Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

adaugare inca o pereche de tranzistori la kit fet200

Postări Recomandate

Mai, esti incorigibil pe bune... :rade: Ti-am zis deja, nu ai nici pe departe pregatirea necesara ca sa intelegi experimentele lui Leco, el este un veteran in domeniu si acolo a dorit sa experimenteze niste detalii la extrem, experimente facute in conditii foarte greu de reprodus asa cum deja am mai spus o data, chiar @Leco a spus clar ca nu recomanda nimanui sa reproduca ceea ce a facut el numidu-l experiment distructiv, adica a dorit sa testeze limitele maxime ale tranzistorilor sai, si fiind componente de foarte buna calitate au rezistat la un stres enorm, dar evident ca putini isi permit componente din acelea, si ca foarte putin din ceea ce se gaseste pe la noi poate fi comparat.LE: Stii ceva? ma dau batut, recunosc nu sunt cel care te va scoate pe tine din ceata, poate colegii mai vechi in meserie vor reusi desi la cat de obtuza iti este privirea.... ( evident la modul figurat, adicatelea ai o intelegere minimalista a domeniului asta si nici nu accepti ca poate nu este asa cum crezi tu, ca poate altii stiu mai bine ).

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 78
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

...desi au scos peste 600,le-am limitat din volum la 306w,si din experimente inainte cu 2 perechi nu treceau de 350w la maxim

Aici m-ai dat pe spate, deci tu ai dublat puterea doar adaugand o singura pereche de finali in plus... ce tare, e bine de stiut, nu de alta dar am si eu un amplif mosfet facut de mine cu ceva ani in urma pentru uz personal tot cu 2 perechi de mosi, pana acuma 150W pe 4R m-a multumit pe deplin, dar daca tot pot sa dublez puterea doar cu pretul a cativa finali in plus de ce sa nu o fac? :ras:

Sa nu mai zic de faptul ca cifra aia la care zici tu ca ai limitat este ciudat de precisa... :da

In fine, nu te supara dar pune si tu mana pe carte ca vorba lui Iantu, nu urzica.

Link spre comentariu

domnul maria uitate in videoclipul pus cu 1 sau 2 pagini in urma sa vezi ce tensiune am pe 4R

Sa nu mai zic de faptul ca cifra aia la care zici tu ca ai limitat este ciudat de precisa... :da

bine inteles ce este precisa.o dioda un semireglabil in modulul softstart dc protect,protectia intra atunci cand detecteaza 1 volt dc schema este luata tot de aici numai ca ia era pentru detectarea tensiuni DC,eu am modificato prin adaugarea diodei si semireglabilului atunci cand tranzistori imi dau 34-35 volti pe boxa prin semireglabil trece o tensiune de 1 v dc si decupleaza modulul softstart ca si atunci cand sar fi ars tr si imi da dc in boxa(nu stiu cat de bine m-am exprimat)ideia este luata dupa o protectie dc pt boxe formata dintr-un releu si o punte redresoare cu un semireglabil care putea fi montata si in boxe)

post-74565-139829612588_thumb.png

Link spre comentariu

Emil, tu nu intelegi o chestie, si am sa iti fac MIINE, sau poate azi, daca am timp, un film, in care vei intelege ca aparatul de masura, iti masoara tensiunea,insa tu erai DEJA in clipping acolo, unde ai vazut peste 30-35 v la iesire, alimentind cu +/- 55V.Revin mai tirziu, ca sa te lamuresc.Cind vei pune un osciloscop in paralel pe iesirea amplifului, exact cum ai pus si voltmetrul digital, vei vedea ca la o anumita valoare a tensiunii indicate de voltmetru forma vizualizta de osciloscop, este sinusoidala, la un momendat virfurile sinusoidei se botesc, sau patratesc.In acel moment, ampplificatorul a ajuns la puterea maxima de iesire, adica excursia maxima sinusoidala.Daca vei da mai mult la intrare, semnalul va tinde spre dreptunghiular, iar multimetrul tau ca arata tensiune si mai mare pina ajungi la maxim.In realitate esti DEMULT in clipping.

Link spre comentariu

DjLeco de cati w erau tranzistori din videoclipurile acelea(aia 2) de scoteau 540w si consumau 694W in filmul 4,randamentul nu este de 50 la suta?

200W/25 grade celsius, SOA de 2,25A/80V/1sec.
Link spre comentariu

unde ai vazut peste 30-35 v la iesire, alimentind cu +/- 55V.

cu +-55 scoate dupa cum zice producatorul 196w0.1 distorsiuni si 225w 1 la suta distorsiuni in 4R 30-35v pe iesire am la o tensiune de +-63vcc cu 3 perechi de finali in gol in sarcina scade 3-4 volti daca nu chiar mai mult,nu stiu daca v-ati uitat la videoclipul postat sa vedeti ca la maxim are si 53v dar distorsiunile cred ca sunt de 10 la suta fara osciloscop nu pot sa va zic .iar la 35v pe 4Rse aude acceptabil.acum sa zic ca am 1 kit alimentat la tensiune N pt o sarcina de 8R si am 100w pe el,domnul marian mia spus ca daca adaug inca o pereche merge cu distorsiuni mai mici si mai rece dar in acelas timp nu pot pune si sarcina mai mica?4R sa zic atunci nu se dubleaza si putere?imi cer scuze daca sunt greu de cap
Link spre comentariu

Dublind finalii, DA, dublezi puterea , dar cea disipata de finali ca,,, capabilitate.La +/- 63Vcc, nu obtii mai sus de 40-42v rms curati sinusoidal, chiar daca aparatul de masura iti arata 53V.

Link spre comentariu

Dublind finalii, DA, dublezi puterea , dar cea disipata de finali ca,,, capabilitate.La +/- 63Vcc, nu obtii mai sus de 40-42v rms curati sinusoidal, chiar daca aparatul de masura iti arata 53V.

eu am spus 35 dupa urechea mea 35v pe 4R =8,75Ax35v=306w,nu?la nivelul meu de hoby nu se merita sa dau N milioane pe osciloscop
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări