Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiect incinta ptr dif HP-10T

nr4

Postări Recomandate

Proiect HP-10T:Vreau sa construiesc 2 boxe cu difuzorul din titlu, acestea reprezentand satelitii la un sistem 2.1 . Prin urmare doresc ca difuzoarele sa redea doar mediile shi inaltele.Ma intereseaza urmatoarele:-dimensiunile incintei(cu cat mai multe cu atat mai bine);-ce filtru pasiv trebuie sa fac ptr ca frecventa minima redata sa fie de 100hz(o schema cu valorile componentelor e bine venita);-alte filtre care mai trebuie facute;(parametrii difuzor luati dintr-un datasheet gasit pe net: Fs=70.5 , Re=7.2 , Qes=1.05 , Qms=2.39 , Qts=0.72 , VAS=21.46 , xmax=1mm )*ma gandeam sa utilizez doar un difuzor pe boxa;

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nr4

5

• adi_0106

2

• radue

2

• FIXVID

1

Top autori în acest subiect

Pai atunci ar merge o incinta inchisa cam de 15-20 L, o sa simulez una bassreflex sa vad cum arata...E buna ideea cu un difuzor pt incinta.Ce dif o sa folosesti pt subwoofer ? si ce inalta o sa folosesti ?Am facut ceva simulari si hp-10t ar merge bine intr-o incinta inchisa de 20 L volum intern net, sau 20 L acordata la 60 Hz ( daca o acordam mai sus are un peak foarte mare in jurul fr de 7-80 Hz ), oricum eu zic sa incerci mai intai sa faci separarea pe la 120-130 Hz, astfel vei ramane in zina liniara ( nu vei depasi Xmax-ul nici la 100 Hz, unde pt 100 W programul indica o deplasare de aprox cativa mm ) iar subul sa-l tai pe la 100-110 Hz...daca folosesti filtre de 12 dB/oct atunci taierea la o frecventa F ar trebui sa se faca la 1.3xF pt inalta ( in cazul nostru satelitul ) si 0.7xF pt subwoofer...pt cele mai bune rezultate ar fi bun un filtru activ reglabil...

Link spre comentariu

Daca incinta are 20L o sa ii gasesc eu dimensiunile potrivite(LxlxH).

Ca tweeter nu stiu ce sa aleg, daca sti tu unul in max 60ron te rog sa mi-l recomanzi. Boxa vreau sa fie pe 8ohmi dar daca leg difuzorul si tweeterul in paralel (difu avand 8o shi tweeterul prespunand ca tot 8o) => 4ohmi, as vrea sa stiu cum scot rezistenta finala de 8 ohmi;

Pe pagina http://www.izatech.ro/Calculator%20filtre.htm la sectiunea

Secondo Ordine (12db/octave) Linkwitz-Riley

ce trebuie sa introduc la Frequenza (am inteles ca o frecventa dar ce reprezinta aceasta, cumva F shi eu trebuie sa introduc 1.3xF adica 130?).

Link spre comentariu

Daca ambele difuzoare vor avea 8 ohmi si boxa va avea 8 ohmi, stai linistit.]

Pt filtru nu stiu ce sa-ti recomand, eu am folosit PHT-408 si suna excelent pe inalte...problema este ca ajunge cam la 90 RON per bucata...mai ieftin ar fi PHT-413, dar nu l-am auzit, deci nu pot sa-ti zic cum suna...( dupa gusturile mele bieninteles )...

ai informatii despre amandoua aici:

http://www.hi-end.ro/product_info.php?c ... cts_id=109

http://www.hi-end.ro/product_info.php?c ... cts_id=108

Daca nu esti inebunit dupa inalte cred ca ar putea merge si fara ele, dar o sa fie foarte directive si destul de atenuate...

Link spre comentariu

Nu cred ca mai inteles: boxa va cuprinde 1 difuzor de 8ohmi + 1 tweeter tot 8ohmi. Acestea 2 le voi lega in paralel, iar rezistenta finala va fi de 4ohmi(la legarea in paralel), dar eu vreau ca rezistenta finala sa fie de 8ohmi( adica boxa sa fie pe 8ohmi) ca sa se ?pupe? cu cei 100w ai amplificatorului (2x100@8ohmi)(amplificatorul duce shi 2x150@4ohmi, dar nu am racire corespunzatoare, traf corespunzator). Ce trebuie sa fac?Cred ca voi merge pe PHT-413 , pe care l-am gasit la KON cu aprox 70ron.

Link spre comentariu

nr4 este corect ce zici tu cu legare in paralel a doua rezistente de 8 ohmi

dar aici e vorba de impedante si plus de asta filtrul face ca impedanta finala sa fie de 8 ohmi

ia sa vad - care stie cum se calculeaza valorile componentelor in asa fel incat impedanta finala sa fie ... sa zicem de 6 ohmi ???

nu ma dau eu destept :crazy: ... dar aveam pe undeva printr-un caiet formulele de calcul pt componentele ce alcatuiesc un filtru si mi-au atras atentia

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări