, uite aici cateva scheme practice de realizare. sau alte variante pe care sa le alegi http://pitts-electronics-home.de/electron/schpluhr.htm http://www.bader-frankfurt.de/ledschaltungen.htm (unde gasesti si o gramada de lumini dinamice) Link spre comentariu
alex mm Postat Iulie 25, 2006 Partajează Postat Iulie 25, 2006 ..... sal :yawinkle: uite un ceas care mere de 20 de ani , de pe vremea cand M.E producea cipurile MMP 1206 :supz: :smt006 Link spre comentariu
Kreator Postat Iulie 25, 2006 Partajează Postat Iulie 25, 2006 ... sau poti folosi MMC353, daca-l mai gasesti pe undeva.Sa ma scuze moderatorii ca postez aici, dar nu vreau sa deschid un alt topic... Vreau o schema de ceas la care sa se poata seta doua ore diferite pt alarma. Ideea este sa aprinda lumina la o ora si sa o stinga la alta.Stiu ca, elegant se poate cu PIC, asa cum a spus Zerro, dar nu am lucrat cu microcontrolere, asa ca... Link spre comentariu
XAN77 Postat Iulie 30, 2006 Partajează Postat Iulie 30, 2006 da la ce-ti trebuie faza cu lumina? asa de curiozitate, ca eu am realizat asa ceva la acvariu ca sa aprinda lumina dimineata si sa o stinga seara si am bagat si o pauza de 2 ore pe la pranz, asta printre alte functii, termometre termostatare ... Link spre comentariu
niq_ro Postat Iulie 30, 2006 Partajează Postat Iulie 30, 2006 ce vrei voi se poate rezolva mai simplu cu o priza cu ceas, costa 9RON la Praktiker ..eu o folosesc la incarcarcatorul de acumulatori :finga: Link spre comentariu
XAN77 Postat Iulie 30, 2006 Partajează Postat Iulie 30, 2006 asa e da la mine era mai complicat ca vreau si o pauza de 2 ore la pranz ... dar in general e solutia cea mai simpla, numai ca nu peasta o cautam intotdeauna sau o cautam da mereu o gasim pe aia complicata :supz: Link spre comentariu
niq_ro Postat Iulie 30, 2006 Partajează Postat Iulie 30, 2006 "chestia" poate cupla/decupla orice perioada multiplu de 15 minute..(adica-s 4 contacte pe ora) Link spre comentariu
Zerro Postat August 2, 2006 Partajează Postat August 2, 2006 Pentru ca au fost oameni care au dorit schema si hex-ul le-am pus aici pe forum ... Spor la treaba !!! (schema si pcb-ul sunt in E*agle 4.16)Facilitati ale ceasului:-afisare ora (ore/minute/secunde)-afisare data (zi/luna/an)-afisare zi a saptamanii-afisare alarma(ore/minute/secunde)-afisare temperatura (xx,x*C)Setari- ora (ore/minute/secunde)- data (zi/luna/an)- zi a saptamanii - alarma (ore/minute/secunde)- contrast (variabil de la 1 la 20)- tip alarma (suna o singura data cand se indeplineste conditia ora=alarma sau de cate ori se indeplineste conditia, respectiv disable) - afisare stare cu ledCam asta e ce stie .... Link spre comentariu
Kreator Postat August 6, 2006 Partajează Postat August 6, 2006 da la ce-ti trebuie faza cu lumina? asa de curiozitate, ca eu am realizat asa ceva la acvariu ca sa aprinda lumina dimineata si sa o stinga seara si am bagat si o pauza de 2 ore pe la pranz, asta printre alte functii, termometre termostatare ...Tot pentru acvariu imi trebuie :supz: Link spre comentariu
XAN77 Postat August 6, 2006 Partajează Postat August 6, 2006 uite controleru meu la treaba :yawinkle: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum