Georgefreerunner Postat Martie 19, 2013 Partajează Postat Martie 19, 2013 Buna ziua ,stiti cu totii ventilatoarele de pc.As vrea sa stiu si eu cum functioneaza controlul turatiei.Are un fir la plus unul la minus si unul nu stiu la ce .Stie cineva cum functioneaza controlul turatiei ? Link spre comentariu
Dj Alex Postat Martie 19, 2013 Partajează Postat Martie 19, 2013 din cate stiu eu la ventilatoarele care au 3 fire rosu-negru-si galben nu se poate regla turatia cel de al 3 lea fir este doar pt ca sa poti vedea turatia ventilatoareloriar aceste ventilatoare se regleaza cu ajutorul unui pwm Link spre comentariu
mikella Postat Martie 19, 2013 Partajează Postat Martie 19, 2013 Eu am unul care face controlul turatiei pe firul galben. Daca bagi firul galben la masa se reduce turatia, banuiesc ca daca ii dai ceva tensiune poti regla turatia lejer. Nu am desfacut sa vad cum anume se face controlul, dar sunt sigur ca are ceva integrat in interior care se ocupa de asta. Link spre comentariu
costi002 Postat Martie 19, 2013 Partajează Postat Martie 19, 2013 Firul galben este NUMAI pentru monitorizarea turatiei. Turatia se variaza cu PWM sau cel mai simplu, cu un LM317 si cateva piese.Succes. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum