Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

instalare windows hdd usb

George(sb)

Postări Recomandate

mi-a venit la reparat un laptop cu portul s-ata bubuit si am ales sa il montez pe un rack usb, ideea e ca nu reusesc sa instalez windows-ul pe el, xp parca din cate imi amintesc imi da bluescreen dupa primul restart, iar la 7 imi spune ca nu poate formata partitia pentru ca nu il vede bios-ul

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• George(sb)

5

• gabiz_ro

2

• ddd3d

2

• validae

1

Top autori în acest subiect

1)incercati sa comutati rack-u pe usb-ul din dreapta deobicei este cel high speed 2) sunt unele laptop-uri care nu vad/nu pot sa ruleze sistemul de operare de pe un hdd extern....

Link spre comentariu

are o obtiune tare ciudata, in sensul ca il specifca, ca fiind hdd, iar daca am si un stick boot-abil nu vrea nici mort sa booteze de pe stick, laptopul este un fujitsu siemens

Link spre comentariu

...ca fiind hdd, iar daca am si un stick boot-abil nu vrea nici mort sa booteze de pe stick, laptopul este un fujitsu siemens

atunci incercati sa instalati de pe unitatea optica ... sau incercati sa reparati mufa sata a hdd-ului
Link spre comentariu

daca erai atent se intelegea ca am instalat de pe unitatea optica din moment ce nu ma las sa accesez de pe stick, e ok nu te cert, mersi mult de interes icon_jook in alta ordine de idei, faptul ca am vechime foarte mare pe forum nu am pretentia sa mi se vorbeasca la plural :)

Link spre comentariu

Cauta pe reboot.pro gasesti multe informatii.Parca trebuie ceva fisiere modificate,facut un patch la ele,altfel nu vrea sa se instaleze sau ruleze de pe USB.Mai e un forum cu de astea ceva 911cd parca.Dar mai bine repari portul SATA,sunt 4 trasee de semnal si alimentari doar.Pe o pereche oricum ai ceva condesatori de decuplare,trebuie doar sa-i identifici,pe cealalta sunt trasee direct,daca nu ai trasee la suprafata si e exfoliat e mai greu.Cauta datasheet la southbridge,vezi pinoutul si poate langa el ai traseele respective la suprafata.Daca unitatea optica e tot SATA cauta un adaptor pentru HDD in loc de unitate optica,daca BIOS-ul detecteaza HDD conectat asa instalezi windows pe el de pe stick sau CD-USB

Link spre comentariu

de ceva vreme am incercat si eu sa instalez windows(xp) pe stick sau pe hardisc extern ....fara vre-un rezultat pozitiv ...se pare ca windows-ul nu e facut sa ruleze (boot-eze) de pe usb...daca totusi doriti sa puneti un sistem de operare pe un hardisc extern ,puneti un linux.Acesta sigur va "merge" de pe usb...dar,din pacate , un sistem de operare linux nu se poate compara cu windows.(multe aplicatii nu functioneaza sau nu au corespondent in linux...nu mai vorbesc de jocuri)

Link spre comentariu

unitatea optica e die, iar sa repas s-ata exclus, a umblat cineva pe acolo a tras niste sarme cu condensatori cilindrici, nu o fac nici macar in numele stiintei, prefer sa plece clientul ne servit de la mine, in timpul asta fac 3-4 reballuri si sunt mai castigat, exista o varianta pentru windows dar nu sti eu cum sunt 2 programe sardu si acronis parca, dar nu stiu sa le folosesc

Link spre comentariu

Poate,poate,HDD IDE in loc de unitatea optica.Sunt niste bay pentru asta,nu stiu daca sunt si cu adaptare SATA-IDE insa pe la noi nu prea gasesti,posibil pe ebay.Dar daca spui ca a fost asa de facut varza,mai bine nu.Sa se invete minte clientii.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări