Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

UPS Effekta MT1000

SirRoger

Postări Recomandate

Am si eu o problema cu un UPS Effekta MT1000. Nu sesizeaza reteaua. Ca si detector de retea are un optocuplor a carui dioda e alimentata printr-o rezistenta si o dioda direct de la retea. Pana aici totul e ok (cu toate ca rezistenta e cam supraincalzita si nu se mai disting culorile bine ea avand vreo 20Kohm).Iesirea optocuplorului duce intr-un PIC 16C74B la o intrare care are numai 30 ohmi fata de masa. Mie sincer mi se pare cam putin. Se poate sa fie aici buba? Multumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• SirRoger

4

• euvasile

1

Top autori în acest subiect

Din fericire am dat acum peste un UPS MT700 dar versiunea de soft din PIC 16C74 e diferita de MT1000 (potrivit etichetelor de pe microcontrolere). Maine incerc sa citesc softurile cu o clona Pickit2 sa vad exact. Cert este ca intre GND si portul RB0 (cel care primeste semnal de la optocuplor) rezistenta masurata de 30 ohmi este un semn ca pic-ul e defect. Am masurat acelasi lucru pe pic-ul bun si rezistenta intre cei 2 pini este de ordinul megaohm-ilor....

Link spre comentariu

UPS-ul merge si cu microcontrolerul din MT700 dar se pare ca softul din microcontroler e protejat, din pacate. Unde as putea gasi un hex pentru UPS-ul asta? Eventual unul din seria MT de la Effekta. Stiti vreun sait la vecinii din est de unde as putea face rost? E pacat de el, e destul de performant....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări