Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Releu(întrebare)

Vizitator

Postări Recomandate

SalutAm următoarea problemă sau exercițiu mai bine zis.Se dă un releu de 8V care este folosit la o sursă de 12V.Prin releu trece un curent de 0,1A mi se cere ce rezistența în serie trebuie să leg la releu?A 8-Volt relay is to be used with a 12-Volt power supply. The relay requires a current of 0.1 Amp. What is the series resistance required. Acesta este și enunțu original în caz că nu l-am înțeles eu bine.Am căutat și pe google variante de calcul dar n-am găsit nimic care să mă lămurească,chiar și pe acest forum am găsit un topic asemănător cu ce am eu dar erau valorile deja calculate pt alte date.Aș dori dacă nu cer prea mult niște formule necesare unui astfel de calcul și o explicație cât mai generoasăMulțumesc anticipat și sper că am postat unde trebuie.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• lorik199

1

• marius_3004

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 4 luni mai târziu...
Vizitator constantin47

8x01=0,812x0,1=1,21,2-0,8=0,4R=0,4/0,01=40R :nebunrau:Ce ai calculat tu acolo este puterea 8Vx0,1A=0,8W ; 12Vx0,1A= 1,2W; 1,2W-0,8W=0,4W asta ar fi puterea rezistentei aditionale. Cam asta ar fi calculul rezistentei aditionale si a puterii acesteia.post-69066-139829664842_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări