SirRoger Postat Martie 18, 2013 Partajează Postat Martie 18, 2013 Nu stiu daca e potrivita denumirea dar sper sa intelegeti ce doresc.Vreau sa construiesc un dispozitiv care, conectat la o statie radio CB, sa repete la intervale prestabilite (in principiu vreo 6 secunde emisie la intervale de 1 ora) un mesaj. Am incercat o automatizare cu un 555 in paralel cu redarea mesajului de catre un MP3 player dar apare problema sincronizarii transei de emisie cu inceputul mesajului. Am mai gasit ceva scheme cu un PIC si un integrat specializat ISD... dar acest integrat voice recorder/player nu se gaseste pe nicaieri la noi. Ma poate ajuta cineva cu o schema cu componente care se gasesc ? Multumesc. Link spre comentariu
Tita Postat Martie 18, 2013 Partajează Postat Martie 18, 2013 Cauta niste circuite cu ic4017 poate gasesti ce doresti....Succes! Link spre comentariu
SirRoger Postat Martie 18, 2013 Autor Partajează Postat Martie 18, 2013 Multumesc de idee dar ma intereseaza mai mult partea de redare a mesajului sa fie sincronizata cu intrarea statiei in emisie. Link spre comentariu
Stefan Postat Martie 18, 2013 Partajează Postat Martie 18, 2013 SirRoger poate te ajuta un wav player ieftin:viewtopic.php?f=14&t=118660&p=1070631&hilit=works%2Fsd8p%2Freport.html#p1070631viewtopic.php?f=14&t=99897&p=905238&hilit=works%2Fsd8p%2Freport.html#p905238 Link spre comentariu
SirRoger Postat Martie 18, 2013 Autor Partajează Postat Martie 18, 2013 Merci. Am acum pe masa un MP3 palyer si ma gandeam sa ii fac un circuit care sa cupleze un releu la primirea unui semnal audio. Link spre comentariu
puriu Postat Martie 18, 2013 Partajează Postat Martie 18, 2013 Un mesaj scurt si fara pretentii HI-FI se poate genera cu un microcontroler banal. E bataie de cap la programare si la inregistrarea audio, dar merge fara probleme. Un meserias trebuie sa aiba programe gata scrise. Sunt si pe Internet (moca). Link spre comentariu
Stefan Postat Martie 18, 2013 Partajează Postat Martie 18, 2013 in link-urile de mai sus sper ca ati vazut la ce ma referam http://elm-chan.org/works/sd8p/report.html varianta mono este testata si functioneaza garantat, a fost mai greu sa scriu hex-ul cu AVRStudio dar pana la urma am reusit. Link spre comentariu
SirRoger Postat Martie 18, 2013 Autor Partajează Postat Martie 18, 2013 Am vazut, multumesc. Se pot face multe lucruri dar eu caut ceva simplu si nepretentios. Am ramas la ideea de a comanda PTT-ul statiei la aparitia semnalului audio din MP3 player. Incerc sa gasesc (si probabil sa modific) ceva scheme care imi permit sa comut un releu cu ajutorul unui semnal audio destul de mic din pacate.... Link spre comentariu
yo9hnf Postat Martie 18, 2013 Partajează Postat Martie 18, 2013 sa comut un releu cu ajutorul unui semnal audio destul de mic din pacate....Amplificator + trigger Link spre comentariu
SirRoger Postat Martie 19, 2013 Autor Partajează Postat Martie 19, 2013 Da, ai dreptate. Neaparat semnalul trebuie amplificat. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Martie 19, 2013 Partajează Postat Martie 19, 2013 Se poate face cam ca aici : http://www.random-science-tools.com/ele ... ulator.htm sau chiar cu TL431 Link spre comentariu
SirRoger Postat Martie 25, 2013 Autor Partajează Postat Martie 25, 2013 Am rezolvat cu Mixw si o interfata radio cu optocuploare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum