Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alternator

Vizitator Gheorghe G

Postări Recomandate

Vizitator Gheorghe G

Doresc sa schimb alternatorul de la tractor cu unul care are releul incorporat si nu stiu cum sa il leg, in plus as vrea sa leg si becul(martor) de incarcare.Alternatorul are doua fire rosi legate impreuna(cu plus) si unul albastru subtire.Va rog sa ma ajutati.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• miron1947

5

• electronman59

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator Gheorghe G

Schita este buna, doar ca raman cu o mica dilema. Alternatorul meu are doar trei fire si as vrea sa stiu de unde sa scot al 4'lea fir (firul care merge la becul de la de bord).

Link spre comentariu

E un alternator de Ford, dar din pacate nu stiu ce tip este

Ford foloseste acest sistem de incarcare controlat si de calculatorPosted Image

Uploaded with ImageShack.us Dupa cum se observa comanda becului de incarcare este comandata de calculator ECM . Posted Image

Uploaded with ImageShack.us Mufa poate fi aceasta . La dvs nu veti folosi cele 2 legaturi cu ECM . Dar nu veti avea comanda becului .

Link spre comentariu

Domnul a scris ca este tractor , dar domnul vrea sa puna un alt tip de alternator , adica nu cel original . Si acel alternator poate fi si de la altceva . Important este sa fie satisfacute anumite cerinte minimale de genul: sa se poata monta mecanic pe motor , si sa aiba o fulie de diam. apropiat celei originale . Aceasta din urma pentru a asigura un regim de turatie corespunzator. Un alternator de tractor poate fi scump , si domnul a gasit si el la vreun prieten un alternator de la un Ford si incearca sa-l adapteze , desi chiar nu e varianta cea mai fericita , pentru motivul pe care am postat mai sus . Ford a introdus conceptul de smart charge system , care inseamna un control suplimentar al debitului de energie in sistem . Practic , are in afara de borna groasa de + , o mufa cu trei pini: 2 conexiuni la electronic control module ECM si un +12v cheie . Asa dupa cum am spus este posibil sa mearga foarte bine fara a-i cupla ceva la mufa aceea cu 3 pini .

Link spre comentariu
Vizitator Gheorghe G

Din pacate nu, pentru ca nu am alternatorul cu mine si nu i'am facut poze...Stiu doar ca incarca 14 volti si este mult asemanator celui din imaginea de mai jos.

Link spre comentariu

Nu stiu care este imaginea de mai jos, dar becul martor pentru functionarea alternatorului se conecteaza intre linia 15(+ prin cheia de contact) si borna marcata L (daca exista) pe alternator(puntea auxiliara de diode).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări