Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Putin ajutor pentru un mini-proiect

Vizitator vmarius123

Postări Recomandate

Vizitator vmarius123

Buna. Nu din intamplare am ajuns pe forum, cautam informatii cu privire la proiectul care il am de facut pentru scoala. Intr-un final m-am hotarat sa apelez aici pentru a primi ajutor.Am primit la scoala, pentru ora de fizica un proiect care consta in realizarea unei machete (casa-sunt la un profil de artectura) care sa foloseasca energie alternativa (cel putin 3 tipuri). Am primit exemple gen energie eoliana, fotovoltaica, geotermala, hidroenergie, si probabil mai sunt cev tipuri, nu stiu.Trebuie ca sa mai contina si sisteme de incalzire(sincer, habar n-am cum sa le fac) pentru care trebuie sa iau in calcul pompele de caldura (sau puturi canadiene). La alegere (optional) putem sa adaugam sistemul de izolatie a geamurilor si a sistemului de ventilatie.Acum, de ce am nevoie. Cu macheta, construirea, ma gandesc ca o sa ma descurc.M-am gandit sa construim (sunt impreuna cu 3 colegi) o mini eoliana, si as avea nevoie de ceva sfaturi in legatura cu ce lucruri sa folosesc pt a o construi, cum anume sa o construiesc, etc. Sincer, nu am venit direct aici si am cerut ajutor, am cautat inainte pe net cu detalii informatii despre fiecare lucru, dar 90% erau lucruri complicate, sau scheme prea "mari" pentru a-mi fi de folos. Sau as gasi undea sa cumpar o mini eoliana gata facuta? Eu vreau sa fac ceva simplu, ceva care sa-mi produca energie pentru 8, max 10 LED-uri de 5-8 mm (care vin puse in macheta pentru a ilumina). Dupa ce as avea eoliana, m-am gandit, cu ajutorul unui pheon sa o fac sa se invarta. La inceput mi s-a parut usor, dar dupa ce am mai cautat pe net informatii... Nu spun ca e imposibil, dar e mult de munca. Si mai am cam maxim 3 saptamani timp ramas (am primit tema de o saptamana jumatate)Apoi, pentru al 2lea tip de energie, m-am gandit la un dinam, chestia aia care produce curent pentru becul de la bicicleta :)). Mi se pare ok, nu stiu sigur daca e un gen de energie alternativa, imi puteti spune? Si al 3-lea tip de energie, n-am idee ce sa folosesc. Ce mi-ati sugera? Hidroenergie, solara, geotermala, sau stii ceva mai usor? Aa, si inca ceva. Daca ma puteti face sa inteleg cum sta "problema" si cu pompele de caldura. Oare sa incerc sa gasesc un electrician si sa-i cer si lui ajutorul? Cu calculele si aflarea tensiunii, rezistentei, etc, cred ca o sa ma descurc. Scule, si alte chestii de care mai e nevoie, la fel cred ca am.Multumesc anticipat.In caz ca o sa-mi reuseasca, o sa revin cu poze de pe parcursul lucrarii si de la finalul ei.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• AlinEX

1

Top autori în acest subiect

partea cu energia electrica obtinuta din apa, soare si vant e simpla! insa sistemul de incalzire trebuie sa fie functional?ca generatoare se pot folosii motorase de curent continuu de la casetofoane mai vechi, insa trebuie invartite bine de tot pentru a produce ceva energie! Mai bune sunt motorasele pas cu pas din imprimante! Tie ti-ar trebui 2 motorase(unul pentru generatorul hidro, si unul pentru microeoliana)! pentru generatorul fotovoltaic, poti folosii o mica celula solara care sa livreze 3~5V la vreo 100~200mA! conectezi totul prin diode la o baterie de 2.4V NiMH de 500~600mah, si ai cele trei surse de curent electric! Raul poate fi simulat cu o pompita de fantana arteziana de birou iar vantul cu un ventilator domestic.Ca sisteme de incalzire (ca sa fie tot in regiunea eco) poti opta pentru panouri solare cu tuburi vidate, pompa de caldura si incalzire in pardoseala!Ca principiu de functionare, pompa de caldura preia caldura de la un corp mai rece, si o transfera unui corp mai cald. cel mai bun exemplu de pompa de caldura este frigiderul, care scoate caldura din alimente si o transfera mediului ambiant. sporAlinEX

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări