Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ajutor- sursa alimentare simetrica

Horat1u

Postări Recomandate

Buna.Am construit sursa din schema atasata si rezistentele incercuite de 2,2k 2w se incalzesc tare.Din ce stiu eu, ele au rolul sa descarce condensatorii.Momentan am mai pus cate o rezistenta de 1k 5w in serie cu fiecare dintre ele.Sa le inlocuiesc cu altele de 4w sau sa le las cum sunt acuma de 3,2kMultumesc.

post-25933-139829606449_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Horat1u

3

• cristian_draghiescu

2

• wally_gatter

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Tensiunea maximă ce se poate aplica la bornele unui rezistor este :U [V] = SQRT(PxR), în care :P [W] - puterea nominală a rezistorului,R [Ω] - rezistenţa sa.Deci tensiunea maximă ce se poate aplica la bornele rezistenţelordvs. (de 2,2 K/2 W) este de aproximativ 66 V.În practică nu se recomandă depăşirea unei puteri de (0,7... 0,8)P.

Link spre comentariu
wally_gatter

deci , ptr 1,5W rezulta un curent de 40mA ,caruia in cazul de fata ii corespunde valoarea rezistentei de 925 de ohmi . deci , se alege rezistenta de 1k/2w sau chiar doua rezistente de 2k2 in paralel tot /2w fiecare si asa se injumatateste disiparea de caldura . daca doresti descarcarea mai lenta reduci curentul prin marirea valorii rezistentei :da .. tu spui ca rezistentele se incalzesc tare la o valoare de 2200 ohmi , ceea ce ma face sa banuiesc ca fie valoarea este eronata , atat cea rezistentelor , cat si cea a tensiunii.. e normal sa se incalzeasca , ca doar disipa aproape 1W transformat in caldura.. sigur sunt de 2W acele rezistente? :nas:

Link spre comentariu

Stiu ca am verificat cu aparatul de masura si aveau 2,2k respectiv 3 linii rosii, a patra linie parca era argintie dar nu sunt sigur, o sa verific cand ajung acasa.Deci pot sa las 3.2 k, doar ca se descarca mai lent.Multumesc pentru raspunsuri.

Link spre comentariu

Liniştit se pot lăsa doar cei de 2,2 K. La 37 V disipă circa0,6 W, efectiv nu merită înserierea a încă unui rezistor pentrua reduce puterea disipată cu numai 0,2 W.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări