wally_gatter Postat Martie 20, 2013 Partajează Postat Martie 20, 2013 nimeni nu te pune sa lucrezi la turatia aia . ideea e ca turatia sa fie cat de cat constanta si cutitele sa taie perfect , si pe langa asta la o trecere sa nu se ia mai mult de 1-2mm ,unde e nevoie de mai mult se fac mai multe treceri Link spre comentariu
chiriac iulian Postat Martie 20, 2013 Partajează Postat Martie 20, 2013 da motorul e de 3,5kw 220v 3000 ture/miar ca grosime lucrez si pana la 5-6 mm.daca am nevoie cobor masa si pana la 2cm si bag scandura pe o parte si pe alta scot talaj Link spre comentariu
laurex Postat Martie 20, 2013 Partajează Postat Martie 20, 2013 eu am o combinata,Andromeda standard,i-am pus motor de 3kw (la 220v) si la grosime maxim 9-10mm la trecere incepe sa moara.Asta a fost experiment insane o data,ajung 3-4mm la o trecere.Mai taie-le din coada la aia 2cm Link spre comentariu
H Robert Postat Martie 20, 2013 Autor Partajează Postat Martie 20, 2013 Multumesc la toti pt raspunsuri, astept si poze si info despre construirea acelui sistem de reglare la masa din fata. Link spre comentariu
chiriac iulian Postat Martie 20, 2013 Partajează Postat Martie 20, 2013 dar eu ce vb aici turatie mica putere mare Link spre comentariu
E-1 Postat Martie 21, 2013 Partajează Postat Martie 21, 2013 Multumesc la toti pt raspunsuri, astept si poze si info despre construirea acelui sistem de reglare la masa din fata.Pe sistemul cu 4 suruburi o sa-ti vina sa te lasi de treaba.Foloseste un singur surub pentru actionare, cu deplasarea mesei pe ghidaje de alunecare intr-un plan inclinat - 45 sau mai multe grade fata de verticala, potriveste lucrurile in functie de dimensiunile cilindrului si degajarea pentru el. Link spre comentariu
H Robert Postat Martie 21, 2013 Autor Partajează Postat Martie 21, 2013 Asta si vreau dar nu stiu cum sa-l fac.....idei? Link spre comentariu
E-1 Postat Martie 21, 2013 Partajează Postat Martie 21, 2013 Pai cred ca o idee e sa studiezi posibilele variante constructive si sa alegi una potrivita pentru dotarile si tehnica la care ai acces.[LE] In principiu as alege o varianta cu suprafete de alunecare plane, avand in vedere ca ansamblul va stationa in timpul lucrului (deci incarcarea pe bile sau role nu se justifica si poate fi chiar daunatoare). Problema este data de posibilitatile de prelucrare si aliniere a respectivelor suprafete. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Martie 21, 2013 Partajează Postat Martie 21, 2013 uite o idee pentru sistemul de ridicare al meselor (nu am desenat si ptr cea din spate , si nici nu am prea respectat unele proportii ) Link spre comentariu
dorian 70 Postat Martie 21, 2013 Partajează Postat Martie 21, 2013 Pe sistemul cu 4 suruburi o sa-ti vina sa te lasi de treaba.Dialogând cu un amic care a lucrat intr-o fabrica de mobila mi-a spus acelasi lucru: aveau un abric la care reglarea, la fel, se facea pe 4 suruburi si din cauza ca mereu se deregla panala urma au sudat suruburile.Sper sa pot pune pune maine poze cu sistemul de reglare a mesei la abricul pe care il detine. Link spre comentariu
E-1 Postat Martie 21, 2013 Partajează Postat Martie 21, 2013 Eu ma gandeam doar la f#t@iul reglarii a 4 suruburi la aceeasi cota, nu la lipsa unor contrapiulite de blocare intr-un mediu cu vibratii. Da' vad ca se poate si mai rau Link spre comentariu
laurex Postat Martie 22, 2013 Partajează Postat Martie 22, 2013 Uite sistemul cu triunghiuri de care ziceam http://lumberjocks.com/armand/blog/25578 si finalizat http://lumberjocks.com/Armand/blog/26345 Link spre comentariu
E-1 Postat Martie 24, 2013 Partajează Postat Martie 24, 2013 Numai sa nu-l copiez identic, ca proiectul respectiv pare sa sufere de o mica problema:Daca nu mi-a scapat ceva, as zice ca masa de intrare nu coboara paralel cu cea de iesire. Capatul opus cilindrului cu lame fiind sprijinit pe un suport fix. Link spre comentariu
laurex Postat Martie 24, 2013 Partajează Postat Martie 24, 2013 Intr-adevar,acum am observat si eu.Acolo ar fi bun ceva sistem teava in teava,sa se ridice oblic,nu fix.Totusi parca mesele alea sunt paralele,cred ca am pierdut un detaliu pe traseu. Link spre comentariu
dorian 70 Postat Martie 27, 2013 Partajează Postat Martie 27, 2013 Am promis poze... iata 3 exemple, toate facute artizanal, pe langa casa si sunt mai mult sau mai putin reusite:- prima un pic mai "incarcata", cu masina de grosime pe acelasi ax, fierastrau circular, mandrina si alaturat freza. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum