IoNuTx Postat Martie 21, 2013 Partajează Postat Martie 21, 2013 Salut tuturor,am o problema.Inainte aveam 2 windows-uri instalate pe PC,(Windows 7 si Windows XP),bios-ul imi afisa posibilitatea de alegere dintr-e cele 2 windows-uri.Cu XP-ul am avut ceva probleme asa ca l-am reinstalat.Problema e ca acum bios-ul nu mai imi afiseaza posibilitatea de alegere a windows-ului pe care vreau sa il folosesc,intra direct in windows XP.Nu am nici o ideie cum as putea rezolva problema,mentionez ca nu imi permit sa reinstalez windows 7.Doresc sa ma sfatuiti ce as putea face.Multumesc anticipat! Link spre comentariu
popa ionut Postat Martie 21, 2013 Partajează Postat Martie 21, 2013 Salut tuturor,am o problema.Inainte aveam 2 windows-uri instalate pe PC,(Windows 7 si Windows XP),bios-ul imi afisa posibilitatea de alegere dintr-e cele 2 windows-uri.Cu XP-ul am avut ceva probleme asa ca l-am reinstalat. Problema e ca acum bios-ul nu mai imi afiseaza posibilitatea de alegere a windows-ului pe care vreau sa il folosesc,intra direct in windows XP.Nu am nici o ideie cum as putea rezolva problema,mentionez ca nu imi permit sa reinstalez windows 7. Doresc sa ma sfatuiti ce as putea face. Multumesc anticipat! dai de sageata in jos (poza 2) si vezi daca iti afiseaza si windows 7 il selectezi si o sa intre in el,daca nu il ai acolo editeaza textul cu datele pentru windows 7 si o sa iti apara la start sa alegi sistemul... Link spre comentariu
IoNuTx Postat Martie 22, 2013 Autor Partajează Postat Martie 22, 2013 Multumesc mult domnule Popa Ionut,putin mai tarziu o sa incerc si o sa va tin la curent. Link spre comentariu
modoran Postat Martie 22, 2013 Partajează Postat Martie 22, 2013 Nu, nu aceasta este solutia (windows 7 nu foloseste boot.ini pentru boot). Fie folosesti bcdedit.exe din windows 7 DVd (pe care am inteles ca nu-l ai), fie instalezi in windows XP care iti ruleaza acum programul EasyBCD (este nevoie si de .NET Framework 2.0 instalat pentru rularea lui): http://neosmart.net/EasyBCD/ E destul de simplu de utilizat si functioneaza ireprosabil. Link spre comentariu
godFather89 Postat Martie 22, 2013 Partajează Postat Martie 22, 2013 Sau bagi dvd/stick cu setup win 7, intri in recovery, restaurezi MBR si gata. Link spre comentariu
IoNuTx Postat Martie 22, 2013 Autor Partajează Postat Martie 22, 2013 Din păcate nu funcționează metoda domnului Ionut dar nici cea cu EasyBCD.Eu am 2 hard-uri unul de 1T pe care ruleaza win 7 și unul de aproape 200G pe care rulează win XP.Am dezactivat cel de aproape 200G din bios sa las sa buteze win 7 de pe cel de 1T dar nu merge,spune ca nu are sistem de operare. Link spre comentariu
godFather89 Postat Martie 22, 2013 Partajează Postat Martie 22, 2013 Asta pentru ca MBR-ul era instalat pe celalalt (se instaleaza pe cel activ). ca sa nu mai ai problema asta, poti sa instalezi MBR-ul lui 7 pe HDD-ul lui 7 si sa sa alegi HDD-ul cand booteaza (cu F11 sau F12 de regula). Link spre comentariu
elmar Postat Martie 22, 2013 Partajează Postat Martie 22, 2013 ati facut o greseala atunci cand ati instalat windows xp... nu trebuiea sa fie conectat harddiscul cu windows 7 la instalarea win xp...acum sa sters sectorul de boot al win 7 si sa instalat ce de win xp care nu are posibilitatea de a opta intre cele doua sisteme de operare... cel mai bine ar fi sa restaurati setorul de boot win 7 deconectind din calculator hardiscul cu win xp...asa scapati de o eventuala greseala in scrierea fisierului de boot (MBR) Aici aveti instructiuni de restaurare MBR win 7 ...http://www.sevenforums.com/tutorials/20864-mbr-restore-windows-7-master-boot-record.html Link spre comentariu
IoNuTx Postat Martie 23, 2013 Autor Partajează Postat Martie 23, 2013 Am rezolvat problema,acum imi afiseaza posibilitatea de alegere a sistemului de operare.Multumesc tuturor pentru ajutor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum