SirRoger Postat Martie 18, 2013 Partajează Postat Martie 18, 2013 Am si eu o problema cu un UPS Effekta MT1000. Nu sesizeaza reteaua. Ca si detector de retea are un optocuplor a carui dioda e alimentata printr-o rezistenta si o dioda direct de la retea. Pana aici totul e ok (cu toate ca rezistenta e cam supraincalzita si nu se mai disting culorile bine ea avand vreo 20Kohm).Iesirea optocuplorului duce intr-un PIC 16C74B la o intrare care are numai 30 ohmi fata de masa. Mie sincer mi se pare cam putin. Se poate sa fie aici buba? Multumesc anticipat! Link spre comentariu
euvasile Postat Martie 18, 2013 Partajează Postat Martie 18, 2013 verifica ce tensiune ai pe dioda optocuplorului, ai zis ca e ok dar cat e? Link spre comentariu
SirRoger Postat Martie 18, 2013 Autor Partajează Postat Martie 18, 2013 Tensiunea e de 5V pe dioda. Totusi o schema nu se gaseste pe undeva? Link spre comentariu
SirRoger Postat Martie 18, 2013 Autor Partajează Postat Martie 18, 2013 Din fericire am dat acum peste un UPS MT700 dar versiunea de soft din PIC 16C74 e diferita de MT1000 (potrivit etichetelor de pe microcontrolere). Maine incerc sa citesc softurile cu o clona Pickit2 sa vad exact. Cert este ca intre GND si portul RB0 (cel care primeste semnal de la optocuplor) rezistenta masurata de 30 ohmi este un semn ca pic-ul e defect. Am masurat acelasi lucru pe pic-ul bun si rezistenta intre cei 2 pini este de ordinul megaohm-ilor.... Link spre comentariu
SirRoger Postat Martie 20, 2013 Autor Partajează Postat Martie 20, 2013 UPS-ul merge si cu microcontrolerul din MT700 dar se pare ca softul din microcontroler e protejat, din pacate. Unde as putea gasi un hex pentru UPS-ul asta? Eventual unul din seria MT de la Effekta. Stiti vreun sait la vecinii din est de unde as putea face rost? E pacat de el, e destul de performant.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum