Vizitator boboc5 Postat Martie 20, 2013 Partajează Postat Martie 20, 2013 Intampin o problema cu imprimarea color la aceasta imprimanta. Si anume: setata pe photo print, daca dau imprimare la o poza alb-negru o scoate alb-verde... adica orice tenta de negru din poze o imprima verde... in schimb daca in photoshop desenez eu ceva ce contine negru , imprima negrul cum trebuie... am reinstalat si driverul imprimantei si un alt windows si problema persista.. Ce sfaturi imi dati?. Multumesc anticipat ! Link spre comentariu
validae Postat Martie 20, 2013 Partajează Postat Martie 20, 2013 Ati verificat cartusul color ?, posibil sa se fi uscat una din culori, sau dupa o reancarcare defectuoasa, sa se fi contaminat culorile intre ele. Am patit asta pe pielea mea. Link spre comentariu
Vizitator boboc5 Postat Martie 20, 2013 Partajează Postat Martie 20, 2013 Am imprimat si culorile separat...si le imprima perfect deci nu cred ca este asta . numai cand vine vorba de negru....imprima verde.. dar daca fac in photoshop negru, il imprima cum trebuie. ma gandesc sa nu fie de la profilele alea de culori.. Link spre comentariu
validae Postat Martie 21, 2013 Partajează Postat Martie 21, 2013 Daca cartusele sunt in regula, raman doar setarile de culoare. Posibil ca setarile curente ale imprimantei sa nu corespunda cerintelor din Photoshop.Incearca si alte profile de culoare. Link spre comentariu
worker Postat Martie 21, 2013 Partajează Postat Martie 21, 2013 imaginile care vrei sa le imprimi sunt RGB.Le poti face CMYK si atunci nu o sa mai ai problema respectiva.In Photoshop ai IMAGE - MODE si chiar poti transforma imaginea pe care vrei sa o imprimi in GRAYSCALE, adica in tonuri de gri. Link spre comentariu
George(sb) Postat Martie 21, 2013 Partajează Postat Martie 21, 2013 nu stiu care e procedura, dar trebuie calibrata imprimanta din soft, si asta se face la fiecare reinstalare de windows, e o problema la toate imprimantele semiprofesionale si profesionale Link spre comentariu
worker Postat Martie 21, 2013 Partajează Postat Martie 21, 2013 calibrarea care se face "acasa" este o simpla aliniere a capetelor.pentru o calibrare adevarata, nu este cazul aici deoarece costa operatiunea mai mult decat imprimanta, se folosesc echipamente speciale."solutia" pentru problema lui «boboc5» o gasesti mai sus. Mai pot fi si altele dar avand in vedere ca foloseste photoshop-ul este cea mai simpla. Pentru el.Multi stiu sa scrie la "calculator" in "Word" sau in orice editor de teste dar uita sau nu stiu sa isi seteze pagina A4.De aici provin problemele la imprimare cand textul nu mai este aranjat "asa cum l-am avut"Acelasi lucru se intampla si la imagini referitor la modul RGB si/sau CYMK.Pentru monitorul de acasa RGB-ul este minunat dar pentru print imprimanta are in mod uzual 4 culori: Cyan, Yellow, Magenta si Black.Asa ca... trage concluziile. Link spre comentariu
Vizitator boboc5 Postat Martie 21, 2013 Partajează Postat Martie 21, 2013 imaginile care vrei sa le imprimi sunt RGB.Le poti face CMYK si atunci nu o sa mai ai problema respectiva.In Photoshop ai IMAGE - MODE si chiar poti transforma imaginea pe care vrei sa o imprimi in GRAYSCALE, adica in tonuri de gri.Merci pentru raspuns. O sa incerc si CMYK ... stiam de faza asta ...normal ca atunci cand reincarc cartusele sunt pe cyan, magenta, yellow si blacK ...ideea este ca in driverul imprimantei am vazut ca are si un profil denumit "adobe RGB 1998" sau ceva de genul...deci cred ca pentru asta a fost facut sa transforme din RGB cum este monitorul in CMYK dar se pare ca nu prea merge... O sa incerc si aceasta varianta si revin cu rezultatul.. dar stau si ma gandesc...cineva care are aceasta imprimanta si nu foloseste photoshop-ul sa poata schimba in CMYK , la orice poza simpla din computer, needitata...va avea mereu aceasta problema? Link spre comentariu
worker Postat Martie 21, 2013 Partajează Postat Martie 21, 2013 cine mai vrea sa printeze monocrom cu o imprimanta color?in cazuri "speciale" eu recomand clientilor sa transforme imaginea in .pdf si dupa aceea sa o printeze.Si se pare ca faza tine ca dupa aceea nu ma mai suna. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum