Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Motor aspirator care face scantei prea mari la carbuni

Vizitator Brodo

Postări Recomandate

Înainte de toate, trebuie verificat rotorul, dacă așa cum spuneți ,,mănâncă tare periile,,. E posibil să aibă colectorul foarte uzat și uzura să fie neuniformă, sau altfel spus ,,colector ovalizat,,. Se poate verifica foarte ușor asta, urmăriți cu atenție una dintre perii, eventual faceți o zgârietură la marginea periei care iese din portperie și rotind ușor cu mâna, urmăriți dacă acea perie se deplasează în sus și în jos la rotirea colectorului.Dacă face asta cât de puțin (se vede o deplasare clară a periei) atunci trebuie rectificată suprafața colectorului prin strunjire și apoi urmează curățarea canalelor și o șlefuire cu șmirghel fin.Consumarea periilor și scânteiere accentuată pot fi cauzate și de scurtcircuite între lamelele colectorului.Dacă doriți să vă diagnosticați motorul și să aflați de ce se comportă așa, urmăriți topicul de la Electrocasnice.

Link spre comentariu
Vizitator IonMatei

IVa multumesc pentru raspunsuri! Aspiratorul il folosesc pentru praf si reziduuri in constructii, inclusiv apa. Ideea e ca plutitorul nu si-a facut treaba si a luat apa care probabil a ajuns si in motor. Nu a murit imediat, ci la cateva zile in care l-am tot folosit. Si-a schimbat tonalitatea si a inceput sa miroasa. 

Dupa cum v-am zis, am inlocuit motorul, dar continua sa miroasa si asta si vad ca mananca periile urat.  Motorul arata ca nou, dar olx-ul e olx...

Link spre comentariu
Vizitator IonMatei

In seara asta l-am probat cu capacul scos si scoate scantei ca si cel original, doar ca merge mai rotund.

L-am scos si invartit putin cu mana are un tacanit pe una dintre perii....

L-am desfacut si ambii rulmenti de pe rotor au joc.....

Cel mai probabil necesita inlocuire si strung...

Link spre comentariu

Dacă rulmenții au joc, scânteiază și se uzează și colectorul neuniform.Rectificați-l urgent, altfel nu are nici ăsta viață lungă...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări