costy19 Postat Martie 18, 2013 Partajează Postat Martie 18, 2013 Am si eu o intrebare poate banala din punctul unora de vedere , dar la mine este personal si este fara raspuns , mai precis "ce este tensiiunea pulsatorie?" ce face ea mai exact, si cum se obtine, ca eu am citit cava pe internet ca ar fi tensiune alternativa pulsatorie , si tensiune continua pulsatorie, dar am senzatia ca sunt numai prostii ce-am citit eu pe internet. multumesc de ajutor Link spre comentariu
ratza Postat Martie 19, 2013 Partajează Postat Martie 19, 2013 http://en.wikipedia.org/wiki/Alternating_current Link spre comentariu
Tita Postat Martie 19, 2013 Partajează Postat Martie 19, 2013 Cand vei intelege ceva de pe wikipedia cumparati cateva IC..NE555.... cu aceste ic poti face circuite simple si care te vor invata despre pulsuri Link spre comentariu
Marian Postat Martie 19, 2013 Partajează Postat Martie 19, 2013 @costy19 subiectul asta e foarte vast, ma indoiesc ca poate fi acoperit intr-o masura realista doar discutand la modul general, depinde in mare masura de aplicatia ta de interes ( sunt convins ca exista asa ceva devreme ce nici un subiect nu se naste din neant ), da mai multe detalii si spune ce aplicatie te intereseaza pe tine apoi putem detalia/elabora. In principiu ideea de curent continuu exclude orice discutie despre asazisul curent pulsat, curentul continuu este acela care circula intr-un singur sens, si poate fi reprezentat grafic ca 2 linii paralele. Curentul alternativ este un cu totul alt subiect, si mult mai vast decat CC-ul, este in destul de multe forme ( sinus, triunghi, dreptunghi, rampa, etc...), dar repet, ma indoiesc ca se va gasi cineva dispus sa insire pagini intregi doar elaborand de la modul generalizat de aceea tre sa vii cu detalii. Link spre comentariu
costy19 Postat Martie 20, 2013 Autor Partajează Postat Martie 20, 2013 Treaba e ca am nevoie decat sa stiu definitia principala a tensiunii pulsatorie mai precis ce este.Ca ma intrebat cineva si m-am blocat . :smt089 Multumesc Link spre comentariu
leoncris Postat Martie 20, 2013 Partajează Postat Martie 20, 2013 http://vega.unitbv.ro/~craciun/ElnAn/Lab/Lucr4_Redr.pdf Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Martie 20, 2013 Partajează Postat Martie 20, 2013 am citit cava pe internet ca ar fi tensiune alternativa pulsatorie , si tensiune continua pulsatorie, dar am senzatia ca sunt numai prostii ce-am citit eu pe internet.Poate că era bine dacă ne spuneaţi concret ce anume aţi citit şi ce (nu) aţi înţeles.Orice mărime pulsatorie este caracterizată de o anumită lege de variaţie în timp.Cu alte cuvinte, o mărime pulsatorie este o mărime care variază în timp.În particular, în exemplul dvs., o tensiune alternativă prezintă implicit această caracteristică(v. forma ei de undă). În acest caz adăugarea termenului "pulsatorie" este complet inutilă, ba chiar hilară.Însă o mărime (tensiune) continuă poate fi pulsatorie (poate varia în timp). Cu excepţia surselor chimice de tensiune (pile electrice şi acumulatori) şi a elementelor termoelectrice, toate celelalte surse uzuale de tensiune continuă mai conţin şi o componentă pulsatorie (v. forma de undă a unei tensiuni redresate sau cea de la bornele unui generator de c.c., denumit şi dinam). Nici măcar tensiunea generată prin efect fotoelectric nu este pur continuă, având pulsaţia determinată de lungimea de undă (deci de frecvenţa) radiaţiei luminoase convertite în energie electrică. Link spre comentariu
costy19 Postat Martie 20, 2013 Autor Partajează Postat Martie 20, 2013 NU m-ai gasec linkul ca atunci am intrat de pe alt pc da zilele urmatoare ma duc la pc si o sa le gasescsc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum