Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

adaugare inca o pereche de tranzistori la kit fet200

Postări Recomandate

• Răspunsuri 78
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

De la o intrebare s-a ajuns la calcule sofisticate sa se demonstreze cum se poate mari puterea unui amplificator audio,etc.etc.In ce sens dorim sa marim puterea unui amplif.audio? in sensul ca trebuie sa simtim la ureche ca volumul sunetului s-a dublat,o marire mai mica nu este sesizabila de urechea omului,deci trebuie marita puterea audibila la dublu,dar puterea electrica trebuie sa o marim de 4(patru) ori ca sa obtinem o putere acustica de doua ori.Deci de la 200 wati trebuie sa marim la ...800wati.De la pagina 1 pina la ultima nu a pomenit nimeni despre dB(decibel).

Link spre comentariu

...Vef=Vp/sqr(2), nu Vpp/sqr(2)...

Corect, este greseala mea, abea acum am observat-o si multumesc pentru atentionare, totodata cerandu-mi scuze si pentru mica gafa.

...deriva termica=thermal drift, nu thermal (power) derate. Pentru cel de-al doilea nu cunosc termenul românesc. Pe italiana ar fi "declassare termica".

Sunt constient ca termenul folosit de mine nu este tocmai academic dar eu asa prefer sa ii spun, nu mi-am pierdut timpul cautand explicatii in dictionare/dexuri si nici versiunea in engleza n-am folosit-o deoarece prefer sa folosesc pe cat se poate de mult limba Materna, graficul sugereaza oricui suficient de bine la ce fac eu referire.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări