Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pickup Tesla NZC160 prin Marantz pm5004

Vizitator Ienachita

Postări Recomandate

Vizitator Ienachita

Salutare,Am o problema legata de ”simbioza” intre un Tesla NZC 160 si un amplif Marantz pm5004. Cand cuplez Tesla la intrarea phono, sunetul din boxe este complet lipsit de inalte, dar la volum normal. Daca schimb cablurile pe alta intrare (de ex. recorder) obtin sunetul pe care il stiam (respectiv cu tot cu inalte) dar foarte slab (volumul trebuie dat aproape de maxim). Asadar, volum normal fara inalte sau volum foarte slab cu sunet normal, aceasta-i intrebarea! Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• wwilly

1

• zal

1

• paul_ral

1

Din cate spuneti, pare-se ca preul de phono din Marantz e varza. Fiind un model nou(din 2000 incoace), nu ma mira. Incercati pe intrarea de phono a altui amplificator.

Link spre comentariu
Vizitator Ienachita

Din cate spuneti, pare-se ca preul de phono din Marantz e varza. Fiind un model nou(din 2000 incoace), nu ma mira. Incercati pe intrarea de phono a altui amplificator.

In primul rand va multumesc pentru promptitudinea raspunsului. In al doilea rand m-ati facut sa transpir un pic (de-abia am dat banii pe Marantz si pana acum s-a comportat exemplar). Am facut testul respectiv cu un amplituner Technics si s-a intamplat la fel: pe phono nu are inalte, pe CD (de data asta) nu are volum. Este oare vreo problema la TESLA?Multumesc
Link spre comentariu

Aruncand o privire asupra schemei pickup-ului Tesla, vad ca iesirea de semnal este disponibila doar dupa preamplificatorul cu corectie RIAA. Problema este ca in acest punct nivelul semnalului este destul de mic pt atacarea corecta a unei intrari de linie.Conectatnd semnalul la o intrare Phono, aplici inca odata o corectie RIAA, ceea ce explica lipsa frecventelor inalte.Solutia in cazul tau este un preamplificator fara corectie care sa amplifice semnalul la un nivel corect pt o intrare de linie.Intrarea Phono o poti folosii doar pt pickup-uri fara preamplificator corector incorporat.

Link spre comentariu
Vizitator Ienachita

Aruncand o privire asupra schemei pickup-ului Tesla, vad ca iesirea de semnal este disponibila doar dupa preamplificatorul cu corectie RIAA. Problema este ca in acest punct nivelul semnalului este destul de mic pt atacarea corecta a unei intrari de linie.Conectatnd semnalul la o intrare Phono, aplici inca odata o corectie RIAA, ceea ce explica lipsa frecventelor inalte.Solutia in cazul tau este un preamplificator fara corectie care sa amplifice semnalul la un nivel corect pt o intrare de linie.Intrarea Phono o poti folosii doar pt pickup-uri fara preamplificator corector incorporat.

SalutareNu inteleg nimic din termenii tehnici, dar totul are logica si iti multumesc pentru raspuns. Da-mi, te rog, un exemplu de preamplificator fara corectie sau spune-mi ce parametru (sau termen) sa urmaresc cand caut asa ceva pe net. Inca o data iti multumesc pentru raspuns.
Link spre comentariu

Trebuie sa atacati Marantz-ul, intrarea PHONO, cu semnal pur direct din doza. Fara sa mai treaca prin vreun corector sau preamplificator di pick-up. Doza este electromagnetica si debiteaza in jur de 1.5mv. Semnal mic. Celelalta intrari din statie pot fi atacate cu peste 150mv, asa ca de aceea se aude incet cand atacul se face cu 1.5mv, din pick-up.

Link spre comentariu
Vizitator Ienachita

Depinde si de tipul de doza de la pickup. Marantz-ul meu PM550DC are comutator pentru doza ceramica si doza magnetica.

Tesla e cu doza electromagnetica si corespunde cu specificatiile amplifului. Problema cred ca tine, asa cum a fost afirmat anterior, de puterea semnalului care iese din Tesla si de corectii RIAA, interactiuni preamplif, amplif si alte chestii specifice care ma depasesc. Important este ca ambele functioneaza corect.Urmatoarea intrebare este: schimbam pickup-ul (si daca da, cu ce), modificam pickup-ul, cumparam preamplif sau bem ceva si ascultam CD-uri?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări