Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa Reglabila

xragon

Postări Recomandate

• Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• xragon

10

• bercioiu

8

Este un LCD "clasic" cu controller compatibil HD44780. Se alimenteaza la 5v. Pentru a putea afisa ceva pe el, trebuie sa trimiti date spre el dintr-un microcontroller (pic, atmel, etc.)

Link spre comentariu

eu ce vreau sa fac este viewtopic.php?f=14&t=97842 cu un display 16x1.Eu am intrebat cu 20x1 cum se poate alimenta deoarece vreau sa fac alt proiect alta data.Un voltamper vreau sa fac cu un display 16x1 ca in acel topic ! acum intreb trebuie programat acel atmega sa functioneze si sa citeasca?Nu ma deranjeaza postarile duble !

Link spre comentariu

Pai, da, din pacate, trebuie programat atmega ala... Cand il cumperi este "blanc" si trebuie sa-l programezi sa "faca" ce vrei tu. Pentru Atmel, vezi ca exista USBASP, dar tot asa, trebuie sa-ti scrie cineva softul in el sa poti programa cu el, sau faci unul simplu pe com (ca ala care il ai, dar pentru Atmel).

P.S. este misto proiectul ala, apuca-te de treaba, orice lucru are un inceput :da

Editat ulterior:

Uite aici link-ul cu sursa proiectului respectiv.

Spor!

Editat iarasi:

Uite aici link pentru programator pe USB pentru Atmel

Link spre comentariu

Vezi ca am editat postul de mai sus si ti-am pus un link pentru programator. Nu-i mare branza, programatorul ala este forate popular. Daca vrei, iti caut o schema mai simpla pentru mufa db9 (pe com)

L.E.:

Uite aici facut de un coleg de pe forum

L.L.E.

Aici ai alta schema populara

Scuze am zis db9, de fapt sunt pentru portul paralel.

Link spre comentariu

Of, pai in primul rand iti trtebuie un programator (oricare ar fi el), dupa ce ai programator, deschizi programul pentru programatorul respectiv, incarci in program fisierul *.hex cu ce trebuie sa "faca" si il upload-ezi in mcu prin programator.mcu = microcontroller = Atmega8, Pic 16F628, etc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări